Şener`den teşkilatlanma yöntemi için özel açıklama

Şener`den teşkilatlanma yöntemi için özel açıklama Türkiye Partisi`nin teşkilatlanma yöntemiyle ilgili yazımız üzerine Abdüllatif Şener aradı. Yöntem hakkında bilgilendiren Şener, son kararın nasıl verileceğini de açıkladı ve Bursa`ya mesaj gönderdi…

Önceki akşam, saat 18.28… Yazımızı bitirmiştik ki gazetemiz santralındaki arkadaşlar “Abdüllatif Şener Bey arıyor” dediler.

Son günlerde…

Türkiye Partisi’nin Bursa yapısıyla ilgili gelişmeleri aktarıyoruz. O gün de, yani çarşamba günü de Genel Başkan Yardımcısı Halil Özyolcu ile kurucu üyeler Yasemin Öney Cankurtaran, Murat Akdeniz ve Ali Rıza Buyan’ın düzenledikleri basın toplantısını eleştirmiştik.

Bu arada…

Yeri gelmişken bir düzeltme yapalım. Çarşamba günü basın toplantısı değerlendirmesinde, Halil Özyolcu’nun adını Murat Özyolcu yazdığımız için özür diliyoruz.

O nedenle…

Aklımızdan “Acaba biri şaka mı yapıyor?” diye geçti.

Öyle ya…

Parti kurma çalışmalarıyla yoğunlaşan Şener, günlük yazımızı okuyup bizi arayacak değil ya!

Ancak…

Tanışmış ve Başbakan Yardımcısı olduğu dönemde makamında sohbet ettiğimiz için, sesini ayırabileceğimize güvenerek telefona çıktık.

Arayan…

Gerçekten de Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener’miş.

••••••••••

Söze…

“Bugünkü yazınızda Türkiye Partisi’nin teşkilatlanma çalışmalarıyla ilgili kanaatlerinizi okudum. Öncelikle gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim” diye başladı.

Biz de…

Gelen heyetin basın toplantısındaki açıklamalarından yola çıkarak gözlem ve değerlendirmelerimizi özetledik.

Öncelikle…

“Gazetecilerin dışında salonda 20-25 kişi vardı” cümlemize açıklık getirmek istedi:

“Biz henüz teşkilatlanmamızı tamamlamadık. O nedenle Bursa’ya gelen arkadaşlarımız da gövde gösterisi amacıyla hareket etmediler. Amacımız büyük kalabalıklar toplamak değildi zaten.”

Şunu ekledi:

“Arkadaşlarımız mahallinde beklentileri tespite çalışıyorlar. Bunu yaparken de basına bilgi veriyorlar.”

Bunun üzerine…

Özyolcu’nun konuşmasında “İşte bu salonu dolduran arkadaşlar…” şeklinde başladığı cümle üzerine o rakamı yazdığımızı ifade ettik.

O da…

Yani Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener de teşkilatlanmada izledikleri yöntemi açıkladı:

“Arkadaşlarımız farklı yöntemlere göre çapraz tespitler yapıyorlar. Bütün bunlar tamamlandıktan sonra birine karar vereceğiz. Ama kime karar vereceğimiz şu an belli değil.”

Devam etti:

“O bakımdan, sivil toplum örgütlerini ziyaret edip fikir almalarının bir sakıncası yok.”

Farklı bir bakış ortaya koydu:

“Ziyaret edilen sivil toplum örgütleri isim vermese bile, fikir verebilirler, açılım yapabilirler. Bizim için o da çok önemli.”

Ardından…

Bursa’ya değindi:

“Bursa’da 4 arkadaşımız bu şekilde tespitler yapıyor, beklentileri belirlemeye çalışıyor. Bizim orada ayrıca iki de Merkez Karar üyemiz var. Elbette sonunda onların görüşlerini de alacağız.”

Bu noktada…

“Ne düşündüğümüzü” öğrenmek istediği için, yöntemle ilgili çarşamba günü yazdıklarımızı da Şener’e aktardık ve “Bize göre bu işler inançla başlıyor. Önermeyle başladığında sonuç alınamayabiliyor” diyerek düşüncemizi açıkladık.

Telefonu kapatırken de, “Yakın süreç için sizin programınızda da Bursa var mı?” diye sorduk.

Şu cevabı verdi:

“Bursa’yı çok önemsiyorum. Bursa’da bize gösterilen ilgiyi de biliyorum. O nedenle, teşkilatları oluşturur oluşturmaz ilk fırsatta Bursa’da olacağım.”

Demokrat Parti’nin siyaseti canlandırması bekleniyor ama herkes de bir yerinden çekiştiriyor

Gelişmeyi dün Bursa Hakimiyet’te Okan Tuna’nın köşesinde okuduk.

