Veda kurultayında Erdoğan Bursa’ya özel mesaj verdi 2011’i son seçimi açıklayan Erdoğan, dün AK Parti teşkilatlarına veda ettiği kurultayda özel mesajlar verdi.

Veda kurultayında Erdoğan Bursa’ya özel mesaj verdi 2011’i son seçimi açıklayan Erdoğan, dün AK Parti teşkilatlarına veda ettiği kurultayda özel mesajlar verdi. MKYK’ya Bursa’dan kimseyi almaması da mesaj. Böylece, Çelik’i tek yetkili ve rakipsiz bıraktı…

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 2 saat 15 dakika süren konuşmasında kendisi açıkladı: “2011 gireceğim son seçim olacak.”

Siyasi partiler kurultaylarını üç yılda bir yapıyor. 2011’e kadar göre, Erdoğan’ın önünde başka Adalet ve Kalkınma Partisi kurultayı yok.

O bakımdan…

AK Parti’nin üçüncü büyük kongresi, Erdoğan açısından teşkilatara veda kurultayı anlamına geliyor.

Akla gelen soru belli: Erdoğan 2011 seçimlerinden sonra ne yapacak?

Onu da söyledi: “Uzun ince bir yolda yürümeye devam ediyoruz.”

Bu da…

Erdoğan’ın okuduğu şiir nedeniyle cezaevine gitmek için evinden ayrılışı sırasında başlayan uzun ince yoldaki yürüyüşün 2012’de Çankaya Köşkü’ne yöneldiği izlenimi veriyor.

Kurultaydan, mesajlardan birini böyle algıladık.

Gelelim Bursa’ya mesaja…

Üç gün önce bu sütunlarda, “MKYK listesi beklentilerinin üç sonuçlu maç tahminlerine benzediğini” yazdık.

Salonda liste açıklandığında, Bursa’dan kimsenin yer almaması, Canan Candemir Çelik’in yedeklerde kalması yine de sürpriz oldu.

Buradan da şu özel mesajı algıladık:

Erdoğan, kurultayda üstünün çizileceği beklenen Devlet Bakanı Faruk Çelik’i Bursa’da tek yetkili bıraktı.

Dahası…

Çelik’e alternatif ve teşkilatta yeni zorlamalara neden olabilecek bir yaklaşımın önünü açmadı.

Yani…

Kurultaydan Çelik gücünü koruyan, rakip olabilecek yapıları da ekarte eden sonuçla çıktı.

Bu arada…

Bursa dahil AK Parti’nin kongrelerini karıştıran ekip adına Haluk İpek’in liste dışı kalması bekleniyordu. Tüm genel başkan yardımcıları listeye alınınca İpek de girdi. Ama, bir daha Teşkilat Başkanı olması çok zor.

Baykal’ın tercihi heves kaçırdı

Siyaset anlayışımızda lider çok önemli. Siyasi partiler de kadro ya da programlarıyla değil, liderleriyle toplumun önüne çıkıyorlar.

Bu noktada…

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal bilgisi ve kariyeriyle siyasete damga vuran isimlerden. Fakat, dünkü Bursa programında son dakika tercihi ya da değişikliği ile kendi reytingini sıkıntıya soktu.

Oysa…

CHP Bursa örgütü günler öncesinden iki günlük bir program hazırlamıştı. Bu programın en önemli ayağını, Bursa iş dünyasıyla buluşma oluşturuyordu.

Yanı sıra…

CHP’li belediye başkanlarının tümünü ziyaret öngörülüyordu. Nilüfer ve Gemlik ilçeleri yanında, İnegöl Kurşunlu ile Orhangazi’nin Çakırlı ve Yeniköy beldelerindeki başkanlar ziyaret edilecekti.

Ama…

Cumhurbaşkanı’nın Meclis açılışındaki konuşmasını değerlendirmek için çalışacağını söyleyen Baykal programı son dakikada bir güne indirdi. İş dünyasıyla buluşmayı ve belde ziyaretlerini programdan çıkardı.

Öyle olunca…

Günler öncesinden merakla beklenen Bursa ziyareti gazı kaçmış gazoza döndü. Bu da, CHP örgütünün hevesini kaçırdı.

Dün aldığımız telefonlara bakılırsa, beldelerde büyük hayal kırıklığı var. Aynı şekilde, Nilüfer’in açılışlarında da arzulanan katılıma ulaşılamadığı yorumları yapılıyor.

Bütün bunlar…

Baykal’ın siyasi anlamda stratejik bir hata yaptığını, parti örgütünün kırıldığını gösteriyor.

Mustafa Sarıgül’e Bursa daveti

Türkiye Değişim Hareketi Bursa İl Başkanı Şenol Seven şu sıralar Bursa’daki en mutlu siyasetçi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile birlikte 5 yıldır Anadolu’yu gezen Seven, hem emeklerin karşılığını görmekten, hem de kamuoyu ilgisinden memnun.

