Dağdan kente inen terör Karadeniz`den mesaj verdi

Dağdan kente inen terör Karadeniz`den mesaj verdi  Açılımla dağdakiler silah bırakacaktı. Ama yaşananlar, terörün kente indiğini gösteriyor. Tokat`ta 7 askerimizin şehit edilmesi ise, zamanlama ve coğrafyasıyla çok özel hedefler içeren mesaja benziyor…

Açılım konusu hükümet tarafından çok iyi niyetli olarak gündeme getirildiğinden kuşkumuz yok. Siyasetin sert refleksine karşın, toplum da sessiz kalarak neler olacağını görmek istedi.

Ne var ki…

Teröristlere silah bıraktırıp dağdan indirme projesi, giderek terörün dağdan kente inmesine dönüştü.

Nitekim…

Son bir haftada Abdullah Öcalan’ın İmralı’da kaldığı hücrenin 17 santimetrekare daha küçüğüyle değiştirilmesini bahane edenlerin değişik kentlerde yol açtıkları terörü Türkiye yakından ve tepki duyarak izliyor.

Dün de…

Dağdan kente inen terörün taş atma eylemlerini silahlı baskın aşamasına dönüştürdüğünü gördük.

Hem de…

Dağdakilere yakın olan Güneydoğu ve civarındaki yerleşim yerlerinden değil, Karadeniz’den terörün mesajı geldi.

Gerçi…

PKK terörünün uzun süredir Karadeniz’e sızma girieşimleri olduğunu biliyoruz. Ama, haritaya bakıldığında, yuvalandıkları yerlerden Tokat’ın Reşadiye’sine gelebilmelerinin çok da kolay olmadığını görüyoruz.

O nedenle…

7 askerimizin şehit olmasına yol açan bu hain saldırının, terörün Türkiye Cumhuriyeti’ne meydan okumaya yönelik yeni bir mesajı olduğunu düşünüyoruz.

Üstelik…

Anayasa Mahkemesi’nin DTP’yi kapatma davasını görüşmesinden bir gün önce ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, dünyanın bir ucunda Amerika Başkanı Obama ile açılımla ortaya  çıkacaklar dahil bölgesel konuları konuşmasına birkaç saat kala, hem de Alevi vatandaşlarımızın yoğun yaşadığı bir coğrafyadan terör saldırısıyla mesaj verilmesini anlamlı buluyoruz.

O nedenle…

Dün 7 şehit nedeniyle yüreğimizi yakan bu hain saldırının özel hedefleri olduğunu sanıyoruz.

Sarıgül gelip de transfer edemesin diye, Orhangazi’de Başkan Tartar’a odasında sıkı markaj…

Cumartesi günü tüm dikkatler Şehreküstü Meydanı’ndaydı. Dahası, Türkiye Değişim Hareketi lideri Mustafa Sarıgül’ün ne kadar kalabalık toplayacağı ve ne söyleyeceği merak ediliyordu.

Bir de…

Sarıgül hareketine katılmak üzere partilerinden istifa ettiğini açıklayanlara rozet takılması beklentisi vardı.

İşte…

Bu ve bu gibi nedenlerle dikkatlerin Şehrektüstü Meydanı’na çevrildiği o gün, siyasi savunma refleksi anlamında çok ilginç gelişmeler yaşandığı da ortaya çıktı.

••••••••••

Açıklanan ilk programa göre…

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül cumartesi günü Yalova’da tur attıktan sonra Orhangazi’ye gelip Belediye Başkanı İsmail Tartar’ı ziyaret edecekti.

Sonra da…

Umurbey’de merhum Celal Bayar’ın mezarını ziyaret etmek için Gemlik’e geçecekti.

İşte…

Programın Orhangazi ayağı, Demokrat Parti ile birleşen Anavatan Partisi’nin yönetim kadrolarında daha fazla yankı buldu.

Çünkü…

Tartar’a bir süredir Sarıgül hareketine katılması yönünde baskılar yapıldığı, hatta bizzat Sarıgül’ün arayıp TDH’ya davet ettiği biliniyordu.

Bunun üzerine…

Anavatan’ın son il başkanı Meliha Bağcıoğulları, partili tek ilçe belediye başkanını kaybetmemek için hemen harekete geçip bir plan hazırladı.

Plan…

Sarıgül’ün ziyarete geldiğinde Tartar’ı transfer edip götürmesini önlemek için “yakın markaj” ve “tam saha baskı” içeriyordu.

Nitekim…

Cumartesi sabahı Meliha Bağcıoğulları, beraberinde DP Genel İdare Kurulu Üyesi Mümin Ekici ve İl Başkanı Füsun Yaşar ile birlikte Orhangazi’ye hareket etti.

O gün…

Bağcıoğulları, Yaşar ve Ekici öğleden sonraki saatlere kadar, yani Sarıgül gelip Orhangazi’den geçene kadar Tartar’ın odasında “transfer girişimine karşı anında acil müdahale destek timi” ya da “markaj ekibi” gibi bekledi.

