Vardar`dan net tavır: Üzgünüz ama Bakanımız yeter

Vardar`dan net tavır: Üzgünüz ama Bakanımız yeter AK Parti İl Başkanı Vardar 5 ayını anlatırken hangi konuları gündeme getirdi? Kent gündemine gelen konularla ilgili görüşleri neler? Kurultayda MKYK`ya kimsenin girememesini nasıl yorumladı? Neden eksiklik duymuyor?

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Hayrettin Çakmak dönemiyle başlayan bir geleneği var. İl başkanları zaman zaman geniş katılımlı basın toplantılarıyla hem kendi siyasi faaliyetlerini anlatıyorlar, hem de kamuoyunun gündemine gelen kimi konularda merak edilen sorulara cevap veriyorlar.

Geleneği…

Dün de Nagip Vardar sürdürdü. AK Parti İl Başkanı seçildiği kongreden bu yana yapılan teşkilat çalışmalarını da, toplumu ilgilendiren ve AK Parti’nin dahil olduğu konulardaki gelişmeleri de gazetecilerle samimi olarak paylaştı.

Bu kapsamda…

AK Parti’nin üçüncü büyük kongresinde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’na Bursa’dan kimsenin girememesi de gündeme geldi.

Gördük ki…

AK Parti Bursa İl Başkanı Nagip Vardar net tavır sergiliyor:

“MKYK’da Bursa’dan kimsenin olmaması bizi elbette üzdü. Ama, Türkiye’de 81 il var. Her ilin temsil edilebilmesi de mümkün değil.”

Ardından da şunu söyledi:

“Bizim bir bakanımız var: Devlet Bakanı Sayın Faruk Çelik hem bakanlık yapıyor, hem millet için çalışıyor. O nedenle Bursa olarak eksiklik hissetmiyoruz.”

Aslında…

İktidar partisi üst yönetiminde Bursa gibi bir ilin “etkin noktada” temsil edilmesi elbette çok önemli.

Ne var ki…

Kurultaydan bu yana “kendini AK Parti ile ilişkilendiren” kimileri bunu parti içi muhalefet anlamında başka bir hedefe taşıma gayreti sergiliyorlar.

Bunu yaparken…

Faruk Çelik’i önemsiyor ve takdir ediyor gibi görünmelerine karşın, “Hükümette değişiklik olsa da bakanlığı kaybetse” beklentilerini de belli ediyorlar.

Fakat…

Bu nasıl bir Çelik ki, bir türlü bükemiyorlar

AK Parti İl Başkanı Vardar Besob’un sitesi için güvence verdi: Çevresinde gecekondu olmayacak

Nagip Vardar, mayıs ayında Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı seçildiğinde “Bursa’nın sanayicisinin, tüccarının, esnafının, çiftçisinin, çalışanının dertleriyle dertleneceğiz” demişti.

Dün, değerlendirme amaçlı ilk basın toplantısında bu sözünü bir kez daha anımsattı.

Vardar’ın, dağıtılan bilgilendirme metnini okumaksızın konuşmasını yaptığı basın toplantısı iki ana bölümden oluşuyordu.

İlk bölümde parti teşkilatına yönelik olarak mayıs ayından bu yana yaptıkları siyasi çalışmaları anlattı.

İkinci bölümde…

Bursa’yı ilgilendiren konularda AK Parti olarak üstlendikleri takibi anlatıp gelişmeler hakkında bilgiler verdi.

Örneğin…

Sanayiciler için geri dönüşüm anlamında maliyeti düşürmeye yönelik değeri çok fazla olan ambalaj atıklarının Organize Sanayi Bölgeleri tarafından toplanması için yaptıkları girişimleri anımsattı.

Kamuoyu gündemine fazla gelmese de, Bursa’daki fahri konsoloslarla başlattıkları temaslar sonucunda, Bursa’nın daha iyi tanıtılması için Ankara’da İtalya Başkonsolosu ile yaptıkları görüşmeyi gündeme getirdi.

Bursa’da tam bir otel seferberliği başlattıklarını dile getirdi.

Yine…

İstanbul’da yıllardır düzenlenen Evteks Fuarı’na, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile birlikte katılıp, bu alanda üretim yapan Bursalı 185 firmadan 56’sının standlarını ziyaret ettiklerini, bunun da İl Başkanı düzeyindeki ilk katılım olduğunu anlattı.

