Kırat`ın tansiyonu yükseliyor, son hamle

Kırat`ın tansiyonu yükseliyor, son hamle Yaşar`dan Cindoruk`la birlikte birleşme çalışmaları sürerken, Bursa`da değişim beklentileri arttı. Kulise dönüşen toplantılar artınca İl Başkanı Yaşar teşkilatı partide toplantıya çağırarak son hamleyi yaptı…

Hüsamettin Cindoruk’la birlikte Demokrat Parti merkezde birleşme umudu taşıyanları heyecanlandırdı.

Fakat…

Anavatan’la birleşme görüşmeleri sürerken, teşkilatlarda beklenti farklılıkları oluştu.

Örneğin…

Süleyman Soylu’yu destekleyen DP İl Başkanı Füsun Yaşar’ın görevden ayrılmasını bekleyenler oldu.

Yaşar bırakmayınca da, çeşitli toplantılar kulis çalışmasına dönüştü.

Görevden alınması için harekete geçenler bile oldu.

Hatta…

Kulislerde çeşitli isimler anıldı. Dün de, “Ayhan Barışıcı atandı” haberi yayıldı.

Bu süreçte…

Eski il başkanlarından İdris Sevinç’in çağrısıyla Büyükyıldız’da kurultay delegeleri ve partinin eskileriyle toplantı yapıldı. İl Başkanı Füsun Yaşar’ın yurt dışında olduğu süreçte Osmangazi İlçe Başkanı Hilmi Sancar yönetim kurulu toplantısına Büyükşehir Adayı Hikmet Şahin’i çağırıp ilginç bir konuşma yaptı.

Son olarak…

Gemlik eski ilçe başkanı Mehmet Hamaloğlu, pazar akşamı Aydın Erenoğlu’nun çiftliğinde ilçe başkanları ve kurultay delegelerine yemek verdi. Yemekte de “partinin geleceği ve yönetim” üzerine konuşmalar yapıldı.

Tam bu aşamada…

Yurt dışından dönen İl Başkanı Füsun Yaşar cuma günü için İl Başkanlığı’nda toplantı kararı aldı.

Toplantıya da…

Kurultay delegeleri, ilçe başkanları, eski milletvekilleri, eski GİK ve MKK üyeleri, eski il ve ilçe başkanları, eski ve yeni belediye başkanlarıyla adayları çağırarak, “Parti dışında toplantılar yapılacağına burada her şeyi konuşalım” mesajı verdi.

MHP’de Oktay Vural’lı kongre

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 23 Temmuz’da Karacabey ile başlayan ilçe kongrelerinde artık sona yaklaşıldı. Hafta sonunda cumartesi Osmangazi, pazar da Yıldırım kongreleri yapılacak.

Kongre maratonu 4 Temmuz’da Gürsu, 5 Temmuz’da Gemlik kongresiyle sona erecek.

Bu arada…

Cumartesi günü Fevzi Çakmak Caddesi’ndeki katlı otoparkın üstünde bulunan Çağrı Düğün Salonu’nda yapılacak Osmangazi kongresine, MHP’nin son dönem yıldızı parlayan ismi Oktay Vural da katılacak.

Vural pazar günü de Yıldırım kongresinde olacak.

Dün…

MHP Osmangazi İlçe Başkanı Adem Dönmez, yönetimden arkadaşlarıyla birlikte ziyaretimize geldi.

Dönmez yıllardır kongrelerin kilit ismi ya da kulislerin anahtarı olarak bilinir. İlk kez bir kongreye aday olarak giriyor.

Üstelik…

Bugüne kadar hiçbir partide hiçbir yönetimin yapmadığı bir şey başarmış. Partinin mahalle temsilcilerini toplamış ve “Mahallenizde kimin delege olmasını istiyorsanız aranızda anlaşın, kağıda yazıp bana getirin” demiş.

Gelen isimlerin tamamını da istek doğrultusunda delege yazmış.

Bunu yaparken, kendisini ve yönetimini delege yazmamış. Öyle olduğu için de yönetimiyle birlikte kendisi için oy kullanamayacak.

Gerçi…

Tek aday olmanın rahatlığını yaşıyor belki ama, MHP kulislerini bilenler, “Adem Dönmez aday olduğunda zaten karşısına aday çıkmaz” diyorlar.

Sivil toplum yapılanması Körfez Köprüsü’nün farkında: Sessiz kalırsak hakkımızı yine alamayız

Gerekçeleri farklı farklı ama sonuç ortada… İster karayolu lobisi deyin, ister yerel lobiler deyin, ister müteahhitlerin maliyet düşürme arzusu deyin, ne derseniz deyin ortada bir gerçek var:

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu kapsamında İzmit Körfezi’nin geçileceği asma köprü, iki demiryolu şeridi çıkarılarak ihale edildi.

