120 bin esnafa CHP`den “Neden karşıyız” mektubu

120 bin esnafa CHP`den “Neden karşıyız” mektubu Kestel`de planlanan sanayi sitesiyle ilgili CHP ile Besob arasında çatışma izlenimi oluştu. 120 bin esnafa gönderilmek üzere mektup hazırlayan CHP, sanayi sitesi yerine neden karşı çıkıldığını anlatılıyor…

Bursa gündemine son dönemde çevre kaygısı içeren konular biraz daha fazla geliyor.

Bunlardan biri de, kısa adı Besob olan Bursa Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği öncülüğünde, Kestel’de yapılmak istenen sanayi sitesi.

Site için harekete geçen Besob ve projeyi destekleyenler, bu alanın daha önce çimento fabrikası tarafından toprak alındığı için delik deşik hale gelmiş arazi olduğunu, tarım toprağı olmadığını savunuyorlar.

Karşı çıkanlar ise, arazinin tarım toprağı olduğunda ısrarlı. Dahası, yanı başındaki Gözede ile biraz ilerideki Alaçam köylerindeki doğal güzellik ve tarım alanlarının da zarar göreceğini söylüyorlar.

Bu konu…

Tartışma boyutunu aştı ve geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı öncesi, çok tehlikeli olan tarafların fiziki teması noktasına ulaştı.

Ön planda ise…

Sanayi sitesine karşı çıkan akademik odaları destekleyen CHP ile esnaf temsilcileri arasında, hadi daha açık söyleyelim CHP ile Besob arasında bir çatışma görüntüsü var.

Daha doğrusu…

Kimi çevreler böyle bir görüntü ortaya koymak istiyorlar.

Oysa…

Bir siyasi partiyle, esnaf teşkilatının karşı karşıya gelmesi, kavgalı olması mümkün değil. Zaten öyle bir şey de yok.

Nitekim…

Kimi çevrelerin ısrarla CHP-Besob çatışması görüntüsü vermek istemesi üzerine CHP harekete geçti.

İlk etapta…

Kestel’deki sanayi sitesinin yerine CHP’nin neden karşı olduğunun anlatıldığı önlü arkalı bir sayfalık yazı hazırlandı.

Bu yazı…

Bursa’da, esnaf odalarına kayıtlı 120 bin esnafın adreslerine gönderilecek ve esnaf tek tek bilgilendirilecek.

Bu da, ilk kez oluyor.

Saadet Yıldırım’ın önerdiği Hacivat Şehitlik Anıtı’na, CHP Milletvekili Kemal Demirel’den tam destek

Her konu için aynı şey söylenemez ama, Bursa ve kentin değerleri söz konusu olduğunda, Bursa’nın siyasetçilerinin bir araya gelebildiklerini, birbirlerine destek verebildiklerini daha önce gördük.

Bu da…

Bursa’nın kendine özgü siyaset uygulamalarından biri elbette.

İşte bu uygulamanın yeni bir örneği karşımıza çıktı.

Aslında…

Konunun, “öneri” bölümünü geçtiğimiz hafta bu sütunlarda dile getirdik. Üretkenliği ve farklı konulara çarpıcı yaklaşımlarıyla son dönem Bursa siyasetine damga vuran isimlerden biri olan Saadet Partisi Yıldırım İlçe Başkanı Ali Mollasalih, 10 Eylül günü Tophane’deki İstiklal Savaşı Şehitliği’nde bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda…

Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşu sırasında en önemli çarpışmalardan birinin Hacivat Deresi yanında yaşandığını anımsatan Mollasalih, bu çarpışmalarda şehit olan askerlerimizin önce dere kenarına defnedildiklerini, sonra da Tophane’deki İstiklal Savaşı Şehitliği’ne aktarıldıklarını ifade etti.

İsteği de şuydu:

“Eskiden Hacivat Deresi kenarı bakımsız ve moloz dökülen bir yerdi. Ama şimdi yapılan düzenlemelerle ç ok değişti. Üstelik çevrede güzel bir yapılaşma da oldu. O bakımdan, Tophane’ye götürülen şehitlerimizi yeniden Hacivat Deresi yanına istiyoruz.”

Bunları söylemekle kalmadı, hazırlattığı Hacivat Deresi Şehitliği Anıtı projesinin bir taslağını da gazetecilerle paylaştı.

Gerçekten de…

Hacivat Deresi’nin hemen yanında, bir dönem akaryakıt istasyonu, şimdilerde ise galeri ve otopark olarak kullanılan arazi, SP Yıldırım İlçe Başkanı Ali Mollasalih’in önerdiği anıt için çok uygun.

Üstelik…

Buraya ayrı bir değer de katacak.

Nitekim…

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, daha ilk anda projeye sıcak baktığını gösteren açıklamalar yaptı.

