Siyasetin geleneği: Operasyonla gelen yine aynı yolla gidiyor

Siyasetin geleneği: Operasyonla gelen yine aynı yolla gidiyor  DP’de Soylu genel başkan olunca, Ekici yönetiminden 21 kişi kişi istifa ettirilip Yaşar gelmişti. Şimdi Barışıcı geldi. Görevden alma hoş değil ama sistem bu. Operasyonla gelen bu yolla gidiyor…

Şu bir gerçek ki, siyasi partiler arasında teşkilat yönetimleri yapısına müdahale etmeyen genel merkez yok.

Kimi…

Kongrelere müdahil olmaktan çekinmiyor, kimi teşkilat düzenlemesine yöneliyor.

Nitekim…

Demokrat Parti’de de hafta içinde böyle bir operasyon söz konusu oldu. Füsun Yaşar başkanlığındaki il yönetim kurulu görevden alındı, Ayhan Barışıcı yeni DP İl Başkanı olarak atandı.

Füsun Yaşar görevden alınan ilk il başkanı değil. Son olmayacağı da belli. Ne var ki, görevden alınmayı içine sindiremeyen Yaşar’ın çok şaşırtıcı açıklamalar yaptığını gördük.

Oysa…

18 Şubat 2008 günü bu sütunlarda Yaşar’ın DP İl Başkanı oluş sürecini şu satırlarla duyurmuştuk:

Süleyman Soylu’nun genel başkan olmasıyla Demokrat Parti yeniden yapılanma sürecine girdi. Sürece yönelik son gelişmeyi de pazar günü bu sütunlarda aktardık.

Osmangazi, Nilüfer ve Gürsu ilçeleri boş olan DP’de, kurultay sonrası il yönetiminden 3 kişi istifa etmişti.

Cumartesi akşamı yönetimkurulunun olağanüstü toplantısında, yeni dönemin önünün açılması kabul gördü. Bu doğrultuda, yönetimden 21, yedeklerden de 12 istifa gelince Mümin Ekici başkanlığındaki DP İl Yönetim Kurulu düşmüş oldu ve yeni dönemin de önü açıldı.

Bu durumda akla ilk olarak, “Peki yeni il başkanı kim?” sorusu geliyor. Dün, bu soruya cevap aradık. Gördük ki, DP Başkanlık Divanı’nda bazı düşünceler oluşmuş.

Örneğin…

Genç bir yeni genel başkanla birlikte, teşkilatlarda değişimi çağrıştıracak adımlar planlanıyor. Planda, bazı illere kadın il başkanı atanması da var.

Henüz resmi bir atama yapılmış değil ama, DP Başkanlık Divanı’ndaki görüşmelerde Avukat Füsun Yaşar’ın adı öne çıktı.

••••••••••

Yani…

Bugün görevden alınmasına tepki gösteren Füsun Yaşar 1.5 yıl önce Mümin Ekici’nin İl Başkanı olduğu il yönetim kurulunda yapılan operasyonla göreve gelmişti.

O gün il başkanlığı düşürülen Mümin Ekici bugün partinin en üst karar kurulu olan Genel İdare Kurulu üyesi.

Yine…

Operasyonla düşürülmesine karşın particilik anlayışı gereği susmuş, yalnızca 19 Mart’taki devir-teslimde düşüncesini söyleyip gitmişti.

••••••••••

Görüldüğü gibi…

Süleyman Soylu yeni bir yapılanma için Bursa’da Füsun Yaşar başkanlığında yeni bir yönetim oluşturma gereği duymuştu.

O süreç…

16 Mayıs’ta Hüsamettin Cindoruk’un genel başkan seçildiği kurultayla sona erdi ve başka bir yeni dönem başladı.

Kaldı ki…

Kurultay salonunda Cindoruk ile DP Bursa İl Başkanı Füsun Yaşar arasında geçen bir konuşma var.

Daha önce…

Demokrat Türkiye Partisi’nde birlikte siyaset yaptıkları için (Cindoruk genel başkan, Yaşar Nilüfer İlçe Başkanı) birbirlerini bildiklerinden Cindoruk salonda Yaşar’dan destek istemişti.

Yaşar da, “Ben artık Süleyman Soylu ile siyaset yapıyorum. Biz bir ekip olduk. Bursa’nın oyu tulum olarak Soylu’ya” diyerek cevap vermişti.

Fakat…

DP’nin Bursalı 43 delegesinden ilk turda 24’ü, son turda ise 31’i Cindoruk’a oy vermişti.

Kısacası…

Demokrasiyi işleten kurum olan siyasi partilerde görevden almalar hoş değil. Ama sistem böyle işliyor. Değişim bitmiyor, bu yolla gelen de yine bu yolla gidiyor. Başarıya bakılmıyor.

Üstelik…

Bu kez Anavatan’la birleşildiği için teşkilatların birleştirilmesi söz konusu.

