Bursa`nın kaderini değiştirecek kaynak Kültürpark`ta

Bursa`nın kaderini değiştirecek kaynak Kültürpark`ta  Bursa`da yapılması gereken pek çok yatırım var. Ama kaynak sorunu da ciddi boyutta. İşte bu kaynak sorununa çözümü İl Genel Meclisi Üyesi Gıyasettin Bingöl buldu. Hem de 500 trilyonluk bir kaynak…

Tanıyanlar özelliklerini yakından biliyor… İl Genel Meclisi Üyesi Gıyasettin Bingöl, siyasette üstlendiği görev ve sorumlulukların yanında, Bursa’nın daha iyi olabilmesi için kafa yorar, projeler geliştirir.

Ayrıca…

Gerek siyasette, gerek toplumsal konularda yaşanan ayrılık ve sorunların çözümünde arabuluculuğu sever. Mutlaka da sonuç aldığı için, dostları onu “Bursa’nın Kofi Annan’ı” olarak tanımlar.

Dün konuşurken…

Bursa’nın pek çok sorununu çözecek yatırımlara finans kaynağı olabilecek bir projeden söz etti.

Daha doğrusu…

Kültürpark’taki sabah yürüyüşleri sırasında aklına gelen projeyi anlattı:

“Kültürpark’ta kamuya açık irili ufaklı bir çok tesis var. Çay bahçeleri, restoranlar, lokaller…”

Devam etti:

“Buraları Büyükşehir Belediyesi’nin malı. Ama kiraya vermiş. Üstelik, park dışındaki örneklere bakarak söylemek gerekirse, çok da cüz’i rakamlarla kiraya verilmiş.”

Şunu anımsattı:

“Buna karşın, Büyükşehir pek karışamıyor. Sahibi gibi davranıyorlar.”

Projesi şu:

“Kültürpark’taki bu yerleri, önceliği kiracılar olmak üzere 49 yıllığına satalım. Eğer kiracısı almak istemiyorsa, ihaleye çıkalım.”

Beklediği şu:

“Benim hesabıma göre, böyle bir satıştan en az eski para değeriyle 500 trilyon lira gelir elde edilir. Bu da, Bursa’nın pek çok sorununun çözümünde aranan kaynak demek. Büyükşehir para olarak inanılmaz rahatlar.”

Açıkça söylemek gerekirse…

İl Genel Meclisi Üyesi Gıyasettin Bingöl’ün projesi bizim de aklımıza yattı. En azından tartışmakta yarar var.

Üstelik…

Böyle bir parayla neler yapılmaz ki.

Erdoğan’ın Bursa sürprizleri bitmiyor

TBMM’nin en önemli komisyonu Plan Bütçe’de yıllardır görev apan Altan Karapaşaoğlu’nun yerine Bursa’dan bu dönem Sedat Kızılcıklı’nın görev yapacağını ilk meslektaşımız İhsan Bölük’ün, sonra da meslektaşımız Aysın Komitgan köşelerinde okuduk.

Dün ise…

Meslek büyüğümüz Yılmaz İşel abimiz, komisyonlarda görev alan Bursa milletvekillerinin tam listesini yazdı.

Ayrıca…

Komisyon değil ama, bir ek de biz yapalım. AK Parti Grup Yönetimi’nde daha önce Mehmet Emin Tutan vardı. Onun yerine Hayrettin Çakmak girdi.

İl kongresi sonrası “Başbakan bu kongrenin hesabını sorar” açıklaması yapan Karapaşaoğlu’nun, özdeşleştiği Plan Bütçe’den ayrılmasını önemli bulduk.

Gerçi…

Karapaşaoğlu’nun hesap sorulmasını beklediği adres farklıydı ve bunu da kongre sürecinde yaptığı açıklamalarda, Faruk Çelik’i hedef alan “Bursa’da tek kutuplu siyaset bitecek” ifadesiyle  dile getirmişti ama, görünen o ki Başbakan’ın Bursa’ya sürprizleri bitmiyor.

Çünkü…

Haluk İpek’in, partilerde en önemli görev olan Teşkilat Başkanlığı’nı kaybetmesi de Bursa dahil “karıştırılan kongrelere” bağlı olarak yorumlanmıştı.

Bu arada…

Dün kulislere, Erdoğan’ın bir sürpriz daha yapıp, MKYK’da birinci yedek olan Canan Candemir Çelik’e MKYK kapısını açabileceği haberi yayıldı.

Böyle bir değişiklik sanıldığı kadar kolay değil. Fakat, sürprizler de ortada.

Cumhurbaşkanları için maç sonrası verilen resepsiyona Bursalı gazeteciler neden davet edilmedi?

Günlerdir milli maç nedeniyle yaşanan gereksiz gerginlikleri ve sinir bozan yanlışları yazıyoruz.

Bu noktada…

Çok deneyimli bir bürokrat olan Bursa Valisi Şahabettin Harput’un alınan ya da aldırılan kararlar nedeniyle sıkıntıya düştüğü görülüyor.

