Demokrat Parti’de kulisleri heyecanlandıran “tesadüfe dayalı” sürpriz buluşmaları… Gerginlik bitiyor mu?

İlginç ve bol spekülasyonlu bir süreç yaşandı Demokrat Parti’nin Bursa teşkilatlarında.
O sürecin başlangıcı geçen yılın yaz aylarına kadar gidiyor. Daha doğrusu, görevden alma ve yeni atama söylentileri geçen yıl yaz aylarında başladı.
Tabii…
Tartışmalar da bu söylentilerle birlikte gündeme geldi. Beklentiler sonunda gerçekleşti, Füsun Yaşar’ın görevden alındı ve İl Başkanı olarak Ayhan Barışıcı atandı.
Aslında…
Geçen yaz aylarında söylentiler başladığı için, bu beklenen bir operasyon oldu. Ama operasyonun sürprizi geniş kapsamlı olmasıydı. Çünkü, il ile birlikte ilçeler de yeniden yapılanma adına değişti.
Böyle olunca…
Görevden alınanların tepkisi büyüdü. Hatta biraz da, pek alışık olunmadığı şekilde farklı hedeflere yönelik spekülasyonlar gündeme geldi.
İddiaların getirdiği gerginlik nedeniyle devir-teslim yapılmazken, DP’nin Genel İdare Kurulu Üyesi Mümin Ekici bile görevden almalarla ilgili bilgilendirilmediği gerekçesiyle kırgınlık ortaya koydu, toplantılara katılmadı.
Nitekim…
Göreve gelen Ayhan Barışıcı ve ona destek veren ekiple, görevden alınan Füsun Yaşar ve birlikte siyaset yaptığı Harun Akın-Mümin Ekici ekipleri arasında karlı-buzlu bir hava oluştu.
Yaşanan gerginlik nedeniyle DP’de görev devir teslimi yapılmazken, bu durum parti organizasyonlarına da yansıdı.
Oysa…
Gerilime dönüşen gelişmelerde karşı kamplarda kalan isimlerin tümü düne kadar hep birlikte siyaset yapıyorlardı ve yakın arkadaş olarak tanınıyorlardı.
Ama…
Geniş çaplı operasyon sonrasında hiç bir araya gelmediler, görüşmediler.
İşte…
Böyle bir süreç geçtiğimiz cumartesi akşamı tesadüfen gelişen bir sürprizle sona erdi.
O akşam…
DP’nin Bursa’daki eski il başkanlarından olan ve Süleyman Soylu döneminde Genel Başkan Yardımcılığı yapan Harun Akın ile, siyasette yol arkadaşlığı yaptığı Füsun Yaşar ve Yıldırım’ın eski ilçe başkanlarından Erol Aybaras birlikte Mudanya Yolu’ndaki Çağrışan Et Lokantası’nda yemek yiyorlardı.
O sırada…
İl Başkanı Ayhan Barışıcı ile AP-DYP-DP misyonunun eski ve etkili isimlerinden Fahrettin Çakan da aynı yere yemeğe geldiler.
Gerçi…
Barışı ve Çakan’ın masaları ayrıydı, ama ilerleyen saatlerde eski arkadaşlar olarak aynı masada bir araya geldiler. Sohbetleri de bir saat kadar sürdü.
Ardından…
Pazartesi akşamı aynı yerde bir başka sürpriz daha yaşandı. Harun Akın ve Sefa Şahin ile Ayhan Barışıcı ve Süleyman Çiftpınar aynı masada yemek yerken görüldüler.
Zaten…
Kulisleri heyecanlandıran ve buzlar eriyor mesajı veren buluşma da bu oldu.
Sürpriz buluşmayı Harun Akın ve Ayhan Barışıcı ile konuştuk.
Akın şöyle anlattı:
“Ben Bursa’da yıllardır siyaset ve ticaret yapıyorum. Ticaret ve Sanayi Odası’nda meclis üyeliği yaptım. Hepsi benim arkadaşım. İki kez aynı restoranda tesadüfen karşılaştık ve oturup sohbet ettik. Yani, planlı buluşmalar değildi.”

Şunu da ekledi:
“Hatta pazartesi akşamı orada BTSO Meclis Başkanı olan ve partimizde daha önce ilçe ve il başkanlığı yapan İlhan Parseker’le de karşılaştık.”
Şunu da özellikle vurguladı:
“Benim tarzımı herkes biliyor. Kimseyle kavgam yok. Yıllarca birlikte siyaset yaptığım insanlara karşılaştığımda neden sırtımı çevireyim ki?”
O geceyi bir de Ayhan Barışıcı ile konuştuk. Şunu söyledi:
“Biz yeni bir yönetimiz. Önceki yönetimde görev yapanlar da bizim arkadaşımız. Bizim kimseyle sorunumuz yok. Onların da bizimle sorunları olduğunu sanmıyorum.”
Buluşmayı ise şöyle anlattı:
“Ben o akşam evdeydim, arkadaşlar da yemektelermiş. Yönetim kurulu üyem Süleyman Çiftpınar bir vesileyle beni aradı, sonra da davetiyle oraya gittim. Oturup sohbet ettik.”
Şunu da ekledi:
“Ayrıca, bizim aramız hiç açık olmadı ki. Abi-kardeş ilişkimiz hep devam etti. Benim için normal bir arkadaş yemeğiydi beraber olduk.”

Gelişmeler ve konunun taraflarının söyledikleri böyle.
Ama…
Tesadüf de olsa, planlanmış da olsa bu buluşmanın dün öğle saatlerinden itibaren siyaset kulislerinde yaptığı dalgalanmaya bakılırsa, çok ilgi uyandırdığı bir gerçek.
Kim bilir…
Belki de DP’de bundan sonraki günlere yönelik bazı adımlar arkadan gelebilir.
Siyaset bu, belli mi olur?