MHP`den açılıma karşı “Bin yıllık kardeşlik” mitingi

MHP`den açılıma karşı “Bin yıllık kardeşlik” mitingi  Yaz başından beri gelişmeleri Genel Merkez`in sert tepkileriyle izleyen MHP meydanlara çıkma kararı aldı. “Bin Yıllık Kardeşliği Yaşa ve Yaşat” adıyla planlanan mitingler yurdun her yanında başlıyor…

Hükümetin “açılım” adı altında başlattığı ve “dağdan inişe” dönüşen girişimlerin Cumhuriyet Bayramı ile aynı sürece rastlaması, doğal olarak milli hassasiyetleri arttırdı.

Bu kapsamda…

Milliyetçi Hareket Partisi de il başkanlarını “acil durum” çağrısıyla Kızılcahamam’da üç günlük kampa aldı. Kamp sonrası MHP Genel Merkezi’nin açıklamaları dünkü gazetelerde yayınlandı.

Açıklamada…

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, kimi gösterilerde MHP amblem ve bayraklarının istismar edildiği vurgulaması yapıp bunun önlenmesini istemesi dikkat çekiciydi

Yanı sıra…

Sürece yönelik bir değerlendirme de MHP Bursa İl Başkanlığı’ndan geldi.

Açıklamada…

Öncelikle şu uyarı yapılıyor:

“Türkiye’yi çözülmeye sürükleyen aktörlerin, kısa bir moladan ve durum değerlendirmesinden sonra yeni oyun ve tuzaklar eşliğinde ortaya çıkacakları beklenmelidir.”

Şu uyarı da dikkat çekici:

“Milli meselelerde hassasiyeti çok yüksek olan Milliyetçi Hareketin mensuplarına yönelik tahrik arayışları başlatılacağına dair işaretler alınmıştır.”

Bunlara izin verilmeyeceği vurgulandıktan sonra yakın geleceğe yönelik bir program açıklanıyor.

Buna göre…

MHP Genel Merkezi tarafından “Bin Yıllık Kardeşliği Yaşa ve Yaşat” adı altında yurt genelinde mitingler düzenlenecek.

Bu arada…

8 Kasım’da yapılacak MHP 9. Olağan Büyük Kongresi’nde de Türkiye’nin içinde bulunduğu durum ana gündem maddesini oluşturacak.

Gözlemimiz o ki…

Yaz başından beri gelişmeleri yalnızca Genel Merkez’in sert tepkileriyle izleyen MHP meydanlara çıkma kararı almış.

Bu da…

Siyasi tansiyonun yükseleceği anlamına geliyor.

Saadet’ten önce ahde vefa gecesi, şimdi de Genel Başkan Kurtulmuş’la gelecek için gençlik şöleni

Milli Görüş, kırkıncı yılını kutluyor. Bu kutlama kapsamında geçmişten buyana hizmet verenlerle buluşmaların gerçekleşeceği toplantılar düzenleniyor, bugün aralarında olmayanlar anılıyor.

Nitekim…

Kırkıncı yıl kapsamında Bursa’da ilk etkinliğe Ali Mollasalih başkanlığındaki Yıldırım İlçe ses getiren bir  ahde vefa organizasyonuyla imza attı.

Ardından…

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu toplantısı sırasında “Milli Görüş’ün kırk yılı” ile ilgili organizasyonlar konuşulurken, aynı zamanda GİK Üyesi de olan Bursa İl Başkanı Hilmi Tanış’tan yapmayı planladıkları “ahde vefa gecesi” ile ilgili bilgilendirme geldi.

Tanış bilgilendirmenin ardından da, organizasyon için izin istedi.

Bunun üzerine…

SP’nin siyaset dünyasında etkinliği giderek artan yeni genel başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş bir başka öneri getirdi ve şunu söyledi:

“Ahde vefa gerçekten çok önemli. Ama tüm organizasyonlarımızı geçmişi anmaya yönelik yapmamak lazım. Örneğin siz Bursa İl olarak bir değişiklik yapın ve Milli Görüş’ün geleceği için gençlere yönelik bir organizasyon gerçekleştirin.”

Şunu da ekledi:

“Yapacağınız böyle bir gençlik şölenine ben de katılırım.”

••••••••••

İşte…

Ankara’da, GİK toplantısında yaşanan bu diyalogdan sonra SP İl Başkanı Hilmi Tanış döndüğünde hemen kolları sıvadı.

Bu kez…

Milli Görüş’ü geleceğe taşıyacak çok geniş kapsamlı bir Gençlik Şöleni programı üzerinde çalışma başladı.

Hatta…

SP Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katılımıyla gerçekleşecek programın ana hatları da beli oldu.

Buna göre…

Saadet Gençlik Şöleni 20 Aralık 2009 Pazar günü Atatürk Spor Salonu’nda büyük bir katılımla gerçekleştirilecek.

