Büyükşehir hesap veriyor: 6 ayda 6 konu 112 proje

Büyükşehir hesap veriyor: 6 ayda 6 konu 112 proje Büyükşehirnin internet sitesinde kitap gibi hazırlanmış sürpriz bölüm karşımıza çıktı. “Halkımıza Hesap Veriyoruz” başlığı altında, 6 ayda yapılan işler ve süren çalışmalar fotoğraflarıyla ortaya konuyor…

Büyükşehir Belediyesi’nin www.bursa.bel.tr adresindeki internet sitesine sık sık giriyoruz.

Çünkü…

Belediye haberleri ve kentle ilgili duyurularla site, günlük yaşamı ilgilendiriyor.

Dün…

Ana sayfasının altlarında, sarı zeminde Nisan-Eylül 2009 Çalışma Raporu başlıklı bölüm dikkatimizi çekti.

Tıkladığımızda…

Halkımıza Hesap Veriyoruz başlığı altında, nisan ve eylül ayları arasındaki çalışmaların anlatıldığı kitap şeklinde hazırlanmış sayfalar çıktı.

Oturup saydık. 6 ayda 6 ana başlık altında tam 112 proje ve çalışmaya fotoğraflarıyla birlikte yer verilmiş.

Öncelik de Ulaşım-Trafik’te.

Bu bölümde…

Ulaşım ana plan şartnamesinin hazırlandığı, toplu ulaşım toplantıları yapıldığı, Bursaray Görükle Etabı inşaatının devam ettiği, Bursaray Emek Etabı projesinin hazırlandığı, vagon imalatı için proje hazırlandığı, Gürsu Kavşağı’nın bitmek üzere olduğu anlatılıyor.

Ayrıca…

Alaattinbey-Özlüce kavşak projesi hazırlandığı, Beşevler Kavşağı’na ek yapıldığı, Merinos Kavşağı’na U dönüş eklendiği, Veledrom-Acemler çıkışının düzenlendiği, OSB Kavşağı’na Akpınar dönüşü eklendiği, Namık Kemal Caddesi’nin yapıldığı, Mimar Sinan Bulvarı’nın açıldığı, Ankara-İzmir Yolu altına 30 metre yol kamulaştırmalarına başlandığı, Sırameşeler-Acemler genişletmesinin başladığı, Güney Çevre Yolu projesinin devam ettiği, Çalı-Kayapa yoluna proje hazırlandığı, Vişne Caddesi’nde kamulaştırmanın başladığı, yeni otoparklar açıldığı, teleferik çelik halatlarının yenilendiği bildiriliyor.

Hesap verme kitabında ayrıca Yerleşim-Planlama, Tarih-Kültürel Miras, Çevre-Altyapı, Sosyal-Kültürel ve Yönetim-İdare bölümleri var.

Maçtaki tezahüratı kaşıyanlar ilk amaçlarına ulaştılar ve Bursaspor taraftarını baskı altına aldılar

Habere uzun uzun baktık… Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sürpriz bir şekilde Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, Gençlik Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, Bursasyor Başkanı İbrahim Yazıcı ile Bursaspor taraftar dernekleri ve tribün liderlerini İstanbul’a davet edip görüşmüş.

Görüşmede…

Ermenistan milli maçında tribünlerin taşkınlık yapmamasını, Ermenistan’ın iyi ağırlanmasını istemiş.

Bu konu iki açıdan önemli.

Birincisi…

Cumhurbaşkanı ilk kez bir kulübün taraftar dernekleri ve tribün liderleriyle bir araya geliyor. Bursaspor’un ilk olması güzel bir şey.

Fakaaat…

Ermenistan milli maçı öncesinde Cumhurbaşkanı’nın “stat güvenliği toplantısı” anlamına gelebilecek bir görüşmede olmasını da yadırgadık.

Futbol Federasyonu Başkanı’nın yapması gerekeni Cumhurbaşkanı’nın üstlenmesini bize tuhaf geldi.

Ancak…

Cumhurbaşkanı Gül’ün taraftar konusunda tedirgin olmasına ve uslu durulmasını istemesine yol açanın da, Bursaspor-Diyarbakırspor maçındaki bir küçük grubun tezahüratı sonrası başlayan yayınlar olduğu ortada.

O tezahürat üzerinden toplumsal duyarlılığı ısrarla kaşıyanlar amaçlarına ulaştılar.

Koca Bursa kenti ve Bursaspor taraftarı artık baskı altında.

Çelik’ten çıkarma, Sağlık’ta atama

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkani Nagip Vardar, cumartesi günü yapılan kurultayın ardından bugün basın toplantısıyla “teşkilat bakışını” ortaya koyacak.

