MHP’den sanal ortamda muhalefet… Osmangazi İlçe Başkanı Dönmez’in hedefinde “darbe planları” var

İnternet, ya da diğer bir ifadeyle sanal âlem adındaki sanallığa karşın günlük yaşantı içinde gerçek yerini giderek pekiştiriyor.
İnsanlar gelişmeleri sıcağı sıcağına internetten öğreniyorlar. Haberleşmenin her çeşidini sağladığı gibi, bilgi paylaşımı olarak da kendini kabul ettiren sanal ortam, bu sitede olduğu gibi geleceğin gazeteciliği anlamında da çok özel bir yer oluşturuyor.
Bununla birlikte…
Siyasetin yeni evriminde de internet ya da sanal ortam kendini her geçen gün daha fazla hissettiriyor.
Yıllar önce…
Daha açık söylemek gerekirse 1980 öncesi döneminde siyasetin iletişimi gazete ve radyo haber bülteni ile sınırlıydı. İnsanlar gazeteden yorumları okur, radyonun saat 19.00’daki haberlerini kaçırmazlardı.
1983’te siyasi partiler kurulurken, Anavatan Partisi yeni yeni piyasaya çıkan video ile Turgut Özal’ın mesajlarını en uzaktaki köylerin kahvelerine kadar taşıdı. Bu yöntem 1983 seçimlerinde çok etkili oldu.
Özal o sayede her mahalle ve köyün kahvesine girmeyi başarıp doğrudan propaganda yapmış oldu ve bu da ANAP’a seçmen eğiliminin artmasında bir sempati oluşturdu.
Ardından…
Siyaset televizyonu keşfetti. Herkesin evine girebilmenin en kolay yolu olan televizyon, son dönemde siyasetin ana hedefi haline geldi.
Günümüzde…
Herkesin evine girmenin ötesinde, herkesin cebine ya da masasına kadar uzanan yeni bir gelişme var. Adına internet dediğimiz bu sanal alem mecraı doğal olarak siyaset tarafından da çok kısa sürede keşfedildi.
Şimdilerde…
Siyasi partiler kamuoyuna yönelik faaliyetler planlarken, internet sitelerini de yeniden yapılandırarak daha cazip hale getiriyorlar.
Dolayısıyla…
Bilgi vermenin dışında; anlık haberlerin yayıldığı, yorumların yapıldığı bu hızlı ortamı en iyi şekilde değerlendirmek istiyorlar.
Onun için de, partinin internet sitelerinin yanında, hızlı haberleşme amacıyla özel gruplar oluşturuyorlar.
İzlediğimiz kadarıyla…
Bu yeni dönemde internetin önemini fark edip sanal ortamda atağa geçen partiler arasında Milliyetçi Hareket Partisi ve Saadet Partisi biraz daha öne çıkıyorlar. Demokrat Parti ise parti kimliğinden çok partililerin arayışı sonucu oluşturdukları gruplarla ile sanal alemde yer açıyor.
Bununla birlikte…
Milliyetçi Hareket Partisi’nin sanal aleme yönelik çalışmaları içinde MHP Osmangazi İlçe Başkanlığı’nın daha özel bir yeri olduğunu vurgulamak gerekiyor.
Çünkü…
www.mhposmangazi.net adresindeki MHP Osmangazi İlçe’nin internet sitesinde parti faaliyeti adına her şey var.
Yönetim kurulu toplantıları, teşkilat eğitimleri, belediye meclisi çalışmalarında verilen önergeler, milletvekillerinin önergeleri ve yaptıkları faaliyetler tüm ayrıntılarına kadar www.mhposmangazi.net sitesinde yayınlanıyor.
Sitede…
MHP Osmangazi İlçe Başkanı Adem Dönmez de sürekli yenilenen köşe yazıları ile parti politikaları doğrultusunda güncel konuları yorumluyor.
Örneğin…
Dönmez’in şu anda yayında olan “AKP’nin gizli destekçileri” başlıklı yazısı, gündemdeki darbe planları konusunu yorumluyor.
Yorumu da ilginç:
“İnsanın aklına gelmiyor değil… Son yıllarda gelişen olaylar, köşeye sıkışan hükümeti, erimeye başlayan AKP’yi canlandırmak, can suyu vermek için planlanıyor sanki.”
Bu yorumu, gündeme gelen darbe planlarına bağlayarak yapıyor.
Özellikle…
Başta Kürt açılımı gibi konularda “milletin öfkesi” nedeniyle zor duruma düşüp “oy kaybına uğrayan” iktidar partisinin “böylece mağdur ve mazlum konumuna getirildiğini” yazıyor.
Sürekli gündemde tutulan darbe planlarının zamanlamasına bu nedenle dikkat çekiyor.
Sonra da…
2007 seçimleri öncesinde yayınlanan TSK bildirisine atıfta bulunarak “muhafazakâr oyların yeniden AKP’ye yönlendirilmek istendiği” görüşünü savunuyor ve “Ey senaryo yazıcıları, siz milleti aptal mı zannediyorsunuz?” diye soruyor.