DP`de Barışıcı il başkanı oldu, 17 ilçe yenilendi

DP`de Barışıcı il başkanı oldu, 17 ilçe yenilendi  DP`de yaz aylarında beklenen görev değişikliği dün gerçekleşti ve İl Başkanlığı`na Ayhan Barışıcı atandı. Ayrıca, Anavatan`dan 6, DP`den 4 ilçe başkanı yerini korudu…

Demokrat Parti’nin dün Ankara’daki Başkanlık Divanı toplantısı öncesinde Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk sürpriz bir görüşme yaptı.

Daha doğrusu…

Bursa’dan bir grup partiliyle birlikte Ayhan Barışıcı’yı kabul etti.

DP İl Başkanlığı için yaz aylarında da gündeme gelen Barışıcı ile görüşmesinde Cindoruk bu kez son noktayı koydu:

“Artık Bursa İl Başkanımızsın. Hayırlı olsun.”

Ardından…

Dün itibariyle görevden alınan Füsun Yaşar şunları söyledi:

“Füsun Hanım’la Demokrat Türkiye Partisi’nde birlikte çalıştık. Nilüfer İlçe Başkanımdı. Çok çalışkandır, emeğini esirgemez.”

Önümüzdeki süreçte Yaşar’dan mutlaka yararlanılmasını isteyen Cindoruk, ayrıca Ayhan Barışıcı ve arkadaşlarına bazı ögütlerde bulunup şunu söyledi:

“Türkiye bizden çok şey bekliyor. Bunun için önce içimizde bütünleşeceğiz. Sizlere sorumluluk düşüyor.”

Kimseyi dışlamamalarını isteyen Cindoruk, teşkilat listesini inceledi ve olumlu buldu.

Öğleden sonra da…

Füsun Yaşar yönetimi alındı, yerine İl Başkanı olarak Ayhan Barışıcı atandı.

Barışıcı’dan yönetimini oluşturması istenirken, 17 ilçenin başkanları da belirlendi.

Buna göre…

Osmangazi’de Muharrem Şenocak’ın, Yıldırım’da Turgut Topçu’nun, Nilüfer’de Doğancan Gündüz’ün, Mustafakemalpaşa’da Cemil Usturumcalı’nın, Karacabey’de Mehmet Ali Köfteci’nin, Mudanya’da Erol Demirhisar’ın, Gemlik’te Ferhat Kurt’un, Orhangazi’de Adnan Kara’nın, İznik’te Niyazi Acar’ın, Yenişehir’de Osman Kaya’nın, İnegöl’de Cihat Şengün’ün, Kestel’de Murat Hamurcu’nun, Gürsu’da Maksut Kaya’nın, Orhaneli’de Ali Uğur’un, Büyükorhan’da Mesut İlhan’ın, Harmancık’ta Şükrü Kahraman’ın ve Keles’te Hurşit Keskin’in atamaları yapıldı.

Volkan Hoca’dan itiraz: 19 madencinin ölümüne yol

açan ihmalden siyasiler de sorumlu

Mustafakemalpaşa’daki maden faciasının ardından bölgeye siyasetçi akınını ve ardından “cenazelerin kaldırılmasına yalnızca Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekillerinin katıldığını” yazdık.

Dün de…

AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Emin Tutan’ın gözlemlerini aktardık.

Bunun üzerine…

Türkiye Partisi Kurucular Kurulu ve Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Volkan Akyol aradı.

Patlamanın sabahı maden ocağına gidip inceleme yapan ve yörede yaşayanlarla konuşan Akyol’a göre “maden ocağı ocaktan başka her şeye benziyor” ve bu facia da göz göre göre gelmiş.

O nedenle…

Cenazelerin kaldırılmasının AK Parti milletvekillerine kaldığı ifadesine itiraz etti ve “Bu facianın yaşanmasına yol açan ihmallerden siyasiler de sorumlu. Özellikle iktidar partisinin birinci derece sorumluluğu var” dedikten sonra şunu söyledi:

“Elbette bireysel olarak kimseyi suçlamıyorum ama, faciadan siyaseten sorumlu olanların cenazeleri kaldırmalarının bir anlamı olmasa gerek. Keşke iktidar olarak denetimleri daha iyi yapsalardı da facia yaşanmasaydı.”

Nitekim…

Gazetelerde yayınlanan Vali Şahabettin Harput’un açıklamalarındaki “denetimde ortaya çıkan eksikler” listesini anımsatan Volkan Hoca, kaza nedeniyle ocaktaki eksiklerin giderilmediği gerekçesiyle 3 kişinin tutuklandığına işaret edip şunu sordu:

“Şimdi soruyorum size Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlarının hiç mi suçu yok?”

Sonra da devam etti:

“Diyelim bakanların suçu yok. Bu bakanlıkların müfettişleri gelerek bu madendeki eksiklikleri belirlemişler de neden bu madeni o gün mühürlememişler?”