Dün iki konu üzerinde çalışıyordu.

Birincisi…

Devlet Bakanı Faruk Çelik hafta sonu Bursa’da milletvekilleri ve ilçe başkanlarıyla toplantı yapacak. İstanbul programı olmazsa, pazar günü de Bursalı gazetecilerle birlikte olacak.

Bu arada…

Vardar dün kesinleşen bir atama haberi de verdi.

Buna göre…

İsmail Hakkı Çelik’in aile hekimliğini seçmesiyle boşalan İl Sağlık Müdürlüğü görevine, Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi doktorlarından Özcan Akan atandı. Akan, daha önce Bursa Devlet ve Şevket Yılmaz Devlet hastanelerinde başhekim yardımcılığı yanında, Recep Altepe döneminde Osmangazi Belediyesi Sağlık Müdürlüğü yapmıştı.

Yurtkuran sinirlendi toplantı buz kesti

Bilimsel araştırmalar yapmak üzere Uludağ Üniversitesi öncülüğünde, İl Özel İdaresi, Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ve Uludağ İhracatçı Birlikleri ortaklığıyla Ulutek kuruldu.

BTSO Başkanı Celal Sönmez başkanlığındaki Ulutek yönetiminde üniversiteden Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, Prof. Dr. Mehmet Genç, Prof. Dr. Erdal Emel ve Prof. Dr. Ender Korfalı ile BTSO’dan Mahmut Yılmaz ve Ali Hazır vardı.

Dün yapılan şirket genel kuruluna Büyükşehir’i temsilen katılan Başkan Danışmanı Semih Pala, önümüzdeki süreçte Büyükşehir’in vagon üretimi yapacağını, Ar-Ge’ye önem verdiğini belirterek “Biz de elimizi taşın altına sokmak istiyoruz” dedi ve yönetim kurulunun 7’den 11’e çıkarılmasını istedi.

Fakat…

Bu öneriye eski rektör Prof. Dr. Yurtkuran sertçe itiraz edip “Ne gerek var? Burada bir tezgah var. Eğer istenmiyorsak, istenmediğimiz yerde olmayız. Bizi kovmak mı istiyorlar?” dedi ve toplantıyı terketti.

Toplantı havası adeta buz keserken, şirket ortakları Büyükşenir adına Pala’nın önerisinr gündeme alıp oyladılar.

Sonuçta…

Mevcut 7 kişilik yönetime ek olarak, üniversitedeki yeni yönetimin önerisiyle Prof. Dr. Zeyyat Sabuncuoğlu, Özel İdare adına Vali Yardımcısı Adnan Kayık, Büyükşehir adına Başkan Danışmanı Semih Pala ve BTSO adına da Tahir Yılmaz yönetime yeni giren isimler oldular.

Seçimde aday grubuydular, dernek oldular

Gelişmenin başlangıç noktası, 13 Haziran 1989’da yürürlüğe giren 3568 sayılı yasa. Bu yasayla, serbest muhasebeciler ve serbest muhasebeci mali müşavirler meslek odası kurma hakkı elde ettiler.

Ardından…

1990 yılında yapılan ilk Oda seçimlerinde gruplar yarıştı. Bu gruplardan biri de, Niyazi Pakyürek önderliğinde kurulan Meslekte Dayanışma Grubu’ydu.

Aradan geçen süreçte, Serbest Muhasebeciler ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’ndaki seçimler genelde Meslekte Dayanışma Grubu ile Çağdaş Muhasebeciler Grubu arasında geçti.

Son seçimde de Çağdaş grubu Oda yönetimine geldi.

Bunun üzerine…

Meslekte Dayanışma Grubu, meslek içi eğitimi ve aralarındakti iletişimi geliştirmek amacıyla dernekleşme kararı aldılar.

Türkiye’de ilk olan Meslekte Dayanışma Grubu Serbest Muhasebeci ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Derneği işte böyle kuruldu. 10 Mart 2008’de kayda girden derneğin resmi açılışı ise yarın saat 14.30’da Cemal Nadir Caddesi’nde, Merkez Bankası’nın yanındaki Kocagil Apartmanı’nda.

Dün…

Grubun kurucusu Bursa eski milletvekili Niyazi Pakyürek ile Dernek Başkanı İsmet Kaynak, Başkan Yardımcısı İmdat Atak, Sekreter Ali Çevdir ve Denetim Kurulu Üyesi Ömer Cihat Bay ziyaretimize geldiler. Gruptan derneğe geçişi konuşurken, ortak anıları da yadettik.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 08-10-2009

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*