Ankara Yolu`na Bursaray geliyor, köprüler genişliyor

Ankara Yolu`na Bursaray geliyor, köprüler genişliyor  Gürsu Kavşağı`nın 140 günde bitirilmesi hedeflenmişti. Hedef 120 güne çekildi ama dün 100. günde açıldı. Altepe açılışta, Ankara Yolu`ndaki 3 köprünün genişleyeceğini, Bursaray`ın geleceğini müjdeledi…

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 31 Temmuz 2009 günü Gürsu Kavşağı’na yapılacak bat-çık kavşağın temelini atarken, 140 günde bitirmeyi hedeflediklerini açıklamıştı.

Sonra…

Bu hedef 120 gün olarak revize edildi.

Fakat…

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 6 Kasım’da geleceğinin programlanması üzerine, çalışmalar biraz daha hızlandırıldı ve kavşak 100 günde açılışa hazırlandı.

Dün Başbakan gelemedi ama, kavşağın açılışını Vali Şahabettin Harput, milletvekilleri Altan Karapaşaoğlu ve Ali Kul ile Osmangazi, Yıldırım, Gürsu, Kestel belediye başkanlarının da katıldıkları törende Altepe büyük bir keyifle yaptı.

Üstelik…

Açılışta, Ankara Yolu için iki müjde verdi.

Birincisinde…

“Raylı sistemin Uludağ Üniversitesi etabını başlattık, Mudanya Yolu’nda uzatılmasının temelini attık. Bu tarafa gelmesi için projeer hazırlıyoruz. İşte bu kavşağın ortasındaki boşluk Bursaray’ın geçmesi için” dedi.

İkincisini de…

“Karayolları Bölge Müdürümüzle görüştük. Bu güzergah üzerinde üç köprü var. Üçü de dar ve eski. Bu köprülerin genişletilmesi ve güçlendirilmesi çalışmalarını da başlattık” sözleriyle açıkladı.

Ayrıca…

Bir de iddialı hedef koydu:

“Bursa’nın çehresi baştan başa değişecek. Ankara-İzmir yolunun her köşesinde inşaat var. Bursa’nın her yerine el atılıyor. Göreceksiniz, 3 yıl sonra bu caddelerin görünüşleri tümüyle değişecek.”

Şunun da altını çizdi:

“Uludağ’dan denize kadar her yer Büyükşehir’in kapsama alanında. 6 ayda başlattığımız proje sayısı 400’ü geçti. Bursa Türkiye’nin yıldızı olacak, herkes örnek alacak.”

Herkes stat inşaatını bekliyor ama, Atatürk Spor Salonu yıkılırsa ne olacağını düşünen kimse yok

Açıkça söylemek gerekirse, yerel seçimler yapılana kadar Bursa’da herkesin “yeni bir stat” beklentisinde olduğu pek bilinmiyordu.

Dahası…

Seçim sonrası sürecinde Büyükşehir yönetiminden ya da iktidar partisinden herkese görüldükleri her yerde “Verdiğiniz sözler ne oldu, stat ne zaman başlıyor?” sorusunun bu kadar güncel olabileceğini de kimse tahmin etmiyordu.

Hele…

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin Timsah Arena çizimlerini ortaya koymasından sonraki ilginin inanılmaz boyutlarda olması da şaşırtıcıydı.

Şimdi herkes eski stadyumun bir an önce yıkılıp yerine yenisinin yapılmasını istiyor ve bekliyor.

Nitekim…

Başkan Altepe de birkaç gün önce Bursa Hakimiyet gazetesine yaptığı ziyarette, bu beklentiler nedeniyle “Eğer yerler teslim edilirse hemen başlayabiliriz” dedi.

Teslim edilecek yerler arasında, stadyumun yanı sıra Atatürk Kapalı Yüzme Havuzu ve Atatürk Spor Salonu da var.

Çünkü…

Timsah Arena’nın boyutları ve mimari özellikler bu iki tesisin kalkmasını, Yusuf Restoran’a kadar da Kültürpark’a girilmesini gerektiriyor.

Hadi…

Havuz yıkıldığında, yenisinin inşaatı bitene kadar belediyelerin yaptırdığı havuzlarla özel okulların havuzları sorunu çözer. Atatürk Spor Salonu yıkılırsa ne olacağını hiç düşünen var mı?.

