…ve Mustafa Sarıgül Bursa’da aradığı yeni il başkanını çabuk buldu: Adil Gökçadır

Doğrusu istenirse… Mustafa Sarıgül’ün daha Cumhuriyet Halk Partisi’nde giriştiği liderlik mücadelesinden itibaren hep yanında olan, Türkiye Değişim Hareketi’nin partileşme sürecinde de Bursa İl Temsilcisi, ya da kendi içlerindeki deyişle İl Başkanı atayarak örgütleşmeyi teslim ettiği Şenol Seven’i bu kadar kısa sürede görevden almasını kimse beklemiyordu.
O nedenle…
Seven’in görevden alınması, aksi yöndeki kimi görüşlere karşın sürpriz oldu.
Sonrasında…
Bursa’daki yeni il temsilcisi arayışları için Sarıgül tarafından, eski milletvekili Feridun Pehlivan koordinasyonunda Kurşunlu Belediye Başkanı Erkan Dönmez ve Harmancık’ın eski belediye başkanı Ahmet Tufan’ın da içinde bulunduğu bir komisyon kuruldu.
Komisyon…
Bursa’nın tanıdığı kimi isimlerle görüşmelere başlayıp öneri götürmüştü ki, Şenol Seven’in yönetimi ve ilçe başkanlarına veda etmesi için Şehreküstü’deki TDH İl Merkezi’nde dün akşam yapılan toplantıda, teşkilatlar “Görevin sanayici İrfan Demirdüzen’e verilmesi” yolunda isteklerini ortaya koydular.
Oysa…
Teşkilatların öneri dile getirdikleri saatlerde, Dönmez ve Tufan da aynı konuda Bursa’nın tanınmış sanayicilerinden Adil Gökçadır’a öneri götürüyorlardı.
Üstelik…
Bu öneri TDH Genel Merkezi adına yapılıyordu.
Özellikle…
Kısa adı DOSAB olan Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Başkanı olarak yaptığı çalışmalarla Bursa gündemine sık sık gelen ve bu görevi sırsında kent gündemini belirleyici açıklama ve yaklaşımlarıyla iz bırakan, ancak 4 yıl önce tekstilin içine girdiği kriz sürecinde sektörden çıkıp inşaat alanına yönelen Gökçadır, gelen öneriyi kabul etti.
Daha önce de Doğru Yol Partisi’nde bir dönem il yönetim kurulu üyeliği yapan Adil Gökçadır’la yapılan görüşmenin sonuçları çok hızlı bir şekilde TDH lideri Mustafa Sarıgül’e bildirildi.
Oradan da “Hayırlı olsun” cevabı gelince Gökçadır bugün öğleden sonra yönetim kurulu listesini oluşturmaya başladı.
Kulağımıza gelenlere göre…
Adil Gökçadır listesinde, Seven’in oluşturduğu yönetime ağırlık verecek.
Yanı sıra…
Siyasetin tanınmış isimleriyle iş dünyası, üniversite ve sivil toplum örgütü temsilcileri yanında, Bursa’nın demografik yapısının temsilcilerine de listesinde yer vermeyi planlıyor.
Gelişmeler üzerine Adil Gökçadır’ı arayıp görüştük. Yılların deneyimiyle, “Evet, bir görüşme oldu ama henüz bana resmi bir yazı gelmedi. O yazı gelmeden konuşmayı doğru bulmam” dedi.
Görüldüğü gibi…
Sarıgül’ün Hareketi’nde çok hızlı adımlar peş peşe atılıyor ve çok sürpriz gelişmeler oluyor.