Dün aradığında, Sarıgül’ün yanından çıkmıştı ve şu bilgiyi verdi:

“Başkanımız tüm ilçe başkanlarımızla birlikte Hilton’da kahvaltı verdi ve partileşme sürecini, TDH’nın gördüğü ilgiyi konuştuk. Her şey çok güzel gidiyor.”

Ocak ayında parti kuruluşunu gerçekleştireceklerini kaydeden Seven, 11 Ekim’de planlanan Mudanya Mitingi’nden ise, İstanbul Buluşması ile arasının az olması nedeniyle vazgeçildiğini söyledi.

Bu arada…

TDH İl başkanı Seven dünkü görüşmede Mustafa Sarıgül’ü, Kurban Bayramı’ndaki bayramlaşma için Bursa’ya davet etti.

Bursa’nın 40 yıllık otelcisi Rüştü Dilmen turizmden kopamadı ve Cunda Adası’nda satın aldığı otelle sektöre döndü

Bursa turizmi ve otelcilik denildiğinde akla ilk gelen isimlerden biri daima Rüştü Dilmen oluyor.

Bunun da nedenleri var elbette.

Örneğin…

Ailesine ait Çekirge’deki Dilmen Otel’i, kardeşi Suphi Dilmen ile birlikte tam 40 yıl işletti, yönetti.

Ayrıca…

Kısa adı Gümtob olan Güney Marmara Turistik Otelciler Birliği’nin kurucuları arasında aldı, yöneticilik yaptı. Yine turizm profesyonellerinin oluşturduğu Bursa Skal Klübü’ün uzun yıllar başkanlığını yaptı. Skal Klüp onun döneminde Bursa kamuoyunca bilinen ve turizm konusundaki çalışmaları önemsenen bir kurum haline geldi.

Dahası…

Anavatan Partisi’nin kuruluşundaki ilk kadrolarında yer alıp il yönetim kurulu üyesi olarak siyaset yaptı.

Yanı sıra…

Kısa adı Busiad olan Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin de hem kurucuları arasında yer aldı, hem de uzun yılar yönetimlerinde görev yaptı.

İşte…

Bursa turizmi ve otelciliği için için böylesine önemli bir yeri olan Rüştü Dilmen, geçen yıl ailesinin sahibi olduğu Dilmen Otel’i, komşuları Gönlü Ferah’ın sahibi Akbaş ailesine satmalarından sonra sessiz kalmış ve köşesine çekilmişti.

Ancak…

40 yıllık otelci, turizm ve otelcilik sektöründen daha fazla uzak kalamadı.

Gerçi…

Bursa’dan biraz uzaklaştı ama, yine de Bursalılar’ın büyük bölümünün tatillerinde tercih ettikleri, herkesin bildiği bir turizm noktasından sektöre geri döndü.

Hafta içinde…

Balıkesir’in Ayvalık İlçesi’ndeki eşsiz turizm bölgesi olarak; bilinen adıyla Cunda Adası’nda, resmi adıyla Alibey Adası’nda turizme hizmet veren Cunda Oteli’ni satın aldı.

Bir başka deyişle…

Ayvalık’ın çok bilinen ve tercih edilen Cunda Otel’i, geride bıraktığımız hafta içinde Rüştü Dilmen’in oldu ve bundan sonra Dilmen Cunda Otel olarak hizmet vermeyi sürdürecek.

Satış işleminden hemen sonra konuştuğumuzda, deneyimli otelci Dilmen çok heyecanlıydı.

Sektöre dönmesinin yanında, Dilmen Cunda Otel’in hedefini anlatırken şunu söyledi:

“Bursalılar tatillerinde Ayvalık yöresini zaten tercih ediyorlar. Şimdi orada kendilerine ait bir evleri oldu.”

Açıkça söylemek gerekirse, çok uzun yıllardın tanıdığımız Rüştü Dilmen’i bu kadar heyecanlı ve arzulu görmemiştik.

Planlamasına göre…

Dilmen, deniz manzaralı 44 odaya ve iki suite sahip yeni otelinde bazı tadilatlar ve revizyon başlatıyor. Bunları tamamladıktan sonra da 1 Nisan 2010’dan itibaren iki yıldızlı Dilmen Cunda Otel’in kapılarını turizme açacak.

Bilinen adıyla Cunda, ya da Alibey Adası’nın en güzel yerinde bulunan otelin restoranı 400 kişilik ve 120 kişilik de kahvaltı salonu var.

Özellikle…

Ayvalık sahillerinde eşsiz gün batımı manzarası izlenebilen iskele restoranı, Dilmen Cunda Otel’i farklı kılan özelliklerinden biri.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 04-10-2009

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*