Baykal mektuba mektup hazırlarken 3 atama yaptı

Baykal mektuba mektup hazırlarken 3 atama yaptı CHP`nin dünkü MYK toplantısında neler konuşuldu? Erdoğan`ın mektubuna cevaben gönderilecek mektupta Baykal`ın kırmızı çizgileri neler? MYK hangi ilçelere kimleri atadı? Akdoğan bu akşam için nasıl program yaptı?

Cumhuriyet Halk Partisi’nin dün Merkez Yürütme Kurulu toplantısı vardı. Ana gündem maddesi de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açılım konusunda randevu istediği mektuptu.

Öğıleden sonra başlayan ve geç saatlere kadar süren toplantıda ayrıntılı değerlendirmeler yapıldı.

Sonunda…

Mektuba mektupla karşılık verilmesi kararı öne çıktı.

Dahası…

CHP’nin bugüne kadarki süreçte “kırmızı çizgiler” olarak ortaya koyduğu üç önemli noktanın “cevabi mektupta” vurgulanması kararlaştırıldı.

Bir…

“Ulusal bütünlük bozulamaz.”

İki…

“Anadilin Türkçe olmasından vazgeçilemez.”

Üç…

“Anayasanın değiştirilemez maddeleri tartışılamaz.”

Toplantıda…

Erdoğan’ın mektubuna karşılık gönderilecek mektupta bu üç maddenin sıralanmasının ardından, “Bunlar bizim kırmızı çizgilerimiz. Bunların dışında her konuyu görüşebiliriz” mesajı verilmesi benimsendi.

Ayrıca…

Güneydoğu’da ortaya çıkan bazı sorunları Türkiye’nin tek başına çözmesine bazı yabancı güçlerin izin vermek istemediği görüşü de gündeme geldi.

Bu arada…

Kritik toplantıda CHP MYK’dan Bursa’yı ilgilendiren üç atamanın onayı çıktı.

Buna göre…

Mudanya’da Erhan Özekin’in, Orhangazi’de Osman Uçar’ın ve Gürsu’da Bahri Eraslan’ın ilçe başkanı olarak atanmaları onaylandı.

Ankara’da bunlar olurken dün akşam saatlerinde bir karar da CHP İl Başkanlığı’nda alındı.

O karara göre…

İl Başkanı Gürhan Akdoğan bu akşam ilçe başkanlarını, CHP’li belediye başkanlarını, il yönetim kurulunu ve milletvekillerini Burçman Otel’de yemeğe davet etti. Yemekte durum değerlendirmesi yapılacak.

CHP’li gençlerden Ermeni konferansı

Cumhuriyet Halk Partisi İl Gençlik Kolu Başkanı Devrim Ercan, Sayman Eren Gürsucu ve yönetici Levent Yılmaz’ı dinlerken heyecanlandık.

Çünkü…

CHP İl Gençlik Kolu, yaşadığımız süreci yakından ilgilendiren bir organizasyona imza atıyor:

Türkiye-Ermenistan İlişkileri ve Azerbaycan.

11 Ekim Pazar günü saat 14.00’te Buttim’de gerçekleştirilecek konferansın konuşmacıları, konunun da iki uzmanı:

Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Onur Öymen ile Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ.

Ayrıca…

Konferansa Azerbaycan’dan 10 kadar parti temsilcisi ve Azeri basınından da konuklar gelecek. Organizasyon, Ermenistan maçı öncesinde gerçekten önem taşıyor.

Mimarlar Odası kaygılı: Talan edilen ovaya bir darbe de Yeniceabat Eğitim Kampusu ile gelecek

Bursa’da, kent yönetiminde ortak akıl sloganıyla yeni bir dönem ve özel bir süreç başladı.

Süreci yönlendirecek, Bursa’nın kentsel gelişimini doğru raya oturtacak görüşler ortaya konması için de, “işin ehli” olan dinamiklerin harekete geçmesi gerekiyor.

Mimarlar Odası işte o dinamiklerden biri.

Gözlemimize göre…

Son bir yılda daha yoğun olmak üzere Bursa sorunlarına yönelik çalışmalarla kamuoyu önüne kanaat önderi olarak çıkan İnşaat Mühendisleri Odası’ndan sonra, Mimarlar Odası da harekete geçti.

Gerçi…

“Biz olması gereken yerde ilgilisine düşüncemizi iletiyoruz” diyorlar ama, Mimarlar Odası’nın da bundan böyle kent gerçekleri adına doğruların ortaya konması için tavrını belli etme eğilimi bundan sonrasında pek çok konuda gidişatı etkileyecek gibi gözüküyor.

