Demokrat Parti’de yeni dönem… Ayhan Barışıcı il yönetimini oluşturdu, işte liste

Aslında… 31 Ekim’deki Demokrat Parti-Anavatan Partisi birleşme kurultayından itibaren DP’nin teşkilatlarında yeniden yapılanma süreci bekleniyordu.
Buna karşın…
15 Aralık 2009 günü akşam saatlerinde Füsun Yaşar’ın görevden alınıp Ayhan Barışıcı’nın DP İl Başkanı olarak atanması yine de başta teşkilatlar olmak üzere sürpriz kabul edildi.
Üstelik…
Yeni yapılanma için yapılan yeni görevlendirmelerde 4 ilçe başkanı yerlerini korumuşlardı. Bu da teşkilatlarda daha değişik çalkantıları ve yer yer tepkileri gündeme getirdi.
Ama…
İl Başkanı olarak görevlendirilen Ayhan Barışıcı, sakin ve uzlaşmacı kişiliğinin de etkisiyle kimseye cevap verip polemiğe girmeden kolları sıvadı, çalışmaya başladı.
Geçen süreçte…
Bir yandan ilçelerdeki atamalara karşın görev almak istemeyenler olması nedeniyle yeni arayışlara yöneldi, diğer yandan da, hem Anavatan’la birleşmiş DP ve hem de Bursa siyaset camiasında merakla beklenen yeni il yönetim kurulunu oluşturmak üzere çalıştı.
Sonunda…
Çalışmalarını tamamladı ve 73 kişilik bir liste oluşturdu. DP ve Anavatan kadrolarından gelenleri buluşturan liste, tanınmış ailelerin çocuklarının siyasete adım attıkları sürprizleri de beraberinde getirdi.
Ancak…
Şu an için 73 kişi olarak hazırlanan liste 21 Ocak 2010 Perşembe günü Ankara’da DP Genel Merkezi’nin onayına sunulacak. Burada, iki Teşkilat Başkanı’nın da katılımıyla yapılacak görüşmelerde listenin 80 kişiye kadar çıkabilme olasılığı da, bazı isimlerin değişme olasılığı da var.
Buna göre…
Ayhan Barışıcı’nın İl Başkanlığı’nda DP’nin yeni il yönetim kurulu, alfabetik sıralamayla şu isimlerden oluşuyor:
Meliha Bağcıoğulları, Ahmet Pektok, Alaattin Kadat, Ali Kaya, Arif Yılmazer, Aslan Şahinkaya, Ata Sağınç, Baki Bozkurt, Burcu Üzümcüler, Bülent Öztat, Cem Diniz, Çetin Yıldız, Ekrem Şengiden, Emine Eren, Emre Çelik, Emre Varlık, Ender Şimşek, Enver Ünen, Ergün Elibol, Ertan Tanırgan.
Esin Tosun, Fahri Torun, Fatih Serbest, Fatih Şakir, Fatoş Öztürk, Fethi Elişen, Gökhan Uğurtuğ, Hakan Efe, Hakan İlhan, Halil Bağlan, Halil Bayam, Hasan Başaran, Hasan Gülayan, İbrahim Erdem, İlhan Uslu, İlhan Yeşilova, İlyas Kocaefe, İlknur Güner.
Mehmet Beli, Metin Erkal, Murat Kamışoğlu, Murat Yılmaz, Mustafa Biçer, Naciye Dikenci, Neşe Halis, Osman Altınoğlu, Ömer Özen, Önder Ersoy, Özgür Alpaslan, Özlem Subaşı, Refik Can, Remzi Yılmaz.
Salih Bozkurt, Salim Dere, Sedat Canlısoy, Selçuk Eren, Sinan Oral, Süleyman Çiftpınar, Süleyman İskenderoğlu, Şaban Önen, Şevket Burhan, Tamer Çolakoğlu, Tamer Kangal, Taner Yılmaz, Tevfik Polat, Turgay Ünver, Yasemin Tanık, Yetkin Fırat, Yusuf Öz.