Özdilek ve İskenderoğlu`na fahri konsolosluk görevi

Özdilek ve İskenderoğlu`na fahri konsolosluk görevi  Bursa`daki 9 ülke fahri konsoloslarına, Slovakya fahri konsolosu Hüseyin Özdilek ile Letonya fahri konsolosu olan Yavuz İskenderoğlu eklendi. Özdilek şu sıralar Cumhurbaşkanı Gül ile Slovakya`da…

Bursa’da şu an için 9 ülkenin fahri başkosonlosluğu var ve 9 Bursalı fahri konsolos olarak görev yapıyor.

Bu kapsamda…

Bulgaristan adına Hayati Korkmaz’ın, Litvanya adına Berat Tunakan’ın, İtalya adına Oya İzmirli’nin, Almanya adına Halit Cura’nın, Fransa adına Mehmet Erbak’ın, İngiltere adına Ergun Kağıtçıbaşı’nın, Avusturya adına Sedat Diniz’in, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adına da Dr. Parkan Sanlıkol’un konsolosluk görevleri uzun süredir devam ediyor.

Hatta…

Bulgaristan’ın Hürriyet Mahallesi’nde fahri konsolosluk binası var ve burada Hayati Korkmaz vize dahil her türlü işlem için yardımcı oluyor.

Ayrıca…

Romanya’nın da Bursa’da fahri konsolosluğu olduğu biliniyor.

Yakın geçmişte Hadi Türkmen de Uganda’nın fahri konsolosu olarak görev yapıyordu ama Türkmen artık İstanbul’da yaşamını sürdürüyor.

İşte…

Aynı zamanda Bursa’nın dünyaya açılan pencereleri olan bu fahri konsolosluklara iki görev daha ekleniyor.

Yeni fahri konsoloslardan biri, Bursa’nın havlusunu dünyaya tanıtan Hüseyin Özdilek oldu.

Slovakya’nın Bursa’daki fahri konsolosu görevini üstlenen Özdilek’in belgeleri hazırlandı. Özdilek, mazbatasını almak için de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün heyetiye birlikte şu an Slovakya’da bulunuyor.

Bu arada…

Bursa’nın döner kebabını dünyaya tattırıp tanıtan Yavuz İskenderoğlu da Letonya’nın fahri konsolosu olmayı kabul etti.

İskenderoğlu ile ilgili belgeler Türk Dışişleri tarafından hazırlandı, şimdi Letonya’dan atama kararının gelmesi bekleniyor.

Böylece…

Bursa’da faal olan 9 fahri konsolosa iki yeni ismin eklenmesiyle sayı 11’e çıkmış oldu.

Başbakan Erdoğan’dan AK Parti Bursa Gençlik Kolları’na hedef: Ayaklarınızın üstüne sağlam basın

Siyasi partilerin Türkiye Büyük Millet Mecisi Grupları her salı toplanıyor.

Bu toplantılara her hafta partilerin yerel teşkilatlarındaki çeşitli kademeler de katılıyorlar.

Böylece…

Teşkilat kademeleri Meclis çalışmasını izlemiş olurken, aynı zamanda parti üst yönetimleriyle de bir araya gelme fırsatı buluyorlar.

O bakımdan…

Hemen her salı günü Meclis’te siyasi partilerin Grup toplantılarını yaptıkları salonların bulunduğu koridorlar doluyor ve toplantı boyunca da hareketli anlar yaşanıyor.

Yan sıra…

Parti görevlerinin gerektirdiği görüşmeler dışında; yaşadığı sorunu iletmek, atama için yardım istemek veya iş aramak için gelenler de kalabalığı arttırıyor.

Buna…

Karşılaştığı bir haksızlığı duyurmak amacıyla gelenler de eklenince, zaman zaman televizyon kameralarını peşinden koşturan heyecanlı dakikalar yaşanabiliyor.

••••••••••

Dün de…

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Grup toplantısına Ahmet Kılıç başkanlığında Bursa İl Gençlik Kolları’nın 35 kişilik yönetimi tam kadro halinde katıldı.

Bursa Milletvekili Mehmet Tunçak’ın davetlisi olarak AK Parti Grup toplantısını izleyen Bursalı gençler, toplantı sonrası yine Tunçak’ın aldığı randevuyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la bir araya geldiler.

Erdoğan’ın Meclis’teki çalışma ofisinde gerçekleşen ziyarette AK Parti Bursa milletvekilleri de hazır bulundular.

Görüşmede…

AK Parti Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Kılıç yönetimini Başbakan’la tanıştırırken, Erdoğan da gençlere yönelik hem önemli mesajlar verdi, hem de siyasi anlamda hedef gösterdi.