Ama…

Hacivat Deresi Şehitliği Anıtı projesine en büyük destek, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Kemal Demirel’dan geldi.

••••••••••

Bugüne kadar…

Bursa’nın her sorunuyla yakından ilgilenmeyi kendine görev bilen, ilçe ilçe gezmekten yorulmayan CHP Bursa Milletvekili Demirel’in, şehitlik önerisine desteği önemli.

Üstelik…

Bir başka partinin teşkilatından gelmesine karşın, aklına yatan öneriyi sonuna kadar destekleme kararlılığında.

Dedi ki:

“Hacivat Deresi Şehitliği Anıtı, bu topraklar için can veren kahramanlarımızın anısını yaşatacağı gibi, kentin doğu bölgesine de ayrı bir özellik getirecek. Bu bile, projenin önemini arttırıyor.”

Şunu açıkladı:

“Ben, önemsediğim bu proje için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne soru önergesi vermek üzere hazırlık yapıyorum.”

Recep Altepe’nin kararı siyasi hata

Seçimle gelinen belediye başkanlığı hiç kuşku yok ki kentteki en önemli görev kabul ediliyor.

Kaldı ki…

Recep Altepe, 29 Mart’ta kademe yükselerek bu göreve seçildi.

Önce…

5 yıl Osmangazi Belediye Başkanlığı yaptı. Bu görevinde gösterdiği yüksek performans ona Büyükşehir Belediye Başkanlığı yolunu açtı.

Üstelik…

Altepe için bu yol açılırken, o görevi 5 yıl yapan aynı partiden seçilmiş bir başka isim dışarıda bırakıldı.

Bir anlamda…

Altepe, parti içi ihtilalle geldi. O bakımdan yükselişinin ayrı bir önemi var.

Bu nedenle…

Altepe’ye destek olanlar, onun seçilmesini isteyenler, bu uğurda çalışanlar, hatta oy verenler, önemli gördükleri ortamlarda başkanlarıyla buluşmak ve görüşmek isterler.

Örneğin…

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin pazar günü düzenleyeceği bayramlaşma böyle bir özel ortam. Üstelik, Altepe’nin seçildikten sonra teşkilatıyla ya da seçmeniyle toplu halde buluşacağı ilk bayramlaşma.

Gelin görün ki…

Büyükşehir Belediye Başkanı umreye gittiği için bu bayramlaşmaya katılamayacak.

Dini tercihlere elbette saygımız sonsuz ve Altepe’nin de umreye gitme hakkı var.

Ama…

Yaptığı tercih tam anlamıyla siyasi bir hata.

Çünkü…

Umre ziyareti her zaman yapılabiliyor.

Altepe ile aynı kafilede bulunan diğer siyasetçiler açısından durum o kadar acil değil ama, Başkan keşke ilk bayramlaşmasında bulunabilseydi.

Sağlık Kampusu uyarısı önemli

Necati Şahin’in seçilmesiyle İnşaat Mühendisleri Odası; kent konularını en çok araştıran ve çözüm üretip gündeme taşıyan kurum oldu.

Hepsi uzman üyelerinin titiz çalışmalarıyla ortaya çıkan dosyaların her biri Bursa için çok önemli.

Bu doğrultuda…

İMO Başkanı Necati Şahin iki gün önce basın toplantısında, gündemdeki sel tehlikesi ve Bursa’da yaşanabilecek tehlikelere karşı uyarıda bulundu.

Madde madde saydığı riskli yerler arasında biri dikkat çekici:

Samanlı Sağlık Kampusu alanı.

Burada devlet 300 milyon euroluk yatırımla toplam 1200 yataktan oluşan 5 hastanelik sağlık kampusu yapacak.

Ancak…

Şahin, kampus alanının yanından taşkın deresi geçtiğini ve burasının ciddi bir tehdit altında bulunduğunu uyarıyor.

Sonradan büyük felaketler yaşamamak için, bu uyarı ciddiye alınmalı.

Timsah Bursa’ya hayırlı olsun

Anadolu’nun en güçlü ve en çok satan yerel gazetesi olması Olay’a aynı zamanda bazı sorumluluklar yüklüyor. Arkadaşlarımız da bunun bilincinde üretip çalışıyorlar.

Son olarak…

Bursa’ya Timsah adıyla spor gazetesi armağan edildi. Dün Timsah’ın ilk sayısını genelde çok beğenerek okuduk. Doğrusu istenirse, arkadaşlarımız bu yeni gazeteye çok emek vermişler.

O nedenle, Olay Medya Spor Müdürü Serkan Yetişmişoğlu ve tüm ekip arkadaşlarını kutluyor, Timsah’a uzun bir yayın yaşamı diliyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 16-9-2009

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*