Cindoruk`un Cumartesi için sürpriz Bursa programı

Cindoruk`un cumartesi için sürpriz Bursa programı Spekülasyonlar nedeniyle hareketli günler geçiren Demokrat Parti`de sürpriz gelişme var. 32 yıllık dostu Tayan`ın hatırını kırmayan DP Genel Başkanı Hüsamattin Cindoruk cumartesi günü Bursa`ya geliyor…

Dostlukları 32 yıl önceye dayanıyor… Turhan Tayan 1978 yılında Adalet Partisi Bursa İl Başkanı seçildiğinde, Hüsamettin Cindoruk da İstanbul İl Başkanı olmuştu.

O yıl, AP büyük kongresinin 7 kişilik hazırlık ekibinde görev yaptılar.

Demokrat Parti’nin son kurultayında Tayan yine Cindoruk’u destekledi. Dostlukları eski ve sağlam.

Nitekim…

Ankara’ya giden Tayan, makamında Cindoruk’u ziyaeret etti. Önce kutladı, sonra da önüne oğlunun düğün davetiyesini koydu.

Cindoruk daveti hemen kabul etti ve cumartesi günü, düğüne katılmak için Bursa’da olacağını bildirdi.

Bununla birlikte…

Cumartesi akşamı yapılacak düğünün ilginç siyasi özellikleri var.

Örneğin…

1964 yılında Güngör-Turhan Tayan çifti nişanlanırken, yüzüklerini dönemin Bursa Valisi Vefa Poyraz takmıştı. Tayan o dönem Haber gazetesi Yazı İşleri Müdürü’ydü. Poyraz daha sonra İstanbul Valiliği ve Köy Hizmetleri Bakanlığı yaptı.

Tayan çiftinin oğulları Meftun Tayan ise Vefa Poyraz’ın torunu Elif Demirgüç ile evleniyor. Ömer Ersöz’ün kayınbiraderinin kızı Elif’in diğer dedesi de eski Turizm ve Tanıtma bakanlarından Mümtaz Tarhan.

İlginç olan şu:

Güngör-Turhan Tayan çiftinin olduğu gibi, Elif-Meftun Tayan çiftinin nişan yüzüklerini de Vefa Poyraz taktı.

Cumartesi akşamı Tayan soyadını alacak olan Elif, Saint Joseph ve Galatasaray mezunu. Çevre Mühendisi Meftun Tayan ise kent yönetimi masterı yaptı, Amerika’da çevre uzmanlığı eğitimi aldı. Yeşil Çevre arıtma tesisinin proje müellifleri arasında olan Meftun Tayan, arıtma konusunda proje ve danışmanlık yapıyor.

Demokrat Parti’de kulislere ince ayar

Cumartesi günü Hüsamettin Cindoruk’u ilk kez Genel Başkan sıfatıyla ağırlayacak olan Demokrat Parti’de spekülasyona dayalı olarak hareketli günler yaşanıyor.

Bu noktada…

Değişik yerlerde gerçekleştirilen toplantılara karşı İl Başkanı Füsun Yaşar son hamleyi yaparak eskileri ve yenileriyle tüm teşkilatı cuma günü İl Başkanlığı’nda toplantıya çağırdı.

İşte…

Kulislerin hareketli gelişmeler yaşadığı böyle bir süreçte dün DP’li konuklarımız vardı.

Daha açık söylemek gerekirse, son kurultayda Cindoruk’un kazanması için çalışan ve Bursa delegasyonunu bu yönde ikna eden ekibin öncülerinden Celal Gül ile Kemal Gemlik ziyaretimize geldiler.

Gül, kurultay öncesinden başlamak üzere, yaşananlar ve delegelerle yaptıkları görüşmeler hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

Söz, il yönetiminin görevden alınacağı söylentilerine gelince de şunu söyledi:

“Böylesine zor dönemde fedakarlık yapan genç kadroları korumak gerekiyor. Kaldı ki, bir yandan Anavatan’la birleşmeye çalışırken bir tek kişiyi bile kaybetme lüksümüz yok.”

Deneyimli siyasetçi şöyle devam etti:

“Ben bugün için yönetim değişikliğini gerekli görmüyorum. Hele kulislere isim pompalanmasını yanlış buluyorum.”

Şunu da ekledi:

“Bizim partimizde yönetimlerin geliş ve gidiş yolu bellidir. Bunun dışında yeni bir şey aramak ya da beklemek yanlıştır.”

