Bursa`ya hizmet etti, Bursa da onu yalnız bırakmadı

Bursa`ya hizmet etti, Bursa da onu yalnız bırakmadı Büyükşehir Belediyesi önünde cenaze törenine alışkın değiliz. Dün Teoman Özalp için eski başkanlar burada buluştu. Ulucami`de ise herkes vardı. Bir kez daha görüldü ki, Bursa, hizmet edeni unutmuyor…

Şunu dün bir kez daha anladık: Bursa, hizmet edeni unutmuyor, yalnız da bırakmıyor.

Pazar günü de vurguladığımız gibi, Teoman Özalp hem bürokrat, hem de seçilmiş siyasi olarak Bursa’ya unutulmaz hizmetlere imza attı.

Bugün kent içinde kullandığımız viyadükler, onun döneminde trafik sorununa çözüm olarak yapıldı. Ekrem Barışık döneminde adımları atılan Bursaray’ı ihale aşamasına o getirdi.

Kısacası…

Bürokrat olarak Bursa’nın kamu inşaatlarına, seçilmiş belediye başkanı olarak da ulaşım sorununa çözüm getiren adımlar attı.

Sakin, sessiz, hoşgörülü kişiliğinin altında bir şeyler yapabilme heyecanı hep vardı.

Dün…

Büyükşehir Belediyesi önündeki ilk tören için tarihi belediye binasından içeri girerken, Özalp’la son konuşmamız aklımıza geldi.

Bursa’ya Teknik Üniversite kurulması için ilk adımlar atıldığını duyurduğumuz yazımız üzerine 11 Şubat 2009 günü aramış ve milletvekilliği döneminde YÖK Kanunu’nun Değiştirilmesi ve Bursa’ya Teknik Üniversite açılması için verdiği iki kanun teklifini göndermiş, biz de 12 Şubat’ta yayınlamıştık.

Töreni beklerken…

Bursa’nın Valisi olarak gönüllere taht kuran Zekai Gümüşdiş ile eski belediye başkanları Mustafa Eroğlu ve Ekrem Barışık’la sohbet ettik.

Sohbete daha sonra AK Parti Bursa Milletvekili Ali Kul ile eski başkanlardan Erdoğan Bilenser, eski başbakan yardımcılarından Ertuğrul Yalçınbayır ve eski milletvekili Niyazi Pakyürek de katıldı.

O sırada…

Odaya giren merhum Teoman Özalp’ın eşi Prof. Dr. Ülkü Özalp, elini sıktığımız sırada, “Biliyorsunuz değil mi, sizi çok severdi” dediğinde gözlerimizin dolduğunu hissettik.

“Teoman’sız iki gün çok zor geçti, hayat nasıl geçecek bilemiyorum” diyen Ülkü Hanım’ın şu sözleri, Özalp’ın anlayışını bir kez daha anımsattı:

“Ben bazen siyasilerin yaptıklarına kızar, tepki gösterirdim. Ama Teoman Bey eliyle işaret eder ve ‘Sakın kızma, onun yoğurt yiyişi de böyle’ derdi. Buna inanırdı.”

Belediye önündeki törende Başkan Recep Altepe yurt dışında olduğu için Ülkü Özalp’a dün Başkanvekili Recep Demirhan eşlik etti. Barışık da, Erdem Saker’in kendisini arayıp ve yurt dışında olduğunu söylediğini aktardı Saker adına taziyede bulundu.

••••••••••

İki aşamalı bir cenaze töreni izledik dün.

Gerçi…

Erdoğan Bilenser döneminde eski başkanlardan Reşat Oyal için tarihi belediye binası önünde tören düzenlenmişti ama, son dönemdeki başkanlar için ilk kez böyle bir tören düzenlenmiş oldu.

Eski başkanların tabut başında yer aldığı belediye önündeki törenin en heyecanlısı olarak Turan Vatan gözümüze çarptı. Özalp’ın başkanvekili olarak elini taşın altına sokan Vatan’ın duyguları belli oluyordu.

Ardından…

Ulucami’deki tören ise Bursa’nın Teoman Özalp’a vefasını gösterdi. İnanılmaz bir sıcağa karşın, kadınıyla-erkeğiyle, siyasetçisiyle-işadamıyla, bürokratıyla-sivil toplum örgütü temsilcisiyle herkes oradaydı.

Belediyedeki törene katılmayan Hikmet Şahin de Ulucami avlusundaydı.

Bal-Göç’ün, zorunlu göçün 20. yılı nedeniyle düzenlediği panel için Bursa’ya gelen ve Ulucami’deki töreni Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar ile birlikte izleyen eski başbakanlardan Mesut Yılmaz da kalabalıktan etkilenmişti.

Bu arada…

Dünkü törenlerde Teoman Özalp hep “ilk Büyşükşehir Belediye Başkanı” olarak anıldı. Oysa, bu ünvanı ilk taşıyan Ekrem Barışık’tı, Özalp ise “seçilmiş ilk Büyükşehir Belediye Başkanı” oldu.