O nedenle…

Şenol Şimşek başkanlığında Kenan Akan, Gökhan Yıldız, Ali Tuğcu, Murat Taş, Esma Yazıcı ve Nizamettin Kaya’dan oluşan Mimarlar Odası Bursa Şubesi yönetim kurulunun yeni stratejisini önemsedik.

••••••••••

Nitekim…

Dün sabah köşe yazarlarıyla bir araya gelen Mimarlar Odası Başkanı Şenol Şimşek ve yönetimi, “kent kaygısı” adına düşüncelerini paylaştılar.

Bu noktada…

Şimşek’in hafta içinde düzenlediği basın toplantısındaki “Ova talan ediliyor” yaklaşımı yine öne çıktı.

Söylediği şu:

“Besob’un sanayi sitesine karşı çıktık. Ne yaparsanız yapın, böyle bir siteyi kurduğunuzda çevresinin gecekondulaşmasını önleyemezsiniz.”

Devam etti:

“Fakat bizim rant hesabı içinde olduğunu söyleyenler çıktı. Besob’a karşı çıkan 20 oda rant peşinde, ama o sitenin içinde yer alan esnaf odaları rant peşinde değil. Böyle ithamlarla Bursa bir yere varamaz.”

Önemli bir soru ortaya koydu:

“Esnaftan bize de tepkiler geliyor. Modern ve sağlıklı bir ortamda çalışma haklarından söz ediliyor. İyi güzel de, onlar modern ortamda çalışma hakkı elde edecek diye oradaki köylünün topraklarını koruma hakkı ne olacak?”

Gördüğü yaklaşım:

“Bursa’da son dönemde devlet adına yapılacak işlerde bir tek ölçü var: Yerinin hazine arazisi olması. Yer hazine arazisiyse, hemen oraya bir şey yapılmak isteniyor.”

Sözü şuraya getirdi:

“Şimdi de gündemde Yeniceabat’a yapılacak Eğitim Kampusu var. Ovanın tam kalbi olan bir yer. Hep birlikte buraya karşı çıkmalıyız.”

Ardından…

Gelebilecek eleştirilere hazır olduklarını belli etti:

“Bize şimdi de, eğitime karşı çıkıyorlar denecek. Proje sevimli ve önemli ama, yeri yanlış. Yeniceabat’ta ova toprakları kaybedilmemeli. Verimli toprakları beton yığınına dönüştürmeye hakkımız yok.”

Biz de…

Mimarlar Odası’nın tüm kaygılarına aynen katılıyoruz. Ovadaki verimli topraklar masumane ve insana önemli gelen projelerle parça parça elden gidiyor.

Ovamızın hiç olmazsa kalanını kurtaralım.

İnegöl İşletme’ye YÖK’ten onay

Bu sütunlarda, 30 Mayıs 2009 günü sevindirici bir gelişmeyi şu satırlarla duyurduk:

İlk haberi 11 Şubat 2009 günü yine bu sütunlardan vermiştik…

Bursa’ya Teknik Üniversite kurulması çalışmalarına paralel olarak, Uludağ Üniversitesi de İnegöl’de İşletme Fakültesi açacaktı.

O gün…

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mete Cengiz’in isteğiyle toplantılara katılan Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı da, gelişmelerle ilgili bilgi verirken heyecanını ortaya koymuştu.

Dün…

Bursa Milletvekili Kızılcıklı ile konuşurken, sesindeki coşkuyu şöyle açıkladı:

“İnegöl’e İşletme Fakültesi kurulacağını ilk sen yazmıştın. İlk adım da atıldı ve Uludağ Üniversitesi Senatosu fakülte için kararı aldı.”

••••••••••

Aradan 4.5 aya yakın süre geçti. AK Parti Bursa Milletvekili Kızılcıklı dün yine aradı.

Bu kez sesi daha da coşkuluydu.

“Az önce müjdeyi aldım” diye başlayıp haberi verdi:

“YÖK Genel Kurulu Trabzon’daki toplantıda, İnegöl İşletme Fakültesi için onay verdi. Böylece, ikinci adım geçildi”

Sonraki süreci de açıkladı:

“Şimdi sıra Milli Eğitim Bakanlığı’nda. Buradan da Bakanlar Kurulu gündemine gelecek.”

Şunu da ekledi:

“Milli Eğitim’in ödenek sıkıntısı var. Ama Bakanımız Faruk Çelik konuyu yakından izliyor. Hem bu sorunun aşılması, hem Bakanlar Kurulu’ndan kararın bir an önce çıkması için devrede.”

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 10-10-2009

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*