Sanayiciyi önce şaşırtan, sonra sevindiren yaklaşım

Sanayiciyi önce şaşırtan, sonra sevindiren yaklaşım AK Parti`de atıklar için yapılan toplantı sanayicileri hem şaşırttı, hem çok mutlu etti. Toplantıya katılan bir sanayici, “İlk kez bir iktidar partisinin bir soruna böylesine eğildiğini gördüm” dedi…

Bir süredir sanayicinin gündeminde “atık yönetmeliği” var. Yönetmelik, sanayinin değerli atığının belediyelere ücretsiz verilmesini öngörüyor.

Oysa…

Çok ciddi geri dönüşüm kazancı elde edildiğinden, sanayici için atık ayrı değere sahip.

Çevre ve Orman Bakanlığı’nın yönetmeliğiyle kazancını kaybedip maliyet artışıyla karşı karşıya kalan sanayiciler bir süredir çözüm arıyorlar.

Çözüm için öncülük yapan Adalet ve Kalkınma Partisi Osmangazi İlçe Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda da Dosab Başkan Yardımcısı Selim Yedikardeş önemli aşamalar kaydetti.

İşte…

Bu kapsamda geçtiğimiz hafta AK Parti İl Başkanlığı’nda sessiz sedasız toplantı yapıldı.

AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar’ın açılışını yaptığı toplantıda İl Başkan Yardımcısı Remzi Topuk, yönetim kurulu üyeleri Yusuf Dündar ve Cüneyt Şener ile Selim Yedikardeş sanayicilerin atık sorununu enine boyuna konuştular.

Toplantıya katılan sanayici bir dostumuz izlenimini şöyle ortaya koydu:

“Bu kentte sanayicilik yapıyorum. Bu kentin siyasetini iyi tanıyorum. İlk kez bir iktidar partisinin bir soruna böylesine eğildiğini gördüm.”

İzlenimi şu:

“Toplantıda hem Sayın Vardar’ı, hem yönetici arkadaşlarını çok samimi buldum. Bu da bir sanayici olarak bana moral verdi.”

Gerçekten de…

Sanayici-siyasetçi ilişkisinde bir iktidar partisinin böylesine özel konulu toplantı yapması önemli.

Üstelik…

Gelişmeler, sorunun Bursa’nın girişimiyle çözüleceği ve Türkiye gündeminden kalkacağı umudu veriyor.

Samanlı’daki sağlık kompleksi projesi heyecana yol açtı, ama karardan önce tartışılması isteniyor

Uzunca bir süredir dillendirilen Samanlı’ya sağlık kompleksi projesinde son durumu Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Tunçak’ın verdiği bilgilerle önceki gün bu sütunlardan aktardık.

Tunçak…

Kompleksin kurulacağı merayla ilgili sorunların giderildiğini, Sağlık Bakanlığı planlamasına göre toplam 1200 yataklı 5 hastane kurulacağını, 300 milyon eroluk yatırımın 2010’un ilk yarısında ihaleye çıkacağını ve 2013’te de hizmete girmesinin hedeflendiğini duyurdu.

Aldığımız yankılardan, konunun genelde heyecana yol açtığını ve olumlu karşılandığını anlıyoruz.

Bununla birlikte…

Projenin uygulanacağı alandan uygulamaya kadar bazı noktalarda kaygılı olanlar da var.

••••••••••

Örneğin…

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kayıhan Pala dün gönderdiği elektronik postada bunları paylaşıyor.

Öncelikle…

Devletin sağlık yatırımını herkesin desteklemesi gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Pala, bununla birlikte Samanlı Kampusu projesinin çok iyi tartışılmasını istiyor.

Bu noktada…

Ödenek verilmeyen kimi hastaneler halktan yardım beklerken Samanlı’ya 300 milyon euroluk yatırımın nasıl gerçekleşebileceğini merak ediyor.

Yanı sıra…

Nilüfer’de Toki’ye devri söz konusu olan hastane arazisinin akıbetini merak ediyor. Sonra da şunları soruyor:

Bir…

“Böyle bir kampus gerçekten Bursa’nın gereksinim duyduğu bir yatırım mı?”

Kaygısı şu:

“Bursa nüfus başına düşen hasta yatağı açısından Türkiye ortalamasının altında olması nedeniyle yeni hastane uygun yaklaşım. Ama bu kurumların nasıl olacağı iyi planlanmalı.”

Örnek veriyor:

“Bursa’da açılmayı bekleyen bir ruh hastalıkları hastanesi varken ikinciyi yapmak akılcı mı? Yine, adli psikiyatri merkezi önemli bir gereksinim ama dünyadaki örnekleri herkesin kolayca erişemeyeceği alanlarda hizmet verdiğini gösteriyor.”

İki…

“Girişimin bütçesi uygun mu?”

