Çelikpalas ek inşaatı olarak başlayıp yarım kalan yapı satılıyor, alan firma 40 milyon dolarlık yatırım yapacak

Anımsayabildiğimiz kadarıyla Çelikpalas Oteli’nin ek inşaatı olarak 1987 ya da 1988 yılında yapımına başlandı.
O zamanlar Emekli Sandığı’nın bir işletmesi olan tarihi Çelikpalas Oteli’nin hemen arka tarafında, eskiden zeytinliklerin bulunduğu yamaçta yükseldi.
Zaten…
Bursa’nın gündemine de inşaatın yükselişi sırasında geldi. Sanıyoruz 1990 yıllarında dağ yamacındaki bu çok katlı inşaata yönelik doğal yapıyı bozma eleştirilerine karşı çatısı yeşil renkli malzeme ile kaplandı ve bu şekilde kamufle edilmiş oldu.
Ancak…
Ödenekle yürüyen Çelikpalas ek inşaatı, o tarihlerde Bursa siyasetinin br numarası olan ve önce Maliye ve Gümrük, daha sonra da Dışişleri Bakanı olarak önemli görevler üstlenen Ahmet Kurtcebe Alptemoçin’in 1991 seçimlerinde siyaset dış kalmasıyla durdu.
Çünkü…
Emekli Sandığı değişik nedenlerle inşaat için ödenek aktaramadı, ya da aktarmadı.
Sonuçta…
Yaklaşık 20 yıldır yamaçlardan Bursa’ya bakan ve ovadan bakıldığında hemen dikkat çeken o çok katlı otel ek inşaatı bir türlü bitmedi, bitirilemedi.
Bu arada…
Özelleştirmeler başlayınca birkaç kez satılması gündeme geldi. Ama hem fiyatının yüksek olması, hem büyük bir inşaat olması nedeniyle bitirilebilmesi için çok daha büyük rakamlarda yatırım gerektirmesi ve çok uzun süredir de yarım durmasının inşaatı olumsuz etkilemesi gibi nedenlerle bir türlü alıcı bulamadı.
Hatta…
Özelleştirmeden Çelikpalas Oteli satıldı ama, arkasındaki yarım kalmış inşaatla ilgilenen çıkmadı.
İşte…
Bu yarım kalan otel inşaatına yatırımcı talip çıktı.
İzmir, Muğla ve Antalya’da beş yıldızlı otellere sahip bir turizm yatırımcısı grubun şu sıralarda Çelikpalas ek inşaatı olarak başlayıp yarım kalan yapıyla ilgilendiği konuşuluyor.
İnşaatta inceleme de yapan grubun, yarım inşaatı bitirip otel olarak hizmete açmak için, satın alma dahil 40 milyon dolarlık bir yatırımı gözden çıkardığı da gelen bilgiler arasında.
Üstelik…
Önümüzdeki hafta bu satışın bitmesi bekleniyor.