Acemler`in çözümü Orhaneli ve Beşevler kavşaklarında Altepe`nin danışmanları inceliyor

Acemler`in çözümü Orhaneli ve Beşevler kavşaklarında  Altepe`nin danışmanları inceliyor: Acemler`deki trafik düğümü Orhaneli ve Beşevler kavşaklarında yapılacak düzenlemelerle çözülecek. Aynı bölge için Mudanya Yolu viyadüğünü kapsayan bir öneri daha var…

Acemler’deki trafik düğümüne çözüm için  24 Nisan 2009 günü, Büyükşehir raflarındaki iki çözümü anımsattık:

Bir…

Yakın Çevre Yolu’ndan gelen araçlar Acemler ve Kafkas önünden ana yola çıkarken trafiği aksatıyorlar. İleride Orhaneli Kavşağı’na girenler de duraksatıyor. Bunlar da Sırameşeler’e kadar şişmeye yol açıyor.

Hikmet Şahin döneminde Acemler-Mudanya Yolu ayrımı arası gidiş geliş dört şeride çıkarılacaktı. Bu proje akışı rahatlatır.

İki…

Erdem Saker döneminde Yakın Çevre Yolu’nun Buski altından kuzeye yönelmesi, Yunuseli-Hamitler-1050 Konutlar güzergahından Filament Köprülü Kavşağı’na bağlanması ve oradan da Ata Bulvarı üzerinden İzmir Yolu’na çıkması öngörülmüştü.

Bu yapılırsa; Ataevler, Beşevler, Fethiye, Özlüce, 1050 Konutlar, Emek ve hatta Mudanya Yolu’na gidecek araçlar Acemler’e hiç girmez.

Öneriler üzerine…

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin danışmanları sözü edilen noktalarda incelemeler yaptılar.

Edindiğimiz bilgilere göre…

İncelemelerde öncelikle, Orhaneli Kavşağı’na girmek isteyen araçların yol açtığı yoğunluğun Acemler trafiğini olumsuz etkilemesi nedeniyle, bu noktada sorunu minimuma indirmek için iki aşamalı çözüm üzerinde duruldu.

Birincisinde…

Orhaneli Kavşağı’nda yoğunluğu azaltacak düzenleme için kollar sıvandı.

İkincisindeyse…

Beşevler Kavşağı’nın bir dönüşü eksik olduğu için, kent merkezinden gelen araçlar Orhaneli Kavşağı’na girmek zorunda kalıyorlar. Beşevler’e gidecek araçlar için eksik dönüş tamamlanacak ve böylece Orhaneli Kavşağı rahatlatılacak.

Mudanya Yolu viyadüğünde yapılacak değişikliklerle Acemler de, İzmir Yolu da çok rahatlar

Bursa uzun yıllar Acemler’de tıkanan trafiğe çözüm aradı. Aslında çözüm belliydi ama, köprülü kavşağı Hikmet Şahin yapabildi.

Fakat…

Acemler Köprülü Kavşağı’nın devreye girmesinden sonra, sabah ve akşam saatlerindeki trafik yoğunluğunda bölge yeniden sıkışınca “Köprülü kavşak işe yaramadı” algısı oluştu.

Doğrusu…

Acemler’e köprülü kavşak yapılmasına muhalefet eden kimi çevreler de bu söylemi sıkça dillendirdi.

Oysa…

Köprülü kavşak sayesinde Acemler’de trafik akışının sağlanmasına karşın, sonraki bölgede sorunlar yaşanıyor.

Örneğin…

Yakın Çevre Yolu’ndan anayola çıkan araçlar akışı aksatıyor. Hatta, Soğukkuyu’dan çıkan araçlar en sola geçerken trafiği durduruyorlar.

Daha ileride…

Orhaneli Kavşağı’nı kullanacak araçlar sağa dönüşte yoğunluğa yol açınca, bu kez trafik geriye doğru şişiyor.

Nitekim…

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin danışmanları önceki gün bu bölgede yaptıkları incelemede, tıkanan ve sıkışan yerlerin röntgenini çektiler.

••••••••••

O sürece katkı yapabilecek, farklı çözüm getirip trafiği kesimekten kurtaracak bir öneri var önümüzde.

Öneri…

Bursa için çok özel projeleriyle tanınan Şenol Dolar’dan geldi.

Kaldı ki…

Asıl mesleği makina mühendisliği olan Şenol Dolar’la, Teoman Özalp döneminden buyana “Bursa için önerileri” tartışıyoruz. Pek çok önerisine bu sütunlarda yer verdik.