Onun için…

Füsun Yaşar’ın yapması gereken yel değirmenlerine savaş açmak yerine, kendisinden önceki Mümin Ekici gibi sakince yeni siyasi stratejiler belirlemek olmalı.

Kapanan yalnızca bir sayfa, defter bitmiş değil.

2 yeni parti ve siyasi nezaket

Siyaset yazan gazeteciler için neredeyse alışılmış bir durum var. Yapılan haber ya da yoruma teşekkür eden olmaz. Ama, tepki gösteren çok olur.

Hatta…

Zaman zaman, o partiye karşı kasıt bile aranır.

Son günlerde, bu alışılmış durumu bozacak iki harekete tanıklık ettik.

İlki…

Türkiye Değişim Hareketi lideri Mustafa Sarıgül’ün Bursa İl Merkezi açılışındaki konuşması sonrası TDH Bursa yönetiminden geldi.

TDH, gazetecilere gönderdiği elektronik postayla teşekkür etti.

Ardından…

Cumartesi günü Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener’in katıldığı TP Kestel İlçe Başkanlığı açılışının ardından, TP’nin Teşkilattan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız’dan gazetecilerin cep telefonlarına teşekkür mesajı geldi.

Böylece…

İki yeni parti, siyasi nezakette de farkını gösterdi.

Senaryosunu Bursalı genç Aslı Zengin’in yazdığı Romantik Komedi adlı film afişinden görüntülerine kadar çok konuşulacak

İlk haberini 23 Ağustos 2009 günü bu sütunlarda duyurmuştuk… Bursalı genç yetenek Aslı Zengin’in yazdığı senaryoyu, Mahsun Kırmızıgül’ün sahibi olduğu Boyut Film çok beğendi ve film olarak çekmeye karar verdi.

Filmin yapımcılığını Murat Tokat üstlendi. Yönetmen koltuğuna Ketche oturdu. Cemal Hünal, Engin Altan Düzyatan, Gürgen Öz, Sedef Avcı, Sinem Kobal, Burcu Kara, Begüm Kütük, Kubilay Pembeklioğlu, Mert Yavuzcan ve Janset de oyuncu olarak kamera karşısına geçtiler.

Çekimleri tamamlanan Romantik Komedi adlı filmin afişini ise Holywood’un ünlü tasarımcısı Emrah Yücel yaptı.

Şu günlerde…

Sinema salonlarının girişlerini süslemeye başlayan ve konusuyla çok konuşulacak olan filmin afişinin yanı sıra, müziği ve tekniği de çok iddialı. Film, oyuncu kadrosu kadar prodüksiyon zenginliği ve görüntüleriyle de iddialı.

Öyle ki…

“Arkadaşlığın ve aşkın hayattaki yerini vurgulayan, hayata ve aşka dair umut dağıtacak olan Romantik Komedi’yi izleyen her kadın ve erkek, sinema salonundan mutlu bir şekilde ayrılacak” denilecek kadar iddialı bir çalışma ortaya çıktı.

Yakında fragmanları da sinema salonlarında gösterilecek olan Romantik Komedi’nin vizyona giriş tarihi ise 5 Şubat 2010.

Sinema haberleri veren internet sitelerindeki bilgilere göre, Türkiye’de ilk kez Amerikan romantik komedi tadında çekilen filmde, işinin uzmanları karakterlere uygun olarak saç ve makyaj stillerini önceden çalıştılar.

Bu arada…

Filmin başlangıçta sır gibi saklanan konusu da ortaya çıktı.

İşte…

Senaryosu Bursalı genç yetenek Aslı Zengin’in kaleminden çıkan Romantik Komedi adlı filmin konusu:

Esra, Didem ve Zeynep çok yakın arkadaş olmalarına rağmen birbirinden farklı hayatlar sürdüren farklı karakterlere sahip üç kişidir.

Sessiz sakin olan Esra, deli dolu olan Didem ve dominant karaktere sahip olan Zeynep.

Bu üç arkadaştan istikrarlı olarak ilişkisini sürdürebilen Zeynep’in düğünü hem Esra hem de Didem’in hayatında değişik süprizlere neden olacaktır. İstemediği bir işte yıllardır çalışan Esra bir cesaret örneği göstererek hayatını değiştirmeye karar verir. Bunun için ilk adımı atar ve işinden istifa eder, kötü giden ilişkisini sona erdirir.

Uzun aramalardan sonra iş bulduğu reklam ajansında çalışmaya başlayan Esra’yı bir sürpriz bekliyordur.

Ajansın kreatif direktörü Mert ile Esra yakınlaşırken, erkeklere karşı yanlış strateji uyguladığını düşünen Didem de Mert’in arkadaşı aktör Cem Sezgin’den etkilenir ve onu elde etmek için okuduğu bir kitaptan taktikler uygulamaya başlar.

Kızların aşk hayatlarında yaptıklarını onaylamayan Zeynep ise evliliğinde sorunlar yaşar.

Bu üç kızın aldıkları kararlar hayatlarını sürpriz şekilde değiştirecektir…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 20-12-2009