Saadet`li Alçelik`ten İMF için çok önemli iki iddia

Saadet`li Alçelik`ten İMF için çok önemli iki iddia Protestoların savaş görüntüsüne döndüğü İMF toplantıları devam ederken SP Genel Sekreteri Alçelik`ten ciddi iddia: “İMF, Gelir İdaresi`nin özerkleşmesi ve BİT`lerin kamu dışına çıkarılması için burada.”

İMF kısa adıyla bilinen Uluslararası Para Fonu toplantıları İstanbul’da devam ediyor. Toplantılara yönelik protestolar dün Taksim’de savaş görüntülerine dönüştü.

Bir yandan bunlar olurken, Saadet Partisi Genel Sekreteri Turan Alçelik’le yaptığımız sohbetten İMF-Türkiye ilişkilerinde iki şok edici iddia çıktı.

Ziyaretimize…

SP İl Başkanı Hilmi Tanış ve Yıldırım İlçe Başkanı Ali Mollasalih ile birlikte gelen Alçelik’e göre, İMF’nin Türkiye’ye gelmesinin iki özel nedeni var.

Bir…

“Devletin gelirleri Maliye Bakanlığı’ndaki Gelir İdaresi ile toplanır. Bu kurum özerkleştiriliyor.”

Bunun anlamı şu:

“Gelir İdaresi’nin özerkleştirilmesi, geçmişteki düyun-u umumiye uygulamasına eşdeğer. Devletin gelirleri yabancıların kontroluna geçer.”

İki…

“Belediyelerin oluşturdukları iktisadi teşebbüsler, yani şirketler var. Kamuoyu bunları BİT adıyla tanıyor. BİT’lerin kamudan çıkarılması söz konusu.”

Şunu ekledi:

“Üstelik, bunu İMF istiyor.”

Sonra da iddiasını ortaya koydu:

“İMF ekonomimizi tümüyle kontrol altırna alacak bu iki karar için geldi ve İstanbul toplantılarının asıl nedeni bu.”

Doğrusu…

SP Genel Sekreteri Turan Alçelik’in iddiaları çok önemli ve ürkütücü. Bunları söylediğine göre elbette bir bildiği ya da duyumu vardır ama, insan “İnşallah doğru değildir” demeden edemiyor.

Saadet’in yeni siyaset stratejisi: Aleyhe de olsa, doğrudan yana ve adaletten ayrılmadan siyasi üslup

Turan Alçelik’in siyasi kimlik açısından çok özel bir çizgisi var.

O da…

Önce Fazilet’te, şimdi de Saadet Partisi’nde genel sekreter olarak siyaset yaptı. O bakımdan, Milli Görüş geleneğinin bugüne yansımasını iyi biliyor.

Bir ayağı da Bursa’da. Yakın zamana kadar ailesine geldiğinde bizleri de ziyaret ediyordu. Şimdi Bursa’da iş ortaklığı da var.

Bu kapsamda…

SP İl Başkanı Hilmi Tanış ve Yıldırım İlçe Başkanı Ali Mollasalih ile birlikte ziyaretimize geldiğinde, Numan Kurtulmuş’un genel başkan oluşuyla başlayan yeni süreci sorduk.

Şunu söyledi:

“Yeni yönetim olarak son bir yıldır çok önemli adımlar attık. Hem teşkilat, hem kamuoyuna karşı siyasi çalışma anlamında önemli yol aldık.”

Liderle ilgili değerlendirmesi şu:

“Numan Bey farklı siyasi özelliklere sahip bir lider. Dahası, lider olarak kamuoyunda tanınma oranı giderek arttı. Siyasi lider olarak çok çabuk benimsendi. Bu da anketlerde görülmeye başladı.”

Ardından…

Kurtulmuş’un kamuoyu nezdinde kısa sürede lider olarak algılanıp kabul edilmesinin sırrını söyledi:

“En önemli özelliği, Numan Bey’in bilgisi ve siyasete getirdiği üslup. Bu üslup onu farklı kılıyor.”

Sonra da…

Aynı zamanda Saadet Partisi’nin yeni dönem siyaset anlayışını oluşturan stratejilerini ortaya koydu:

“Farklı bir muhalefet anlayışımız var. Her şeye karşı çıkan bir muhalefet yerine, doğruyu ve güzeli destekliyoruz.”

Şunun altını çizdi:

“Siyaset üslubu olarak sergilediğimiz farklı muhalefet anlayışında, aleyhimize de olsa doğrudan yana ve adalateten ayrılmamak en önemli ölçümüz.”

••••••••••

Bununla birlikte…

Alçelik, belde olması onaylanan yeni yerleşim merkezlerinde yakında seçim yapılacağını söyledi ve “en büyük kamuoyu araştırması” olarak bu seçimi gördü.