Bursa’yı çok seven ve yaşayan, sorunlarının çözümü için kafa yoranlardan biri olan Dolar, önerilerini zaman zaman belediye başkanlarıyla paylaşıyor.

Son olarak…

Acemler’den sonrası için önerisini anlatırken şunu söyledi:

“İzmir Yolu ile Mudanya Yolu’nun kesiştiği yerde bir viyadük var. O viyadük bugünün koşulları ve trafiğine göre yeniden düzenlenebilir.”

Tespiti şu:

“İzmir Yolu’ndan gelen araçların Mudanya Yolu’na dönebilmeleri için bir loop var. Fakat bu loopu kullanan araç sayısı çok fazla olmadığı için atıl kalıyor.”

Önerisi şu:

” İzmir Yolu’ndan gelip Mudanya Yolu’na dönecek araçlar Acemler Kavşağı’na yönlendirilebilir ve o dönüş kaldırılabilir.”

Sonraki adımı şöyle önerdi:

“Dönüş loopunun olduğu yer düzlenir ve İzmir yolu’ndan Bursa yönüne gidecek araçlar için yeni bir şerit kazanılır.”

Şunu ekledi:

“Mudanya Yolu’ndan gelip Bursa yönüne giden araçların kulandığı dönüş de değiştirilebilir. Bu dönüş, İzmir Yolu’ndan gelen araçların kullandığı yola kaydırılıp ana yola soldan bağlanabilir. Böylece mevcut üst yola gerek kalmaz.”

Bakışı şu:

“Bu sayede hem geliş hem gidişte ana yol dörder şeritli hale gelir. Üstelik çok da masraf gerektirmez.”

Doğrusu istenirse, Şenol Dolar’ın önerisi bizim aklımıza yattı.

Umarız…

Büyükşehir yönetimi de değer bulup incelemeye alır.

AK Parti kongresine bakış ve yorumlar

Sık sık tekrarlıyoruz… İktidar partilerinin il kongreleri daima önemsenir. Çünkü, iktidar partisinin il başkanı, aynı zamanda kentin siyasi otoritesi olarak kabul edilir.

İktidar partisi il başkanının, partisinin teşkilatı dışındaki ilişkileri bu süreçlerde biraz daha öne çıkar.

Örneğin…

Seçilecek ya da atanacak iktidar partisi il başkanının kent yöneticileriyle, kent dinamikleri kabul edilen sivil toplum yapılanmalarıyla, toplumla ve hatta medyayla ilişkileri sorgulanır.

Nitekim…

Hafta başından bu yana, başka partilerde siyaset yapan pek çok kişinin AK Parti İl kongresine yönelik sorularıyla karşılaşıyoruz. Soranlar da, “nasıl bir yapı” oluşacağını merak ediyorlar.

Gelinen noktada…

İçinde bulunduğumuz şu süreçte şunu çok net olarak gözlüyoruz:

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 17 Mayıs olarak kesinleşen il kongresi öncesindeki gelişmeler, diğer partilerde ve sivil toplum örgütlerinde AK Parti teşkilatlarından daha çok tartışılıyor.

Zaten…

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da bunun farkında olduğu için, “içine kapanan bir parti” yerine, “dışa açılan bir parti” hedefini sürekli ortaya koyuyor.

Bunun da ötesinde…

Son seçim göz önüne alındığında, önümüzdeki süreçte “merkez oylarına daha fazla ihtiyaç” duyulduğu ortada.

Bunun yolu da, teşkilatı bir arada tutup halka güven vermekten geçiyor

Ali Molla’ya önemli görev

Bize göre, Saadet Partisi İl Gençlik Kolu Başkanı Ali Mollasalih bu dönem Bursa siyasetinin en çalışkan ve en üretken gençlik kolu başkanı.

Sıcakkanlılığı ve girginliğiyle de bize göre Bursa siyasetinin yükselen yıldızlarından. SP’nin dış ilişkilerine de önemli katkısı var.

Nitekim…

SP Genel Merkezi bu özellikleri farkettiği için çok önemli bir görevlendirme yaptı.

Halkla İlişkiler Başkanı Şevket Kazan imzasıyla dün Bursa’ya gelen yazıya göre Ali Mollasalih bundan böyle, İl Gençlik Kolu Başkanlığı yanında Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Bilecik ve Yalova’dan sorumlu Halkla İlişkiler Bölge Başkanı olarak Genel Merkez’e bağlı çalışacak.

Mollasalih, 6 Mayıs’ta Genel Başkan Numan Kurtulmuş’un katılacağı Halkla İlişkiler Bölge Başkanları toplantısı için Ankara’ya gidecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 01-05-2009

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*