Ayhan Barışıcı’nın 81 kişilik listesi, Bursa siyasetinin sayısal anlamda en büyük il yönetim kurulu oldu

Ayhan Barışıcı’nın İl Başkanı olarak atanmasıyla birlikte yeniden yapılanma sürecine giren Demokrat Parti’de yeni il yönetim kurulu listesinin hazırlandığını, 20 Ocak’a adım atılan ilk saatlerde, gece 00.30’da bu sitede yayınladık.
Listenin şöyle bir özelliği var:
Demokrat Parti ile Anavatan Partisi’nin birleşme kararı aldıkları 31 Ekim kurultayında, yönetim kurullarının eşit olarak birleştirilmesi öngörülmüştü.
Bu yapılırken de…
Birleşen iki partinin yönetimleri, hangisinin sayısı daha fazlaysa o esas alınarak oluşturulacaktı.
Bursa’da Anavatan Partisi’nin il yönetimi kurulu birleşmeden önce 40 kişiydi. Karara göre, Demokrat Parti’nin yönetimi de 40’a çıkarılacak ve eşit sayıda birleşme sağlanacaktı.
Nitekim…
Listeyi ilk yayınladığımızda, başkan dahil 73 kişi vardı. Ama o yazıda bazı isimlerin çıkabileceği gibi, 80 kişiye de tamamlanabileceğini vurgulamıştık.
Dün onaydan gelen listede, İl Başkanı Ayhan Barışıcı ile birlikte 80 kişinin adı yer alıyor. Bu isimlerin de 40’ı Demokrat Parti kökenli, 40’ı da Anavatan Partisi kökenli.
Bu da listenin en büyük özelliği oldu.
Çünkü…
Bugüne kadar Bursa siyasetinde başkanla birlikte 81 kişilik il yönetim kurulu hiç olmamıştı. Yani, Barışıcı şu anda, sayısal anlamda en büyük il yönetim kurulunun başkanı.
Yanı sıra…
Anavatan’ın son il başkanı Meliha Bağcıoğulları’nın İl Başkanvekili olarak görevinin tanımlanmış olması da dikkat çekici.
Çünkü…
Bugüne kadar tüm partilerde görevlendirme yapılırken yalnızca il başkanı belirtilir, yönmetimin ilk toplantısında yapılan görev dağılımıyla da başkanlık divanı belirlenirdi.
Bu kez Bağcıogğulları doğrudan Genel Merkez tarafıondan İl Başkanvekili olarak atandı ve bu da bir ilk oldu.
Bu arada…
Bizim yayınladığımız listeden Özgür Alpaslan ve Özlem Subaşı isimlerdi yer almıyor. Buna karşın listeye Ahmet Biltekin, Mahin Önürmen, Mithat Ülküden, Neajat Eranus, Orhan Şen, Sealçuk Alper, Serkan Doğu, Seyfi Ertan, Sinan Bakır, Ümit Ulusavaş ve Üner Varal eklenmiş.
Listenin tamamı ise şöyle:
Ayhan Barışıcı, Meliha Bağcıoğulları, Ahmet Pektok, Alaattin Kadat, Ali Kaya, Arif Yılmazer, Aslan Şahinkaya, Ata Sağınç, Baki Bozkurt, Burcu Üzümcüler, Bülent Öztat, Cem Diniz, Çetin Yıldız, Ekrem Şengiden, Emine Eren, Emre Çelik, Emre Varlık, Ender Şimşek, Enver Ünen, Ergün Elibol, Ertan Tanırgan.
Esin Tosun, Fahri Torun, Fatih Serbest, Fatih Şakir, Fatoş Öztürk, Fethi Elişen, Gökhan Uğurtuğ, Hakan Efe, Hakan İlhan, Halil Bağlan, Halil Bayam, Hasan Başaran, Hasan Gülayan, İbrahim Erdem, İlhan Uslu, İlhan Yeşilova, İlyas Kocaefe, İlknur Güner.
Mahir Önürmen, Mehmet Beli, Metin Erkal, Mithat Ülküden, Murat Kamışoğlu, Murat Yılmaz, Mustafa Biçer, Naciye Dikenci, Nejat Eranus, Neşe Halis, Orhan Şen, Osman Altınoğlu, Ömer Özen, Önder Ersoy, Özgür Alpaslan, Özlem Subaşı, Refik Can, Remzi Yılmaz.
Salih Bozkurt, Salim Dere, Sedat Canlısoy, Selçuk Alper, Selçuk Eren, Serkan Doğu, Seyfi Ertüan, Sinan Bakır, Sinan Oral, Süleyman Çiftpınar, Süleyman İskenderoğlu, Şaban Önen, Şevket Burhan, Tamer Çolakoğlu, Tamer Kangal, Taner Yılmaz, Tevfik Polat, Turgay Ünver, Ümit Ulusavaş, Üner Varal, Yasemin Tanık, Yetkin Fırat, Yusuf Öz.