Şunu da anımsattı:

“7 Haziran’da 33 yerde yenileme seçimi yapıldı. Buralarda oyumuzu yüzde 5’lerden 15’e çıkardık.”

Mesajı da şu:

“Toplumda AKP’nin alternatifi olmadığı algısı değişiyor. Numan Kurtulmuş ile Saadet yeni alternatif olarak kamuoyunda algılanmaya başladı.”

Besob ve Uludağ’da iki kritik yargı kararı

Bursa kamuoyunun yakından izlediği iki konuda, yargıdan iki kritik karar haberi geldi.

İlk haber Uludağ’dan…

Uludağ’ın en eski telesiyej hatlarından biri olan ve Oteller Bölgesi ile Cennetkaya arasında bulunan Ulukardeşler Otel’e ait telesiyej hattının tapusunu Milli Emlak bir süre önce iptal etti.

Bunun üzerine, Ulukardeşler Otel yargıya başvurdu. Yargı da, Milli Emlak’ın tapu iptal kararını reddetti.

Böylece…

Bursalılar ve kayakseverlerin yıllardır kullandıkları Cennetkaya telesiyeji kurtuldu.

İkinci karar, kent merkezinde yoğun tartışmalara neden olan bir konuyla ilgili.

Kısa adıyla Besob olarak bilinen Bursa Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği’nin Kestel’in Çataltepe mevkiinde kurmak istediği sanayi sitesine Baro ile birlikte Mimarlar, İnşaat Mühendisleri, Şehir Plancıları ve Ziraat Mühendisleri odaları tarafından itiraz edilmiş ve konu yargıya taşınmıştı.

İdare Mahkemesi, itirazı haklı buldu ve “telafisi mümkün olmayan sonuçların önlenebilmesi” amacıyla da proje hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Bursa’nın sesi: Artık yeter

Türkiye’nin gündemindeki içeriği belli olmayan açılım öyle bir hava oluşturdu ki, Bursaspor-Diyarbakırspor maçındaki tribün hareketlerinden topluma baskı kuracak bir zemine ulaşıldı.

Düşüncemizi dün bu sütunlarda dile getirdik:

Tribündeki tezahüratı onaylamak mümkün değil. Ama bu tezahürat sanki ilk kez yapılıyormuş gibi, Bursa’nın tümünü faşist ve ırkçı göstermeye çalışmak bu topluma ve Bursa’ya yapılacak en büyük kötülük.

Ne yazık ki…

Bu konuyu ısrarla gündemde tutanlar, ülkenin dört bir yanından insanların omuz omuza ve huzur içinde birlikte yaşadığı Bursa’ya haksızlık ediyorlar, toplumu birbirine karşı ayrışmaya zorluyorlar..

Biz de, “asıl bölücülüğü tezahüratı kaşıyanlar yapıyor” deyip ekledik:

Artık yeter.

Dün gün boyu aldığımız telefonlar ve elektronik postamıza gelen iletilerden, Bursa insanının da aynı noktada olduğunu gördük.

Konunun ayrıntılarına, tezahüratın nasıl ve neden başladığına dönmek istemiyoruz. Çünkü, ne şekilde olursa olsun, bu tezahürat doğru olmadı.

Olayı kaşıyanlar da televizyona yansıyan sonuç bölümüne takılıp kalanlar.

Ama…

Artık herkes şunu çok net bir şekilde bilmeli: Bursa ırkçı ve faşist bir kent değil. Aksine, tam bir Anadolu mozaiği.

Onun için…

Gelinen bu noktadan Bursalı rahatsız. Bursalı üzgün. Bursalı tepkili.

Tepkisini de “Artık yeter” diyerek ortaya koyuyor.

Bu, Bursa’nın sesi.

Çiftliklioğlu acil kalp ameliyatı oldu

Hüseyin Çiftliklioğlu’nun Bursa siyasetinde çok özel bir yeri var.

Adalet Partisi Gençlik Kolları’ndan başladığı siyasi yaşamında, Doğru Yol Partisi’nde Merkez İlçe Başkanlığı, sonrasında da DYP İl Başkanlığı yaptı.

DYP’nin son döneminde Ankara’da iki dönem Merkez Karar Kurulu üyesiydi.

DYP/DP camiasının sevilen, sözü dinlenen isimlerinden biri olmasının yanında, Bursa siyasetinin de açık sözlülüğü ve samimiyetiyle sevip saydığı bir isim olan Hüseyin Çiftliklioğlu, cumartesi akşamı evinde rahatsızlandı.

Yüksek İhtisas Hastanesi’ne kaldırılan Çiftliklioğlu burada acil olarak kalp ameliyatına alındı ve tıkalı olan damarları değiştirildi.

Başarılı ameliyatın ardından hızla iyileşme sürecine giren Hüseyin Çiftliklioğlu’nun tedavisine halen Yüksek İhtisas Hastanesi’nde devam ediliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 07-10-2009

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*