Soruyu şöyle açıyor:

“Psikiyatri, adli psikiyatri ve fizik yataklarının çok yüksek maliyeti olmadığı bilinirken 1200 yatak için 300 milyon euro çok yüksek bütçe gibi görünüyor. Tıbbi teknolojinin ortak kullanımını hedefleyen sağlık kampusu için bunun da ayrıntılı tartışılması gerekir.”

Üç…

“Seçilen yer uygun mu?”

Burada da şunları merak ediyor:

“Yazınızdan öğrendiğimiz kadarıyla Samanlı için DSİ ile Çevre ve Orman Bakanlığı’nın bazı itirazları olmuş. Sonrasında nasıl bir gelişme yaşandı ki bu kurumlar itirazlarını geri çektiler?”

Beklentisi şu:

“Seçilen yerleşke ile ilgili olarak bilim insanlarının, meslek örgütlerinin ve sivil toplum örgütlerinin görüşü alındı mı?”

Dört…

“Hastane projeleri günümüzün standartlarını karşılıyor mu?”

Önerisi şu:

“Hastane yapımı sıradan bina olarak değerlendirilmemeli. Uygulanması gereken çok sayıda uluslararası standart var. Bunlara uyulmadığında, hastane yangınında olduğu gibi istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabiliyor.”

Son olarak da…

“Ben yalnızca, konunun politikacıların dile getirdiklerinden başka boyutlarının olduğuna dikkat çekmeye çalıştım” dedikten sonra şunu tekrarlıyor:

“Samanlı Kampusu konunun uzmanları, meslek örgütleri, sivil toplum örgütleri ve Bursa’da yaşayanlarla ayrıntılı tartışılmadan hayata geçirilmemeli.”

Demokrat Parti’de duman tütüyor

İlk haberler haziran sonuna doğru gelmişti. Kulaktan kulağa, “Demokrat Parti İl Başkanı Füsun Yaşar’ın görevden alınacağı, yerine Ayhan Barışıcı’nın atanacağı” fısıldanıyordu.

Ne var ki…

Beklenti gerçekleşmedi, söylentiler doğru çıkmadı.

Pazar gününden bu yana DP kulisleri yine aynı haberle çalkalanıyor. Yine İl Başkanı Füsun Yaşar’a istifa çağrısı yapılacağı, etmezse görevden alınıp yerine Ayhan Barışıcı’nın atanacağı söyleniyor.

Biz de her gün Yaşar’ı arayıp “Ankara’dan arandınız mı, görevden alındınız mı?” diye soruyoruz. O da sabırla “Kimse aramadı, partim için çalışıyorum” diyor.

Yine…

Her gün DP Genel İdare Kurulu Üyesi Mümin Ekici’yi arıyor ve görev değişikliği olup olmadığını soruyoruz. O da her gün bıkmadan “Seçimle gelen seçimle gitmeli” cevabı veriyor.

Bu süreçte…

Ayhan Barışıcı da, “Benim hiç bilgim yok, ben de sizler gibi konuşulanları duyuyorum” diyor.

Ayhan Barışıcı’yı uzun yıllardır tanır ve severiz. Doğru Yol Partisi’nde yönetimlerde çalıştı, Zeki Eke döneminde Yıldırım Belediye Meclisi Üyeliği ve Başkanvekilliği yaptı.

Halen de…

Bursa Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı ve Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi.

Yani, siyasetin ve sporun sevdiği bir isim.

Ama…

Adının çevresinde şu sıralar çok fazla spekülasyon yapılıyor. DP’nin de dumanı tütüyor.

TP’de Osmangazi listesi hazır gibi

Abdüllatif Şener liderliğindeki Türkiye Partisi teşkilatlanma çalışmalarını sürdürüyor.

Başkanlık Divanı’nda Mehmet Yıldız’ı Teşkilat Başkanlığı’na, Funda Basmacı’yı ise Basın ve Tanıtım Başkanlığı’na getiren İl Başkanı İlyas Kara vatandaştan çok büyük ilgi gördüklerini söyledi.

Osmangazi İlçe Başkanı Ümit Danacı ise, yönetiminin şekillenmeye başladığını ifade ederken, kesinleşen bazı isimleri de saydı:

Ferhat Altınel, İbrahim Selman Şüşoğlu, Sabri Deniz, Erol Yıldırım, Hayati Filiz, Halil Acar, Mahmut Karatay, Emre Malçok, Halil Mete, Demet Elçin, İsa Plan, Kadir Şengül, Ali Koç, Ayhan Kurtoğlu, Barbaros Tecimer, Recep Çıraklı ve Erhan Alkış.

Bu arada…

TP Teşkilat Başkanı Mehmet Yıldız da, Bursa’nın tamamında teşkilatlanmak için çok yoğun çalıştıklarını kaydetti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 13-08-2009

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*