Altepe tramvay için düğmeye bastı, proje hazırlanıyor

Altepe tramvay için düğmeye bastı, proje hazırlanıyor Seçimde Bursa`yı heyecanlandıran projelerden olan Heykel tramvay hattı için Altepe düğmeye bastı. Tramvayın vagon ve güzergah projeleri hazırlanıyor. Bursaray`ı Otosansit`e uzatacak proje de başladı…

Bursa’nın yıllardır tartıştığı bir konuydu. Kent merkezinde toplu ulaşımın en pratik yolunun tramvay hatları olduğu görüşünü bu sütunlardan biz de yıllar içinde defalarca gündeme getirdik.

Nitekim…

29 Mart yerel seçimleri öncesinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Büyükşehir adayı olarak Recep Altepe’nin açıkladığı proje demeti içinde en çok ilgi çeken konulardan biri bu oldu.

Hele…

Heykel-İnönü Caddesi-Uluyol-Kent Meydanı-Çarşamba Pazarı-İpekiş-Atatürk Stadyumu-Altıparmak-Heykel etabı kamuoyundan büyük ilgi gördü ve heyecana yol açtı.

Dahası…

Ertuğrulgazi’ye, Çekirge’ye tramvay hatları yapılacağını açıkladı. Nilüfer’de hem Beşevler hem de Ataevler bölgeleri için planlanan tramvay güzergahları ortaya kondu.

O süreçte…

Bazı adaylar böyle bir projenin gerçekleşemeyeceğini, “hayal” olduğunu öne sürdüler.

Seçim sonrası bu konunun bir daha gündeme gelmemesini anımsatıp “Acabı mı?” diyenler de oldu.

••••••••••

Oysa…

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 29 Mart öncesi aday olarak söz verdiği tramvay projesi için düğmeye bastı bile.

Şu sıralar…

Öncelik vagon üretimine verildi.

Bir yandan…

Bursaray için vagon üretmek üzere hazırlık yapılırken, Bursaray’a göre daha az teknik gerektiren tramvay vagonları için proje çalışması başlatıldı.

Hatta…

Vagon projeleri üzerinde yapılan çalışmaların 2 ay içinde tamamlanıp, model seçimine geçilmesi ve ardından da üretimin başlaması hedefleniyor.

Diğer yandan…

Kent merkezini ilgilendiren ve birinci hat olarak adlandırılan Heykel-İnönü Caddesi-Uluyol-Kent Meydanı-Çarşamba Pazarı-İpekiş-Atatürk Stadyumu-Altıparmak-Heykel ring hattında da güzergah üzerinde proje çalışmasına başlandı.

Vagon projesine paralel yürütülen güzergah projesinin önümüzdeki yılın ilk yarısında tamamlanması bekleniyor.

••••••••••

Bu arada…

Bursaray’ı, sona erdiği Organize Sanayi Bölgesi’nden Emek’e uzatacak çalışmayı 2 Ekim’de başlatacak olan Büyükşehir Belediyesi’nin gündeminde şu sıralar bir başka çalışma daha başladı.

O da…

Arabayatağı’nda sona eren Bursaray B Etabı’nın uzatılması.

Gerçi…

Proje Kestel Hattı olarak adlandırılıyor ama, iki aşamalı bir çalışma gerçekleştirilmesi söz konusu.

İlk aşamada…

Bursaray’ın, önümüzteki süreçte adliyenin de taşınacak olması nedeniyle Otosansit’e kadar uzaması gündemde. Arkasından da Kestel’e uzaması gündeme gelecek.

Baykal, İstanbul’dan sonra iş dünyasıyla ikinci buluşmayı cumartesi günü Bursa’da gerçekleştirecek

Hafta sonunda, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa örgütleri açısından çok özel bir program var.

Çünkü…

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, cumartesi ve pazar günleri Bursa’da olacak.

Üstelik…

Gezinin iki ayrı hedefi var.

Birincisi…

Baykal, 29 Mart yerel seçimlerinde seçilen CHP’li belediye başkanlarını makamlarında ziyaret ederek kutlayacak.

İkincisi…

Geçen hafta İstanbul’da iş dünyasının tanınan isimleriyle buluşarak yeni bir sayfa açan CHP lideri, bu kez Bursa’da iş dünyasıyla birlikte olacak.

