Bornova Meydanı’nda Mustafa Sarıgül’ü dinleyenler arasında Bursa’dan özel isimler de vardı

Cumartesi akşamı İzmir’de sağanak yağış vardı. Mustafa Sarıgül’ün mitingine katılmak üzere İzmir’e giden Türkiye Değişim Hareketi taraftarları havayı görünce, “Pazar günü de yağarsa meydana kalabalık toplanamayabilir” kaygısı yaşadılar.
Ama…
Pazar günü İzmir pırıl pırıl bir sabaha uyandı. Sarıgül’ün miting yapacağı Bornova Meydanı da görenlerin “çok iyi” olarak tanımladıkları kalabalık bir mitinge tanıklık etti.
Mitinge…
Sarıgül’ün daha önceki gezilerinde olduğu gibi yine ülkenin değişik kentlerinden katılım vardı.
Bu arada…
Bursa’dan gidenler arasında dikkat çekici isimler olduğu da görüldü.
Örneğin…
TDH Bursa İl Başkanı Şenol Seven, bu miting için İzmir’e de giderek, Sarıgül’ün tüm gezi ve mitinglerine katılma geleneğini sürdürdü.
Yanında…
Yardımcıları Ayhan Turan ve Bülent Aydemir de vardı.
Ayrıca…
İnegöl’e bağlı Kurşunlu Beldesi Belediye Başkanı Erkan Dönmez ile birlikte Emek’in son belediye başkanı Yakup Aktaş ve Harmancık’ın eski belediye başkanı Ahmet Tufan da ekibe eşlik ediyorlardı.
Sarıgül’ün çok eski arkadaşı olan ve başından beri de birlikte hareket eden Feridun Pehlivan dün meydanda dikkat çeken isimlerden biriydi.
Bursa siyasetinin yakından tanıdığı isimlerden olan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Bursa eski milletvekillerinden ve yine eski Parti Meclisi Üyesi olan Yahya Şimşek meydanda büyük ilgi gördü.
Nilüfer Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Deniz Baykal da Şimşek’in yanındaydı.
Aynı araçla cumartesiden İzmir’e giden Yıldırım Belediye Meclisi eski üyesi Necdet Sağır ile Anavatan Partisi eski il başkanlarından Ahmet Kömbe ve Görükle’nin son belediye başkanı CHP’li Mustafa Biltekin meydanda da hep bir aradaydılar.
Yanı sıra…
Demokrat Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı iken ayrılıp TDH’ya katılan Burak Edin ekibiyle birlikte gelmişti. Anavatan’ın eski Yıldırım İlçe Başkanı olan İrfan Derici ve ekibi meydandaki yerlerini almışlardı.
Anavatan’ın son Yıldırım İlçe yönetimi başkanları hariç neredeyse tam kadro İzmir’deydi. Anavatan il yönetimlerinin önemli isimlerinden Rıdvan Şener de arkadaşlarıyla birlikte katılmıştı.
1987 seçimlerinde SHP’den seçilip Bursa Milletvekili olan Fehmi Işıklar yine meydanın dikkat çeken isimlerinden biri oldu.
Bu arada…
Sarıgül’ün miting meydanında Bursa’dan bir isim daha sürpriz olarak dikkat çekti:
Bursa’da Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı yaparken Melih Gökçek’in davetiyle Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne giden, İtfaiye Daire Başkanı olarak sivrildiğinde ise Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne transfer edilen, 2004 yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Osmangazi Belediye Başkan Aday Adayı olan, sonrasında Hikmet Şahin döneminde Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirilen, 29 Mart 2009 yerel seçimi için de yine AK Parti’den Gemlik aday adayı olan Sabri Yalın dün miting meydanında görülen ve en çok konuşulan isimlerden biri oldu.