Bu da bir rekor… CHP İl Danışma Meclisi’nde 19 kişi söz alıp konuştu, herkes içini boşalttı…

Son dönemde Cumhuriyet Halk Partisi’nde, parti bütünleşmesi anlamında ciddi gelişmeler yaşanıyor.

Örneğin…

Yerel seçimlerin hemen ardından parti içi organizasyonlarla partililer bir araya getirildi ve durum değerlendirme toplantıları yapıldı.

Ardından…

Yıllardır ihmal edilen İlçe Danışma Meclisi toplantıları yeniden organize edildi. Bu toplantılarda söz isteyen herkes kürsüye çıkıp konuştu.

Başta İl Başkanı Gürhan Akdoğan ve Parti Meclisi Üyesi Ali Nihat Irkörücü olmak üzere parti yönetimi sadece dinledi ve notlar aldı.

Son olarak…

Cumartesi günü As Kültür Merkez’inde tam anlamıyla genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısı yapıldı.

Aslında…

Böyle bir toplantının, yani İl Danışma Meclisi’nin yapısı belli: İl yönetimi, milletvekilleri ilçe başkanları, ilçe sekreterleri, belediye başkanları, belediye ve il genel mecbisi üyeleri, partili sendika ve sivil toplum örgütü başkanları tüzük gereği bu tür toplantılara katılıyorlar.

Oysa…

CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan katılımcı yapısını daha da genişletti ve eski milletvekillerini, eski belediye başkanlarını, hatta eski Parti Meclisi üyelerini de davet etti.

Tam 350 kişiye toplantı için davet çıkarıldı. Havanın aşırı sıcak olmasına karşın 212 kişi katıldı.

İlçelerde olduğu gibi, isteyen herkese söz verildi ve herkes kürsüye çıkıp görüşlerini söyledi, içini boşalttı.

Bu kapsamda…

Saat 13.00’te başlayan ve 18.00’e kadar süren toplantıda tam 19 kişi söz aldı.

Konuşanlar arasında…

Yahya Şimşek, Necati Akgün, Beyhan Akgün gibi partiye hizmet edenler vardı. Osman Ayradilli önemli açılımlar getirdi. Son seçimin Büyükşehir Adayı Sena Kaleli de söz alıp konuştu.

Konuşan herkes, bu tür toplantıların devam etmesini, hatta daha sık yapılmasını istedi.

Konuşma yapanlardan biri de Bursa Milletvekili Kemal Demirel oldu.

Bursa Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ile Parti Meclisi Üyesi Ali Nihat Irkörücü en son konuştular.

İl Başkanı Gürhan Akdoğan ise konuşmasında, gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Partinin nefes borularını açıyoruz” dedi.

Partinin yeni örgütlenme modeliyle ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren ve “sandık bazında üye” sistemini anlatan Akdoğan, tüm konuşmaların değerlendirilip rapor haline getirileceğini ve Genel Merkez’e de sunulacağını açıkladı.

Hatta…

Konuşması sırasında İl Başkanı Akdoğan bir de söz verdi:

“Delegeler bile bundan sonra seçimle belirlenecek. Her şey seçimle olacak.”

Umarız bu sözünü tutabilir.

CHP’li gençler Savaş’ı konuk ediyor

Hukuki konulardaki önemli çıkışları ve demokrasihnin korunmasına yönelik görüşleriyle herkesin tanıdığı Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş cuma günü Cumhuriyet Halk Partisi İl Gençlik Kolu’nun konuğu olarak Bursa’ya geliyor.

Savaş’ın, 12 Haziran Cuma günü saat 19.00’da As Kültür Merkezi’nde başlayacak “Cumhuriyet ve Demokrasi” konulu konferansına CHP Bursa İl Gençlik örgütü büyük önem veriyor.

Bu konferansla etkinlik zincirini de başlatacak olan CHP’li gençler, katılımın yüksek olmasını bekliyor.

Büyükşehir binası müze gibi oluyor

Belediye binaları, kentlerin kimliklerini ve yöneticilerinin de kişiliklerini yansıtır.

Aslında bu konuda Bursa olarak şanslıyız. Çünkü tarihi bir belediye binasına sahibiz. Heykel’deki bina, Bursa’nın tarihi ve mimarisinin özelliklerini yansıtıyor.

Bir ara Acemler’deki Buski binasına giden belediye yönetimi, bu dönem yeniden tarihi binaya döndü. Dönmekle kalmadı, gözle görülen değişikler de başladı.

Örneğin…

Artık belediye binasında konuk odası var. Meclis üyelerinin çalışabilmeleri için de oda var. Yerel Gündem 21’den boşalan bölüm yeniden düzenlenmiş.

Yanı sıra…

Bursa’yı anlatan ressamların elinden çıkmış tablolar da duvarları süslemeye başlamış.

Öyle ki…

Zaman zaman yerli ya da yabancı turistler binaya girip fotoğraf ve video çekimi bile yapıyorlarmış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 09-06-2009

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*