Demokrat Parti Osmangazi İlçe Başkanı Hilmi Sancar, seçim döneminde DP’nin Büyükşehir Adayı olan Hikmet Şahin ile Osmangazi Adayı Yakup Aktaş’ı yönetim kurulu toplantısına davet etmiş.

Aktaş’ın katılamadığı toplantıda Şahin hazır bulunmuş ve hasret gidermiş.

Toplantıda DP Osmangazi İlçe Başkanı Sancar’ın sözlerine takılıp kaldık.

Diyor ki:

“İl Başkanı Füsun Yaşar yurt dışında olduğu için, bu buluşmayı en büyük ilçe olan Osmangazi’den başlatma kararı aldık.”

Anlaşılan…

DP teşkilatları seçimde birlikte oldukları Hikmet Şahin’le buluşmak istemişler.

Gelin görün ki…

İl Başkanı yurt dışına çıkar çıkmaz, en büyük ilçe hemen harekete geçip ilk buluşmayı sağlamış.

İşte sorun bu.

Böyle bir organizasyon yapıp buluşmayı sağlamak İl Başkanlığı’na düşer. “İl Başkanı yurt dışında onun için biz çağırıverdik” mantığı ise ters giden bir şeyler olduğunu gösteriyor.

Buradan da şöyle bir yorum çıkabilir:

Osmangazi İlçe Başkanı ya siyesetin işleyişini bilmiyor, ya da sağda solda yeni başkan arayanlar nedeniyle DP’de ipler koptuğu için herkes kafasına göre takılıyor.

O nedenle…

Hilmi Sancar ne kadar iyi niyetli hareket etmiş olursa olsun, parti disiplini ve bütünlüğü adına yaptığı doğru olmamış.

Kaldı ki…

Bu dönemde DP’den merkezde birleşmenin öncüsü olması bekleniyor. Ama, yöneticileri partiyi kendi çizdikleri yola göre bir yerlere çekmeye çalışırsa bindikleri dalı keserler.

Bundan da siyaset zarar görür.

SP Osmangazi’den köfteli ilçe divanı

Seçim olsun olmasın, Saadet Partisi’nin teşkilat çalışmaları ve ziyaretleri hiç hız kaybetmeden devam ediyor. O nedenle de Saadet her dönem, “en çok çalışan parti” özelliği kazanıyor.

Bu arada…

Saadet’in siyasete kazandırdığı farklı uygulamalar da dikkati çekiyor.

Örneğin…

Bu farklı uygulamalardan biri bu akşam gerçekleştiriliyor.

Saadet Partisi Osmangazi İlçe’nin divan toplantısı yapılıyor. Delegelerin ve mahalle temsilcilerinin hazır bulunacakları bu akşamki toplantıya çok geniş katılım bekleniyor.

Saat 21.00’de Fevzi Çakmak Caddesi’ndeki SP İl Başkanlığı terasında başlayacak toplantının bir de sürprizi var:

Mangalda köfte.

Toplantıya katılacak olan Osmangazi delegeleri ve mahalle temsilcileri, terasa kurulacak mangallarda pişecek köfteleri afiyetle yiyecekler.

Burak Küntay’dan üniversiteler adına önemli imza

Yıllardır Türk üniversitelerinin dünya ile bilgi paylaşımı yapabilmesi istenir. İşte bunu sağlayacak dev bir adım geçtiğimiz günlerde Washington’da atıldı.

Böylece…

Bahçeşehir Üniversitesi ile Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Afro-Amerikan üniversitelerini temsil eden United Negro College Fund arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Üstelik…

Anlaşmayı da, Bahçeşehir Üniversitesi Amerikan Araştırmaları Merkezi Başkanı sıfatıyla, Bursa’nın yakından tanıdığı bir isim olan Burak Küntay ile United Negro College Fund Başkan Yardımcısı Michael J. Hestern imzaladılar.

Dahası…

Amerika Birleşik Devletleri Kongresi’nde düzenlenen imza törenine ABD milletvekilleri Howard Coble, Jared Polis, Bob Latta, Russ Carnahan, Virginia Foxx, Mike Mc. Mahon, Joseph Cao ve Brad Miller da katıldılar.

Anlaşmayla…

Başında Burak Küntay’ın bulunduğu Bahçeşehir Üniversitesi Amerikan Araştırmaları Merkezi bundan böyle United Negro Collage Fund bünyesindeki bütün üniversitelerle öğrenci ve akademisyen değişimi yapabilecek, Türk-Amerikan ilişkileriyle Amerika’nın iç ve dış politikalarına yönelik programlar düzenleyebilecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 19-06-2009

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*