Sivil toplumun öncüsü olanlar nedense Körfez Köprüsü demiryolu şeritleri iptalini önemsemedi

Ortada çok ilginç bir durum var… Günlerdir bir yandan meslektaşımız İhsan Aydın, diğer yandan biz İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu projesi kapsamında İzmit Körfezi köprüsünden demiryolu şeritlerinin çıkarılmasını yazıyoruz.

İkimiz de…

Gerek günümüzde İstanbul-Ankara hızlı tren hattına Yenişehir-İnegöl bağlantısının eklenebilmesi, gerek gelecekte İstanbul-Bursa-İzmir ve İstanbul-Bursa-Kütahya-Antalya hızlı tren hatlarının yapılabilmesi için Körfez Geçişi’nde demiryolu şeritlerinin projeye yeniden eklenmesi çağrıları yapıyoruz.

Gelin görün ki…

Bursa’nın sivil toplum yapılanmasında öncü kabul ettiklerimizden ses çıkmıyor.

Örneğin…

Bursa demiryolu ihalesine girmeyi düşünen Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, bu önemli konuda sessizliğini koruyor.

Yine…

TMMOB çırpınma görevini İnşaat Mühendisleri Odası’na bırakmış olmalı ki, hareketsiz duruyor.

İşadamları örgütlerinden yalnızca Yıldırım Sanayici ve İşadamları Derneği ses verdi. Diğerleri tatilde.

Başta Büyükşehir, belediyelerimiz seyirci olmayı seçti.

••••••••••

Geriye dönüp arşivimize baktığımızda bir noktanın altını çizmekte yarar görüyoruz.

Konuyu ilk olarak İMO Başkanı Necati Şahin’in uyarısıyla 10 Nisan günü bu sütunlarda dile getirdik.

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Kemal Demirel ile Milliyetçi Hareket Partisi Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman da soru önergesiyle Meclis’e taşıdılar.

Demirel’in demiryolu önergelerinde olduğu gibi, Ulaştırma Bakanlığı bu iki önergeye de cevap vermedi.

Bunu da…

Gelecekteki tartışmalar için not düşüyoruz.

Kocayayla’da Türk kültürü

Keles’in Kocayayla’sı 43 yılı geride kalan şöleninin, bu yıl 44. organizasyonuna Keles Kocayayla Türk Kültürü Şöleni adıyla evsahipliği yapıyor.

26 Haziran Cuma günü Belediye Düğün Salonu’nda Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu ve Prof. Dr. Mustafa Cemiloğlu’nun 21. Yüzyılda Türk Dünyası konulu konferansla başlayacak olan etkinliklerde 27 Haziran Cuma akşamı da Keles I. Murat İlköğretim Okulu bahçesinde kına eğlencesi yapılacak.

28 Haziran Pazar ise Kocayayla’da gelin alayı, kiraz yarışması, yöresel sanatçıların konseri, Türkmenistan-Azerbaycan-Kazakistan-Kırgızistan-Özbekistan-Kafkasya ve Kırım Tatar Türkleri’nden oluşan Türk cumhuriyetleri gösterilenriyle yörük ekipleri gösterileri var.

Programda Ayşen Birgör’den şarkı, Tuğba Ger’den türkü, Gökhan Tepe’den de pop konseri yer alıyor.

Teknik Eğitim Vakfı’nın duyarlılığına teşekkür

Açıkça söylemek gerekirse, Teknik Eğitim Vakfı’nın varlığını ve devletin masraf edip yetiştirdiği, sonra da çöpe attığı teknik öğretmenlerin hakları için uğıraş verdiğini biz, Tekev Bursa Şubesi Başkanı Fahri Yıldız ve yönetimindeki arkadaşlarının ziyaretiyle öğrendik.

Sorunlarının aktarılmasına yardımcı olabilmek için elimizden geldiğince sütunlarımızı açtık. Onlar da büyük bir duyarlılık göstererek bizim için plaket hazırlamışlar.

Aslında bu plaketi pazar günü, Tekev Genel Başkanı Mustafa Aksoy’un da katıldığı toplantıda vereceklerdi ama biz gidemedik.

Öyle olunca, Yıldız ziyaretimize gelip plaketi verme nezaketi gösterdi.

Sorunlarını anlatabilme ve seslerini duyurabilme yeteneği gördüğümüz gençlerin sorunlarının çözülmesi en büyük dileğimiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 25-06-2009

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*