Gerçi…

Sarıgül yoluna devam edip Orhangazi’ye uğramadan Bursa’ya geçince, odada bekleyenlerin korktukları başlarına gelmemiş oldu.

Ama…

Partili belediye meclis üyeleriyle Orhangazi Belediye Başkanı İsmail Tartar’ın makam odasında sohbet eden DP’iler ilginç bir anı yaşamış oldular.

DP-Anavatan’da teşkilat şekilleniyor

Demokrat Parti ile Anavatan Partisi 31 Ekim kurultayında birleştiler ama, görünüşe göre bu birleşme kağıt üzerinde kaldı.

Nitekim…

DP’nin Haşim İşcan’da, Anavatan’ın da İntam’daki binalarda faaliyetlerini sürdürmesini dün yorumladık.

Bunun üzerine DP İl Başkanı Füsun Yaşar aradı.

Öncelikle…

Sarıgül hareketine katılmak üzere açıklanan istifaları değerlendirirken söylediği “DP’den 7 kişi, diğerleri değil Anavatanlı” cümlesine açıklık getirdi,.

Söylediği şu:

“Bize henüz Anavatan Partisi’nden henüz üye listesi gelmedi. O nedenle istifa ettiklerini söyleyen arkadaşların üye olup olmadıklarını bilemiyorum.”

Bununla birlikte…

Yaşar, dünkü yazımızda aktardığımız “üç ayrı liste hazırlandığı” ifademizle ilgili olarak da şunu söyledi:

“Birleşme genelgesine göre yönetim kurulları üye sayısı fazla olana göre tamamlanacak. Anavatan’ın 41 kişilik yönetimi var. Bizim yönetimimiz 28 kişi olduğu için, 40’a tamamlamak üzere çalışma yapıyoruz.”

Anladığımız kadarıyla…

Başkan dahil 41 kişilik Anavatan yönetimi gibi DP kanadı da yönetim kurulundaki  ayıyı 41’e çıkaracak ve toplamda 82 kişilik yönetim oluşacak.

Böyle bir yönetimi çalıştırmak, toplayabilmek ve karar alabilmek sanıdığı kadar kolay değil.

Bütünleşme sonrası partiyi kongreye götüreceklerini kaydeden Yaşar ayrıca, 1 ay içinde üye güncellemesi olacağını da söyledi.

Sarıgül Kömbe’yi neden aradı?

Türkiye Değişim Hareketi’ni ocak ayında partiye dönüştürecek olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, sıcak kanlılığıyla insan ilişkilerinde de çok başarılı.

Daha açık söylemek gerekirse, vefaya çok önem veren Sarıgül tanıdığı ve bildiği kişilerle irtibatını hiç kesmiyor.

Nitekim…

Bursa’da da zaman zaman telefonla arayıp temas kurduğu birkaç kişi olduğu biliniyor.

Bu kapsamda…

Mustafa Sarıgül cumartesi günü Şehreküstü Meydanı’nda miting havasında organize edilen ve çok ilgi gören TDH Bursa Merkezi’nin açılışı sonrası telefonla bazı kişileri aradı.

Aradıkları arasında, Anavatan Partisi’nin eski il başkanı ve yeni gazeteci Ahmet Kömbe de vardı.

Gerçi…

Sarıgül’ün telefonla aradığı Kömbe ile ne konuştuğunu öğrenemedik ama, görüşmenin çevrede çok ilgi çektiği kulağımıza geldi.

A’dan Z’ye gerçek rehber: Türkiye-Avrupa Birliği

Vedat Atacan’la 30 yılı aşkın dostluğumuz var. O Vilayet’te gencecik Planlama Müdürü olarak göreve başladığında biz de gencecik Vilayet Muhabiri olarak haber takip ediyorduk.

İşi konusunda çok titiz, sorumluluk alanına giren konuları da inanılmaz derecede takip eden biridir. Özellikle Bursa’nın son 30 yıllık gelişimini adım adım içeriden izlediği için herkesten daha fazla birikime sahip olduğunu biliyoruz.

Yıllarca Bursa’ya yapılan ya da yapılacak yatırımları izledi. Bursa’nın dışarıya açılan penceresinden görülenleri derledi.

Şimdi de…

Bilgi birikiminin bir kısmını Türkiye-Avrupa Birliği adını verdiği kitapta kalıcı hale getirmiş.

Daha açık söylemek gerekirse, A’dan Z’ye gerçek bir Avrupa Birliği rehberi oluşturmuş. Üstelik bu rehberde, Türkiye-AB ilişkileri ve protokollerde neyin nerede tıkandığı bile var.

Nitekim, kitaba sunuş yazan Bursa Valisi Şahabettin Harput da, AB konusunda çalışma ve araştırma yapacaklar için gerçek bir kaynak olduğunu vurguluyor.

Vedat Atacan dostumuzu yayınlanan bu kitabından dolayı kutluyoruz. Ama, Bursa’nın yatırım profilini ortaya koyacağı karşılaştırmalı bir kitap da kendisinden bekliyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 08-12-2009