Gerçi…

Bazı kararların nereden geldiğinin ve nasıl yön değiştirdiğinin bilinmesine karşın, kentin mülki idare amiri olarak yük Harput’un omuzunda kaldı.

Yani…

İster istemez bazı tartışmaların içinde kalması Bursa Valisi Şahabettin Harput’u maç öncesi, sırası ve sonrasında hakkında en çok konuşulan durumuna getirdi.

Bu da üzücü bir durum.

Çünkü…

Bayraktan bilet krizine kadar olan biteni yorumlayıp eleştirenlerin asıl hedefi Vali Harput değil. Ama, vurguladığımız gibi, sorumluluğu Vali’yi öne çıkardı.

Buna karşın…

Bu kadar çok ilgi uyandıran, sporla iç içe geçen diplomatik boyutunun kargaşa oluşturması nedeniyle güvenlik riski artan bir organizasyon Bursa’da hiç aksamadan yürüdü.

Bilet ve bayrak krizi gibi konular Harput için nasıl soruna dönüşmüşse, planör olayı nasıl sıkıntı olmuşsa, organizasyonun kusursuz yürümüş olması nedeniyle de Harput’un başarısını teslim etmek ve kutlamak gerekiyor.

Yani…

Sezar’ın hakkını Sezar’a verip, organizasyonun aksamadan yürümesi ve herhangi sorun yaşanmamasının da Vali Harput’un başarısı olduğunu söylemek gerekiyor.,

••••••••••

Bu arada…

Milli maça Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan’ın gelmiş olmaları, alışılmış maç düzeninin dışına çıkılmasını da gerektirdi.

Örneğin…

Futbol Federasyonu maçtan sonra iki cumhurbaşkanı onuruna resepsiyon verdi.

Ne var ki…

Bursa yerel medyası bu resepsiyonu gece geç saatlerdeki televizyon ve ertesi gün gazete haberlerinden öğrendi.

Çünkü…

Resepsiyon organizasyonunda Bursa yerel medyası düşünülmediği için davet edilmedi. O nedenle de Bursa’dan hiçbir gazeteci maç sonrası resepsiyonuna katılamadı.

Hadi…

Futbol Federasyonu’nun kurum olarak Bursa yerel medyasının özelliği ve önemini farkedemediğini düşünelim.

Oysa…

Federasyon yönetiminde, Türkiye’nin en güçlü ve büyük yerel medya organizasyonunun Bursa’da olduğunu, teknoloji ve içerik olarak yaygın gazetelerle rekabet edebilen tek yerel medyanın Bursa yerel medyası olduğunu çok iyi bilen iki yönetici var.

Buna rağmen…

Federasyon’un Bursa yerel medyasını gözardı etmesini, hazır bir liste oluşmuşken milli maçtan kalan olumsuzluklar hanesine eklemekte yarar var.

Gün gelir lazım olur.

Bir kutlama da Palaza Tur’a

Serdal Can’ı çocuk yaşta turist rehberliği yaptığı dönemlerden beri tanırız. Bugüne, tırnaklarıyla kazıyarak nasıl geldiğini en iyi bilenlerdeniz.

Plaza Tur olarak yıllardır Futbol Federasyonu’nun ulaşım sorumlusu olarak milli takımın tüm yolculuk ve konaklama organizasyonlarını başarıyla yürütüyor.

Bursa’da, Ermenistan’ın sportif ve diplomatik kafilelerinin organizasyonlarını da üstlendi. Böylesine karışık programın altından başarıyla kalktı.

Yabancılara gereğinden fazla değer veren bir kentte, kendi içimizden kişi ve firmaların başarısını paylaşmak gerektiğine inanıyoruz.

O nedenle de Serdal Can’ın şahsında Plaza Tur çalışanlarını kutluyoruz.

Demokratikleşme ve STÖ paneli

Açılım adı altında kimi toplumsal konuların ele alındığı süreçte demokratikleşme ve sivil toplum örgütlerinin önemi öne çıkıyor.

Sosyal Demokrasi Derneği Bursa Şubesi, son dönemde daha da öne çıkan “Demokratikleşme ve Sivil Toplum Örgütleri” konulu panel düzenledi.

24 Ekim 2009 Cumartesi günü, Kültürpark içinde, eski Nikah Dairesi’nin altındaki Medya Restoran’da saat 13.00’te başlayacak paneli Bursa eski Milletvekili Yahya Şimşek yönetecek.

İlk bölümde Bursa eski Milletvekmili Ali Arabacı ile Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Rektör Danışmanı Yard. Doç. Dr. Mehmet Kabasakal konuşacaklar.

Şimşek’in yöneteceği panelin ikinci bölümünün konuşmacısı ise Sosyal Demokrasi Derneği Genel Başkanı Erol Tuncer olacak.

Panelin açılış konuşmasını SDD Bursa Şubesi Başkanı Hüsnü Taş yapacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 17-10-2009