Genel Merkez kongre tarihi alınmasını istedi ama CHP’de Osmangazi İlçe kongresi yine mahkemelik

Konu başından beri maceralı bir süreç izliyor. Daha doğrusu, siyaset kulislerinden çok adliye koridorlarında geçiyor.
İlk hamle…
Olağanüstü kongre isteklerini yönetime kabul ettiremeyince yargıya başvuran muhalif ekipten gelmişti. Mahkeme, yargılama sonucu eski delegelerle olağanüstü kongre yapılması kararını alırken, CHP Osmangazi’yi de olağanüstü kongreye götürmesi için kayyuma teslim etmişti.
Fakat…
Mahkemenin kararı tebliğ edildiği sırada ise, görevi kayyuma devreden yönetimin yeni delege seçimini yapıp bitirdiği ortaya çıkmıştı. Ama İlçe Seçim Kurulu mahkeme kararını uygulamış ve kayyum tarafından eski delegelerle olağanüstü kongre yapılmıştı.
Sonra…
15 Ocak 2010 Cuma akşamı CHP Genel Merkezi’nden Osmangazi’ye bir genelge geldi. Bu siteden Bursa’ya duyurduğumuz genelgede, öncelikle Recep Tek’in başkan seçildiği olağanüstü kongrenin onaylandığını vurgulanıyordu.
Ardından da…
Yönetimin kayyuma devrinden önce Kurtuluş Akdeniz yönetimi tarafından yapılan delegelerle kongre yapmak üzere 3 gün içinde karar alınması ve listenin İlçe Seçim Kurulu’na teslim edilmesi isteniyordu.
Buna göre davranılmaması halinde ise, yani 3 gün içinde karar alınıp yapılmış delege listesinin Seçim Kurulu’na verilmemesi halinde ise, disiplin süreci işletileceği uyarısında bulunuluyordu.
İşte…
Bu yazı üzerine Recep Tek başkanlığındaki Osmangazi İlçe Yönetim Kurulu tarafından İl Başkanlığı’na bir yazı gönderildi.
Yazıda…
CHP’de yaşanan süreçler dile getirilirken, yeni bir duruma da işaret ediliyor.
Denilen şu:
Mahkeme kararıyla CHP Osmangazi İlçe’yi eski delegelerle olağanüstü kongreye götüren kayyum heyeti, bu süreçte, yapılan yeni delege seçimlerini de inceliyor.
İnceleme sonucu…
Evrakta sahtekârlık, sahte tutanak gibi sonuçlara varıyor. Aynı kişinin aynı anda 2-3 değişik yerde delege seçimi yaptığına dair kimi belgelere ulaşıyor.
Bunun üzerine…
Kayyum tarafından, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuluyor. Cumhuriyet Savcılığı da yaptığı soruşturmanın ardından, söz konusu belgelerde imzası olanlar hakkında Bursa 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıyor.
İşte…
CHP Osmangazi İlçe Yönetimi tarafından pazartesi akşamı İl Başkanlığı’na gönderilen yazıda tüm bu durumlar ayrıntılı şekilde dile getiriliyor ve şu soruluyor:
“Davanın henüz ilk celse duruşması yapılmadı. Böyle bir süreçte, dava konusu olan yöntemlerle belirlenen delegelere ait listenin İlçe Seçim Kurulu’na verilmesi acaba hukukun üstünlüğünü zedeleyici bir sonuç verir mi?”
Duyumlara göre…
İl Başkanlığı da Osmangazi’den gelen yazıyı Genel Merkez’e gönderdi. Bu satırları yazdığımız sıralarda henüz CHP’nin Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonuçlanmamıştı. O nedenle, buradan nasıl bir karar çıktığı ya da çıkacağı bilinmiyordu.
O kararın nasıl olacağını bilemiyoruz ama CHP Osmangazi’de yeni bir dava sürecinin başladığı gerçek olarak ortada.