Program…

Cuma günü saat 11.00’de Deniz Baykal’ın, İnegöl’e bağlı Kurşunlu beldesine gelmesiyle başlayacak. İkinci dönem seçilen Erkan Dönmez’i makamında ziyaret edip kutlayacak olan Baykal, ardından Gemlik’e geçecek.

Burada…

CHP’li Gemlik Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler‘i yine makamında ziyaret edip kutladıktan sonra, belediyenin iki açılışına katılacak.

Bu arada…

Baykal’ın açılışlar sonrası Orhangazi’ye bağlı Yeniköy ve Çakırlı’nın CHP’li belediye başkanlarını ziyaret etme ihtimali var. Ziyaret, programların yoğunluğuna göre belli olacak.

Aynı gün…

Saat 17.00’de Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın konuğu olarak BTSO Meclis üyeleri ve Bursa iş dünyasıyla bir araya gelecek.

Sabah…

Yani cumartesi gününün programı, üçüncü dönem seçilme başarısını gösteren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaretle başlıyor.

Ziyareti…

Nilüfer Belediyesi’nin Özlüce’deki kültür merkezi ve Çalı’daki kapalı yüzme havuzu açılışları izleyecek.

Sonra da…

Baykal’ın çok önemsediği bir başka ziyaret var.

Bu ziyaret…

Çağdaş Eğitim Kooperatifi’ne yapılacak.

Başlangıçta çok sayıda ilde kurulmasına karşın, yürüyen tek uygulama olarak kalan Bursa ÇEK’i ve yaptıklarını Türkiye’ye model örneği olarak göstermek isteyen Baykal, ziyaret sırasında da bu yönde çok özel açıklamalar yapacak.

İsimler üzerinden partiler yıpranır mı?

Son günlerde özellikle kimi yaygın gazeteleri açanların karşılaştıkları ve bir durum var.

Anamuhalefet partisi üst yöneticilerinden birinin kardeşinin adı uyuşturucu operasyonunda geçiyor. Fakat bazı gazeteler bunu, anamuhalefet partisi ve liderinin adını kullanarak haberleştiriyor.

Aynı süreçte…

İktidar partisinin bir büyük kentin büyük ilçesinde belediye başkan adayı gösterdiği bir başka kişi de başka operasyonla gündeme geliyor.

Ama…

Onun haberleri diğer haberlere göre çok küçük kalıyor.

Kafalara takılan konulardan biri şu:

Kimi yaygın gazeteler, neden bir parti hakkında olumsuz düşünce oluşturacak şekilde yayın yapıyorlar?

Yöneticinin kardeşi operasyona karıştığı için bir partinin adının öne çıkması doğru mu?

Dahası…

İsimler üzerinden partiler yıptarılabilir mi?

Tiyatronun arka bahçesi sahiden yol mu olacak?

İlk haber Bursa gündemine geçen ay geldi. Osmangazi Belediyesi yıkım ekipleri, Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu’nun arka bahçesinde bulunan ve sanatçıların prova yaparken ya da oyun aralarında kullandıkları lokalde, kaçak olduğu gerekçesiyle geçen dönem alınan karar gereği yıkım yaptılar.

Derken…

Geride bıraktığımız hafta sonu ekipler tekrar geldiler ve lokal olarak kullanılan binayı ortadan kaldırdılar.

Doğrusu…

Bir belediyenin, bir kamu kurumunun arka bahçesiyle ilgili yıkım ısrarını anlamak çok güç.

Üstelik…

Yıkımlar sırasında, buradan yol geçirileceği, böylece Feraizci Sokak ile Eğitim Araçları köşesinin birleştirileceği açıklandı.

Dün gittik baktık. Osmangazi Belediyesi’nin iki kepçesi yıkım alanındaydı ve yıkılan binanın olduğu yere mıcır serilmişti.

Görüntü, buradan yol geçirmenin pek kolay olmadığını gösteriyor. Hele yere mıcır serilmesi, akla “sanki başka bir kullanım amacı” olduğunu getiriyor.

Üzücü olan ise, belediyeyle tiyatronun böylesine garip şekilde karşı karşıya kalması.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 30-9-2009

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*