Adaylık için ilçe başkanlarından tam destek alan Akdoğan’ı Baykal da Meclis kürsüsünden övdü

İlçelerdeki kongre sürecini Osmangazi dışında tamamlayan Cumhuriyet Halk Partisi’nde il kongresine yönelik sürpriz gelişmeler peş peşe geliyor.
İlk sürpriz…
İl Başkanı Gürhan Akdoğan’ın geçtiğimiz hafta Karacabey’e davet edilmesi ve burada ilçe yönetimi, il kongresi delegeleri, belediye ve İl Genel Meclisi üyeleriyle yapılan toplantıda “Buradan ilan ediyoruz, il başkanı olarak devam edin” çağrısı almasıydı.
Bu adım…
Daha sonra kongresini tamamlayan tüm ilçeler tarafından tekrarlandı.
Böylece…
Ortaya ilçeler arası bir konsensüs çıktı.
Derken…
7 Mart’ta yapılacak Osmangazi kongresi öncesi, Osmangazi’nin yeni atanan ve kongresini yapacak olan başkanı Zafer Ekici’nin de katılımıyla 17 ilçe başkanı dün akşam CHP İl Başkanlığı’nda bir araya geldi.
Toplantıda…
İlçe başkanları tek tek söz alarak, il kongresi için İl Başkanı Gürhan Akdoğan’ı tek aday olarak desteklediklerini söylediler ve Akdoğan’a seslenip “Yeniden aday olduğunuzu açıklayın, parti örgütü olarak arkanızdayız” mesajı verdiler.
Bir de istekte bulundular:
“İl kongresini çok görkemli şekilde planlayın. Bursa’nın birlikteliğini ve gücünü herkese gösterelim. Üstelik parti örgütümüzün de buna ihtiyacı var.”
Bu yöndeki en etkili konuşmalardan birini Nilüfer İlçe Başkanı Metin Çelik yaptı ve Akdoğan’a tam destek açıkladı.
Böylece…
17 ilçe başkanının dün akşam yaptıkları sürpriz toplantıdan konsensüsle Gürhan Akdoğan’a tam destek kararı çıktı.
Hatta…
İlçe başkanları bu yönde bir deklarasyon hazırlayıp altına da imza attılar.
Sürpriz gelişme üzerine CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan’ı aradık ve toplantıyı sorduk.
Söze…
“İlçe başkanlarımızın toplantısında parti örgütümüzü çok heyecanlı ve istekli gördüm. Belki de uzun zamandır ilk kez tam bir birliktelik havası var. Arkadaşlarım Türkiye’nin içinde bulunduğu koşullara karşı mücadele azmi içindeler. Bu da beni umutlandırıyor.”
Şöyle devam etti:
“Toplantıda ilçe başkanlarımdan güç aldım. Onlara danışmadan bir şey yapmayacağımı, karar vermeyeceğimi söylediğimde benden adaylığımı hemen açıklamamı istediler.
Şunu ekledi:
“Ben Bursa örgütünün CHP iktidarına inandığını gördüm. Bu inancımızı hep birlikte kamuoyuyla paylaşacağız ve CHP’nin iktidar yolculuğunu Bursa’dan başlatacağız.”
Bu arada…
Gece yapılan toplantıda ilçe başkanlarından “aday olup yola devam etmesi” çağrısı alan CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan bugün bir başka sürprizle daha karşılaştı.
O sürpriz de…
CHP’nin TBMM’deki Grup Toplantısı’nda yaşandı.
Salı günleri yapılan CHP Grup Toplantısı’nda milletvekillerine konuşurken Türkiye’ye de mesaj veren CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, konuşmasının bir bölümünde CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan, Bursa Milletvekili Abdullah Özer, Parti Meclisi Üyesi Ali Nihat Irkörücü ve CHP Karacabey örgütünün sel nedeniyle yaptıkları incelemeleri anlattı ve bu nedenle Türkiye’nin önünde teşekkür etti.
Bu da…
Akdoğan’ı hem onurlandırdı hem de motive etti.