Programda…

Kurtulmuş gençlere seslenirken, tam bir şölen havası yaşanabilmesi için çeşitli gösteriler ve etkinlikler de yapılacak.

Kulağımıza geldiği kadarıyla, o gün etkinlikler arasında sürpriz bir konser de olacak.

Böylece…

Bir yandan ahde vefa toplantılarıyla geride kalan kırk yılda Milli Görüş’e hizmet edenleri onurlandıran Saadet, diğer yandan Milli Görüş’ü geleceğe taşıyacak ve gelecekte sorumluluk üstlenecek gençlere elini uzatmış olacak.

Doğrusu…

Kurtulmuş’un, GİK toplantısı sırasında Tanış’a önerdiği proje misyon açısından olduğu kadar, siyasete bakış açısından da çok önemli.

Siyasetin sinerji beklediği kurultay

Bugün Ankara’da ilk kez iki merkez partinin birleşme kurultayı var.

12 Eylül 1980 darbesiyle kapatılan Adalet Partisi’nin tabanından doğan Demokrat Parti ile Anavatan Partisi bugün 29 yıllık ayrılıktan sonra bir araya geliyor.

Bugünkü birleşmeyle…

1983’te kurulan ve “reformlarıyla modern Türkiye’nin önünü açan parti” olarak kabul gören, 1991’e kadar tek başına iktidarda kalan, sonrasında ise koalisyon hükümetleri ve muhalefette Türk demokrasisine hizmet veren Anavatan Partisi 26. yılında siyasi yaşamını sonlandıracak.

Aslında…

Bugün Ankara’da yapılacak kurultaya yalnızca birleşme açısından bakmamak gerektiğini düşünüyoruz.

Gerçi…

Bu sütunlarda “Alternatif arayan siyaset bu kurultaydan sinerji bekliyor” diye yazdığımızda “böyle bir sinerji yok” cevabı geldi ama, söylediğimizde ısrarlıyız.

Çünkü…

Sinerji, bugün sokağa çıktığımızda çarpacağımız ya da sel olup akan bir şey değil. O bakımdan, şu anda sokaklara yansımaması gayet doğal.

Ama…

Bugünkü kurultay, iki partinin birleşmesinin ötesine geçip “yeni ve güçlü bir merkez partinin doğduğu” mesajını topluma sağlıklı verebilirse, işte o sinerji kendiliğinden oluşur.

Tabii…

Bütün bunların olabilmesi için bugün doğacak birleşmiş partinin önce halka güven ve heyecan verecek bir liderle kadro ortaya koyması gerekir.

Yoksa, tabeladan başka bir şey değişmez.

Meğer eski havaalanı akıllardan çıkmamış

Meğer, Yunuseli’deki eski havaalanı Bursalıların akıllardan çıkmamış.

Bunu da…

Devlet Bakanı Faruk Çelik’in dün bu sütunlarda yer verdiğimiz “Teknik incelemeler bitti, şimdi raporlar değerlendiriliyor, Yunuseli’deki havaalanı yakında küçük uçaklara açılacak” açıklamasıyla anladık.

Arayanlar, soranlar, gelişmeyi destekleyenler hep bir ağızdan “Çok doğru bir karar” diyorlar. Dahası, Avrupa’daki büyük kentlerden örnekler veriyorlar ve “Oralarda büyük kente uzak büyük havaalanlarına kent merkezindeki havaalanından küçük dolmuş uçaklar çalışıyor” diyorlar.

Bu arada…

Kısa adı Gümçed olan Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği Genel Başkanı Adnan Önürmen de bu öneriyi desteklerken, “Sayın Bakanımızı Bursa için yaptığı çalışmalar nedeniyle kutluyoruz” dedi.

Yakup Aktaş’ın büyük acısı

Yakup Aktaş’ı tanıyalı 30 yıldan fazla oldu. Polis-adliye muhabirliği yaptığımız dönemde o adliyenin yıldızı parlak Yazı İşleri Müdürü idi.

20 yıl önce trafik kazasında yaşadığı büyük acının ardından Emek’te üç dönem sevgisini topluma yayarak belediye başkanlığı yaptı.

Ama, kader ona 20 yıl önceki acının devamını yaşattı. O kazada yaralanan oğlu, kuzeniyle birlikte trafik kazasında yaşamını yitirdi.

İnsanları seven, gönül adamı olan Yakup Aktaş’ın yüreği 20 yıl sonra ikinci kez yandı. Buna dayanmak gerçekten çok güç olsa gerek.

Önceki gün acı haberi duyduğumuzda aramaya elimiz varmamıştı. Dün de yüreğimiz titrediği için cenazeye katılamadık. Ama yaşam böyle işte… Yakup Aktaş ve ailesine sabır, merhumlara rahmet diliyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 31-10-2009