CHP’de sürprizler bitmiyor… YDK Memişoğulları’nın ihracını onayladı, Yurtkuran ve Gençal delege oldu

İl Yönetim Kurulu’nun pazartesi akşamı yaptığı toplantıda Osmangazi İlçe Yönetim Kurulu’nu tedbirli olarak İl Disiplin Kurulu’na sevk edip yönetim düşmesine yol açan adımı atmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi’nden yeni sürprizlerin haberleri geliyor.
Sabah ilk olarak…
“Asıl hedef benim, beni alt edebilmek için arkadaşlarıma haksızlık ediliyor” diyen Osmangazi’nin eski ilçe başkanı Ahmet Memişoğulları ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.
Buna göre…
Eylül 2009’da İl Disiplin Kurulu’nun hakkında verdiği kesin ihraç kararına Ahmet Memişoğulları’nın yaptığı itiraz Yüksek Disiplin Kurulu’nda görüşüldü.
Kurul…
Memişoğulları ile birlikte yine Osmangazi’nin eski ilçe başkanlarından Sabit Şerbetçioğlu hakkındaki İl Disiplin Kurulu’nun kesin ihraç kararını onayladı.
Bu arada Osmangazi İlçe’nin eski yöneticilerinden Ramazan Doğan hakkındaki iki yıl partiden uzaklaştırma cezası da yine  cezası da yine YDK’nın onayladığı bir başka İl Disiplin Kurulu kararı oldu.
Ardından…
CHP’ye ikinci sürpriz haber Mudanya’dan geldi.
Pazar günü yapılan ve yönetimin desteklediği Gülşen Ersezen ile muhaliflerin desteklediği Hasan Yıldırım’ın yarıştığı Mudanya İlçe kongresinde, Hasan Yıldırım seçimi kazanmıştı.
Kongrede…
Sena Kaleli her iki listede de il delegesi adayı gösterildiği için delege seçilirken, seçimi kaybeden Gülşen Ersezen’in listesinde yer alan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran ile CHP’nin eski il başkanlarından Şahin Gençal il delegesi seçilememişlerdi.
Kongre sonrası, Yıldırım’ın listesinden il delegesi seçilen iki kişi istifa etti. Yerlerine ise Ersezen’in listesinden Mustafa Yurtkuran ile Şahin Gençal yedekler sıralamasından geldiler.
Böylece…
Çok tartışılan bir durum, Yurtkuran ve Gençal’ın il delegesi olmalarıyla giderilmiş oldu. Dahası, başlangıçta Pazar günü olması gereken durum iki gün sonra düzeltilmiş oldu.