Bu da…

Yalnızca Bursa’nın değil; Balıkesir’in, İzmir’in, Kütahya’nın, hatta Antalya’nın ileriye yönelik hızlı tren düşünün sona ermesi demek.

Çünkü…

Köprü bir defa yapılıyor. Yanına yeni bir köprü yapmak kolay değil.

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Necati Şahin kıvılcımı çaktı. Biz de “Gelin birlik olalım, sesizimizi duyuralım” çağrısı yaptık. Bu çağrıya ilk ses Salı Toplantıları Düşünce Derneği‘nden geldi ve dün bu sütunlarda yer verdik.

Bunu…

Kısa adı Yısiad olan Yıldırım Sanayici ve İşadamları Derneği ile bir gençlik hareketi olan Bursa’da 2023 Hareketi izledi.

Yanı sıra…

Bireysel olarak destek açıklayan yerel siyasetçilerimiz var.

••••••••••

Yısiad Başkanı Atilla Karagöz, kentin ekonomiye katkısını gösteren tabloları da ortaya koyarak Bursa’nın fotoğrafını çıkarmış. Tekstilin bu fotoğraftaki yerine işaret ettikten sonra, sektörün ulaşım sorununa da değiniyor.

Ardından…

Çalıştırılamayan havaalanı ve limanlarla ilgili önemli saptamalar yapıyor. Karayolu taşımacılığına mahkumiyeti sorguluyor.

Sonra da…

Bursa’nın demiryolu sorununa sözü getirip, 850 milyon dolarlık maliyet nedeniyle başlayamayan demiryolu projesine Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın talip olmasını önemsiyor.

Ardından…

Bu projeyle Körfez Geçişi’nden demiryolu şeritlerinin kaldırılmasının birleştirilmesi gerektiğini savunuyor.

Şu söylediği önemli:

“Devletin görevi sadece vergi toplamak değildir. Devlet topladığı vergileri aldığı oranda bölgelere yatırım olarak da geri dönüşüm yapmalıdır.”

Dikkat çekiyor:

“İstanbul-İzmir ve Ankara’yı Bursa’ya bağlayacak bu büyük projenin demiryolu ağının iptal edilmesi Bursa’ya yapılan büyük bir haksızlıktır.”

Şu çağrıyı yapıyor:

Her seçim dönemi meydanlarda vatandaşa vaadler sıralayan SİAD ziyaretlerinde demiryolu ulaşımını ön plana çıkaran siyasetçi ve bölge milletvekillerimizi de bu çağrıya destek vermeye hatta takipçisi olmaya çağırıyoruz.”

Çağrıya…

Bizim yaptığımız “Gelin birleşelim, sesimizi duyuralım” çağrısını ekliyor:

“Bu nedenler ışığında sizin yaptığınız bu çağrıya destek veriyoruz. Bütün STÖ’leri de bu çağrıda görmek istiyoruz.”

Şu sözünün de altını çizdik:

“Bursa olarak sessiz kalırsak yine haklarımızı alamayız. İş işten geçtikten sonra konuşmanın da, yazmanın da hiç birimize faydası olmaz.”

••••••••••

Bu arada…

Gençlik hareketi olarak yapılanan Bursa’da 2023 Hareketi Başkanı Aybars Yılmaz ve yönetici Nurettin Yamankaradeniz’den gelen elektronik postada ise, “Bursa kendisine uzatılanla yetinecek bir kent değildir” denildikten sonra şöyle sesleniliyor:

“Saygıdeğer iktidar ve muhalefet milletvekillerimizi bu sefer bütün Bursa’yı arkalarına alarak seslerini duyurmalarını arzuluyoruz.”

İran’da iktidar mı rejim mi tehlikede?

İran’ın tarihten gelen köklü devlet geleneği var. İranlılar da vatanseverlikleriyle bilinirler.

Şu sıralar ise, cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası başlayan toplumsal hareketlerle dünyanın gündeminde.

Ancak…

Türk medyasının bu olayları zaman zaman yanlış yorumladığını düşünüyoruz. Örneğin dün kimi yaygın gazetelerde “İran’da rejim tehlikede” başlıkları vardı.

Oysa…

Herkes biliyor ki, Ahmedinecad’ın rakibi olan Musavi’nin rejimle sorunu yok. Amerikan elçiliği baskınına öncülük eden Musavi de Ahmedinecad’la aynı kulvarda.

Ama medyamız muhalefet kabul ettiği Musavi’yi özgürlükçü ve batı yanlısı algıladı. Başa gelmesi halinde İran’ın yolunu değiştireceğini zannettiği için de, rejimin değil, iktidarın tehlikede olduğu farkedilemiyor.

Çünkü, bugüne kadar kimse halkın önünde duramadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 24-06-2009

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*