Bu noktada…

“19 insanımızın vefat etmesinde bence onların da çok büyük ihmalleri var” dedi ve düşüncesini açıkladı:

“Bence Bakan Ömer Dinçer istifa etmeli.”

Nedeni şu:

“Siyasiler, halkın önünde koşabilen, olabilecek olayları görebilen ve tedbirler alabilen insanlardır.”

Bir de önerisi var:

“Devlet baba, babalık görevi yaparak hayatını kaybedenlerin ailelerine belirli bir miktar yardımda bulunuyor.Bence bu yardımın daha fazlasının o madenin sahiplerinden alıp mağdur ailelere verilmesinde devlet aracı olmalı.”

İsteği şu:

“Bugünden itibaren tüm Türkiye’de madenlerin kontrolleri yapılmalı ve eksiklikleri belirlenenlerin çalışmaları engellenmeli. Fidanlarımızın bundan sonra 3-5 kuruş uğruna ölmeleri engellenmeli.”

En özel ve farklı

savcının ardından…

Bursa’ya yıllarca Orman Bölge Müdürü olarak hizmet veren Fuat Erdem’in sergilediği onur mücadelesinin ardından sessizce yaşama veda edişini anlattığımız yazı nedeniyle telefonlarınmız dün sabah çok erken çalmaya başladı.

Gördük ki…

İnsanlar Bursa’ya hizmet edeni unutmuyorlar.

İşte…

Fuat Erdem’le ilgili görüş ve anı paylayan o telefonlar arasında, polis-adliye muhabirliğini birlikte yaptığımız meslektaşımız, arkadaşımız Tahsin Ardıç’tan bir telefon geldi.

Üstelik…

Tahsin bir başka acı haberi verdi:

“Haberin olsun, Tacettin Katipoğlu’nu da kaybettik.”

Ardından…

“Cenazesi Şahadet Camii’nden kaldırıldı ve Hamitler’e defnedildi” bilgisini aktardığında, telefon kulağımızda bir an donup kaldığımızı hissettik.

Tacettin Katipoğlu…

Polis-adliye muhabirliği yaptığımız günlerde önce Başsavcı Yardımcısı olarak Bursa’ya atandı, sonra 70’li yılların sonlarında, 80’li yılların başlarında Bursa Cumhuriyet Başsavcısı oldu.

O çok özel ve çok farklı bir Başsavcıydı.

Personeliyle sohbet edip şakalaşan, toplumla sıcak diyaloglar kurabilen, temsil ettiği makamın asık yüzünü göstermek yerine karşısındakine güler yüzüyle sevgisini hissettiren, güven veren bir savcıydı.

Rahatsız olduğu için evinden pek çıkmıyordu. Zaman zaman yazdıklarımızla ilgili arıyor ve düşüncelerini paylaşıyordu.

Artık aramızda yok. Allah rahmet eylesin.

Dağ-Der’in armağanı

Güney Bursa albümü

Dağ bölgesindeki Keles, Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık ile bölgede yaşaşanları temsil eden Dağ-Der’in kent kültürüne katkı amacıyla yayınlamaya başladığı Güney Bursa adlı dergi yedinci sayıya ulaştı.

Zengin içeriği ve yöreye yönelik araştırmalarıyla büyük beğeni toplayan ve kısa sürede aranan bir dergi haline gelen Güney Bursa için Dağ-Der bir sürpriz daha yaptı ve ilk yedi sayıdan albüm oluşturdu.

Yayınlanmış 7 sayıdan oluşan Güney Bursa albümü, özenli cildiyle de kitaplıklardaki yerini almış oldu.

Biz de…

Kültürel etkinlikleri dergiyle kalıcı bir yayına dönüştüren Dağ-Der yönetimi adına Genel Başkan Erkan Aydın’ı hem kutluyor, hem teşekkür ediyoruz.

Tutan’a bir itiraz da Necati Özensoy’dan

AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Emin Tutan’ın maden faciası sonrası gözlemlerine bir itiraz da akşam saatlerinde Milliyetçi Hareket Parütisi Bursa Milletvekili Necati Özensoy’dan geldi.

MHP’nin cumartesi günü düzenlediği büyük miting nedeniyle cuma akşamı Ankara’ya dönmek zorunda kaldıklarını anımsatan Özensoy şunu söyledi:

“Bizim gittiğimiz köylerle Sayın Tutan’ın gittiği köyler farklı herhalde. Çünkü her yer çamur olduğu için biz çizmelerimizi çıkaramadık. Ama o hiç çamur görmediğini söylüyor.”

Tespiti ise şu:

“Gittiğimiz köylerde insanların durumlarının hiç iyi olmadığını gördük. Çamur ve yoksulluk… Köylerin durumu gerçekten çok kötüydü.”

Sonra da şunu sordu:

“AK Partili arkadaşlar orada ailelerin durumunu görmemişler galiba. 5 bin lira yardım yapılacağını söylüyorlar. Sorarım size, verilecek 5 bin lira giden canı geri getirebilir mi?”

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 16-12-2009