Sonrasında…

Kente hizmet kapsamındaki konulara değinirken; Ankara Yolu üzerinde Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne ait şantiye arazisinin Adliye Sarayı yapılması için Adalet Bakanlığı’na, Tekel binasının da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na devrinin sağlandığını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’ya yakışır bir stat için kolları sıvadığını, yangın faciası yaşayan Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’nin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne dönüştürüldüğünü, Samanlı’daki sağlık kampusu için çalışmaların sürdüğünü, Yıldırım’a yapılacak Tapu Müdürlüğü için Dünya Bankası’ndan sağlanan krediyle inşaatın bir yıl içinde başlayacağını, teknik üniversite için karar alındığını dile getirdi.

“Bursa ak hizmetlerin sağanak gibi yağdığı bir il” tanımlaması yaparken, kent dinamiklerinin ısrarla karşı çıktıkları, şu günlerde de İdare Mahkemesi’nin verdiği “yürütmeyi durdurma” kararıyla gündeme gelen Kestel’deki Besob sanayi sitesine değindi.

Vardar’ın konuya yaklaşımı şu:

“Kestel ilçesinde bulunan verimsiz devlet arazisinin devri gerçekleştirilerek Bursalı esnafın sanayi sitesi kurmasının önü açıldı.”

Bu noktada…

“Esnafın bizden talebi var. Ayrıca site bittiğinde işyerlerini terketme taahhütleri var” dedi.

Şunun da güvencesini verdi:

“Sanayi sitesinin çevresinin gecekondulaşacağı kaygısı var. AK Parti İl Başkanı olarak tavrımız net: Burada kimse gecekondu yapmaya cesaret edemeyecek.”

Şunu da ekledi:

“Esnafın buraya taşınıp taşınmayacağı kaygısı da var. Fakat inşaat başladıktan sonra taşınmaları konusunda tebligatlar yapılacak. Taşınmayana eski yerinde çalışma imkanı tanınmayacak.”

Bunun sağlanamayacağını düşünenlere karşılık da “Dericiler ve dökümcüler için de çıkarılamazlar deniyordu, ama belediyelerimiz çıkardı” cevabını verdi.

CHP Osmangazi’nin 2 eski başkanına ihraç

Yerel gazetelerde son üç gündür Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaşanan “yeni operasyon” ile ilgili haberler var.

Meslektaşlarımız gelişmeleri aktarırken, Orhangazi ve Gürsu ilçe yönetimlerinin düşmesini “CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan’ın operasyonu” olarak yorumluyorlar.

Tam…

Bu operasyonların devam edip etmeyecekleri tartışırken, bu kez daha büyük bir operasyonun haberi geldi.

CHP İl Disiplin Kurulu önceki akşam toplanarak, geçen hafta verdiği kararını resmiyete döktü.

Sonuçta…

Osmangazi’nin iki eski ilçe başkanı Ahmet Memişoğulları ve Sabit Şerbetçioğlu ile ilçe eski yöneticisi Hasan İlter’i partiden ihraç etti.

Üç ihraç kararında gerekçeler değişik. Ama, Memişoğulları ve İlter için “savunma dilekçesinde yönetime ve bazı parti şahsiyetlerine hakaret” dikkat çekiyor.

Yanı sıra…

Şerbetçioğlu’nun yönetiminde yer alan 9 kişiye de “bir yıl geçici ihraç” verildi.

Gerçi…

Siyasi partilerde bu tür kararlar her zaman tartışılır. Kimi yönetimler parti disiplini adına gerekli görür.

Fakat…

Bir siyasi partiye ilçe ya da il başkanrı düzeyinde hizmet vermiş, yıllarca yönetimlerinde bulunmuş kişilerin ihracı siyaset açısından hiç hoş değil.

Hele…

Son il kongresinde aday olmuş, kongreyi de kıl payı kaybetmiş Memişoğulları gibi “CHP içinde efsaneleşmiş” bir ismin partiden atılması parti zaafiyetine bile yol açar.

Demirel’den kayıp çocuklar dosyası

Kayseri’de bayram şekeri toplamaya çıkan çocukların ortadan kaybolmalarıyla başlayan bir süreç var.

Üstelik…

Kayseri’de yaşananlar, yurdun her yanındaki benzer olayları da yeniden anımsattı.

Bu durum…

Bursa dahil her yerde aileleri korkutuyor ve rahatsız ediyor.

İşte…

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Kemal Demirel, her yerde yaşanan konuyu kayıp çocuklar dosyasıyla araştırma önergesi olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine getirecek.

Önümüzdeki hafta araştırma önergesini TBMM Başkanlığı’na verecek olan Demirel’le dün konuştuğumuzda şunu söyledi:

“Kayıp çocuklar şu anda toplumun önemli sorunu. İnsanlar artık çocuklarını evlerinin bitişiğindeki bakkala bile gönderemez oldular. Ben de toplumun yaşadığı bu korkuyu araştırma önergesiyle Meclis’e getireceğim.”

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 09-10-2009

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*