••••••••••

Tablo şu:

Basketbol erkekler birinci liginde Oyak Renault ve Tofaş, erkekler ikinci ligde Final, erkekler bölgesel ligde Yeşim ve Ted Bursa, bayanlar bölgeselde Büyükşehir Belediyesi maçlarını burada oynuyorlar.

Ayrıca…

Voleybol bayanlar birinci liginde Nilüfer Belediyespor, erkekler ikinci liginde Tofaş, bayanlar ikinci liginde Coşkunöz ve bayanlar üçüncü liginde Büyükşehir Belediyesi ile DSİ Nilüferspor da maçlarını burada yapıyorlar.

Yine…

Hentbol süper liginde Nilüfer Belediyespor’un sahası da burası. Güreş, boks, karate, halter, eskrim müsabakalarını da eklemekte yarar var.

Üstelik…

Önümüzdeki günlerde bu salonda Avrupa Şampiyon Kulüpler Güreş Finali yapılacak.

Sonuç olarak…

Bugün için 11 takım ve yüzlerce sporcu Atatürk Spor Salonu’nda antrenman yapıyor, maça çıkıyor. Çekirge Spor Salonu var ama kapasite olarak da teknik olarak da bu yükü taşıyamaz. Tribünler bile yetmez.

Sorun şu:

Herkes stadyumun ne zaman başlayacağını, çevresindeki yapıların ne zaman yıkılacağını bekliyor.

Yıkımların hemen başladığını varsayalım…

Nilüfer’deki spor salonu inşaatı su basmanı seviyesinde durduğuna ve ilerlemesi için hiç çaba olmadığına göre bu takımlar ve sporcular ne yapacak?

Salon sporlarıyla ilgili takım ve camialarda büyük bir kaygı olduğunu düşünüyoruz. O kaygıları giderecek doğru dürüst bir açıklama da yapılmıyor.

Hiç bunu düşünen var mı?

Karapaşaoğlu’ndan muhalefete eleştiri

Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu il başkanlığı görevinden gelmiş, şu anda Bursa’nın en deneyimli siyasetçilerinden biri.

Dahası…

4 dönemdir milletvekilliği yaptığı için, “en kıdemli Bursa milletvekili” ünvanı da sahip.

Ayrıca…

AK Parti’nin kurucuları arasında yer alıp Merkez Karar Yönetim Kurulu yaptığı için partiyi, TBMM’de Plan Bütçe Komisyonu Başkanvekilliği yaptığı için de yatırımları iyi biliyor.

Dün…

Gürsu Kavşağı’nın açılış töreninde deneyimleri doğrultusunda muhalefeti eleştirip uyardı:

“Biz laf değil iş üretiyoruz. Ama Meclis çalışmalarında görüyorsunuz, Borçlar Kanunu görüşülürken muhalefet sözcülüre hiç ilgisi olmayan konularda konuşuyorlar.”

İsteği şu:

“İş yapanlara engel olunmasın. Rejimin temellerini sarsacak laflar edilmesin.”

Bursa’dan dünyaya bilgi satar olduk

Bursa artık her alanda dünyaya açılan ve uluslararası alanda yıldızı parlayan bir kent haline geldi.

Bunlara…

Çevresel sorunlara yönelik eğitimleri de dahil etmek gerekiyor.

Örneğin…

9-20 Kasım tarihleri arasında Bursa’da uluslararası bir eğitim çalışması var.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, kısa adıyla TİKA olarak bilinen Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi, yine kısa adıyla UNIDO olarak bilinen Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı işbirliğiyle Tübitak Bursa Test ve Analiz Laboratuvarı’nda Asya ve Afrika ülkelerinden gelecek 10 uzmana Temiz Deri Üretim Teknolojileri konusunda eğitim verilecek.

Üstelik…

Bu çalışmaya eğitimci olarak katılacak Tübitak uzmanlarının yanında, Bursa kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim de yer alacak:

Çevre Mühendisi Meftun Tayan.

Doğrusu…

Böylesine uluslararası bir eğitime Bursa’nın evsahipliği yapması da, eğitimin konusu da önemli.

Yanı sıra…

Aramızdan bir ismin uluslararası çalışmada eğitimci olarak yer almasını da çok önemsedik.

Kısacası…

Bursa’dan artık dünyaya bilgi de satar olduk.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 07-11-2009