Öncelikle…

“İşleri sağlam tutun, sıkı çalışın, hiç yılmayın ve yorulmayın” diyen Erdoğan ardından gençlere hedef gösterirken de şunu söyledi:

“Ayaklarınızın üstüne sağlam basın. Çünkü, geleceğimiz sizlere emanet.”

Ziyaret sırasında AK Parti Gençlik Kolları’nın sergilediği birliktelik, siyasi disiplin ve inanmışlık da Genel Merkez yönetimi tarafından takdirle karşılandı.

••••••••••

Bu arada…

Devlet Bakanı Faruk Çelik de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la yaptıkları görüşmenin ardından Ahmet Kılıç ve yönetimine Meclis’te yemek verdi.

Yemeğe AK Parti’nin Bursa milletvekilleri de katıldılar ve gençlerle hem durum değerlendirmesi yaptılar, hem sohbet ettiler.

Erdoğan’ın programı kesinleşmedi

İki ay önce hazırlanan programa göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 6 Kasım’da Bursa’ya gelip

Durmaz ailesinin Uludağ Üniversitesi’nde yaptırdığı fakülte binasını açacaktı.

Programa başka eklemeler de yapıldı. Örneğin, Ankara Yolu’nun Gürsu girişindeki bat-çık kavşak da Başbakan’ın açması için 6 Kasım’a yetiştiriliyor.

Dün itibariyle, hazırlanan taslak program Erdoğan’ın onayı için Özel Kalem’e sunuldu.

Ne var ki…

Ankara’daki siyasi trafik nedeniyle henüz onay alınamadı. Gerek İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad’ın ziyareti, gerek İsedac toplantıları Erdoğan’ın bu hafta sonu Bursa’ya gelmesini engelliyor.

O bakımdan, bir ara 7 Kasım Cumartesi’ye kaydırılması düşünülmüş olsa bile, Başbakan’ın Bursa programı kesinleşmedi. Muhtemelen de gelemeyecek.

Demirel’in yürüyüş programı belli oldu

Pazartesi günü bu sütunlardan duyurduk… İl Başkanı olduğu 2002 yılında, demiryolu gelmesi için Bilecik’ten Bursa’ya yolun tamamını yürüyen Kemal Demirel, bu kez Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili sıfatıyla Bandırma-Bursa arası yürüyecek.

Bu da…

Bir milletvekilinin eylem amaçlı yaptığı ilk yürüyüş olarak tarihe geçecek.

Ancak…

Demirel 2002’doe Bilecik’ten Bursa’ya yürürken sağlıklıydı. Hastalığı yenmiş olmasına karşın ağır tedavi nedeniyle vücudu eskisi gibi güçlü değil.

O nedenle…

Bandırma-Bursa yürüyüşü sembolik etaplar halinde planlandı.

Buna göre…

CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel 6 Kasım 2009 Cuma günü saat 11.00’de Bandırma Garı önünden başlayacak.

Başlangıç etabı olan 5 kilometrelik yürüyüşe, Gümçed Bandırma Şubesi üyeleri de katılıp destek verecekler.

Ardından…

Karacabey ilçesinin girişinden Bursa çıkışına kadar olan bölümü de Demirel yürüyerek geçecek. Burada da Gümçed üyelerinin yanı sıra, CHP Karacabey İlçe örgütü Demirel’in yanında yürüyecekler.

7 Kasım 2009 Cumartesi günü Kemal Demirel’in yürüyüşü İzmir Yolu’nun Bursa girişindeki Metro Market önünden saat 10.00’da başlayacak.

Atatürk Stadyumu’na kadar gelecek olan Demirel vatandaşlarla buluşacak ve toplu halde Altıparmak’tan geçip Heykel’e ulaşılacak.

Yürüyüş, saat 15.00’de Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla sona erecek.

DP’nin sorunu kongre tarihi

DP GİK’in yeni üyesi Orhan Efe, kapanan Anavatan’ın son İl Başkanı Meliha Bağcıoğulları ve yönetimi toplu halde Demokrat Parti’yi ziyaret edip rozetlerini taktılar.

Sıra…

DP Genel Merkezi’nin kasım ayında delege seçimlerini yapıp ilçe kongrelerini başlatma planına geldi. Ancak, planın yasal sorunları var.

Örneğin…

DP ilçe kongrelerini 2008 Nisan-Mayıs aylarında yaptı. Son il kongresi de Temmuz 2008’di.

Siyasi Partiler Yasası, kongreleri “iki yıldan önce, üç yıldan geç olamaz” şeklinde sınırlıyor.

O nedenle…

İlçe kongrelerinin Nisan-Mayıs, il kongresinin de Temmuz 2010’dan önce olabilmesi pek mümkün görünmüyor.

Bu süreçte yalnızca görevlendirmeler olabilir ki, bu da kurultayın Süleyman Soylu’nun delegeleriyle toplanmsasına yol açacağı için DP yönetimine pek cazip gelmez.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 04-11-2009