Terörle yaşayan ülkeyiz ama, 3 günde 4 olay tesadüf mü?

Terörle yaşayan ülkeyiz ama, 3 günde 4 olay tesadüf mü?  Dün sabah önce 9 askerin, sonra 1 askerin şehit edilmesine ağladık. Eski bakan Türk`e yapılan saldırıya şaşırdık. Türkiye terörle yaşayan ülke ama, 3 günde değişik kaynaklı bu kadar olay acaba tesadüf mü?

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ dün sabah basın toplantısına “Terörle yaşayan bir ülkeyiz” sözüyle başladı.

Tanımına aynen katılıyoruz.

Türkiye çok uzun terörün her çeşidiyle yaşıyor, şehitlerine ağlıyor.

Örneğin…

Dün sabah güne Diyarbakır’da zırhlı askeri personel taşıyıcıda şehit olan 9 askerimiz için ağlayarak başladık. Genelkurmay Başkanımız olayı anlatırken, “4 santim kalınlığındaki çelik kaplı zırhlı aracı parçalayan patlayıcının çok güçlü olduğunu” söyledi. Bölgeden gelen haberler, 100 kilo patlayıcıdan söz ediyor.

Yani…

Bu kez yola mayın döşenmesi değil, planlanmış bir patlama söz konusu.

Onun şoku geçmeden, eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk’e canlı bombayla suikast girişimi yaşandı. Sonra bir canlı bomba daha yakalandı.

İlginç olan şu:

Cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin F tipi hücre sistemine geçişini engellemek için 20 Ekim 2000’de başlayan açlık grevleri 19 Kasım 2300’de ölüm orucuna dönüşünce, 20 cezaevinde operasyon yapılmıştı.

O operasyonla ilgili davanın düşmesinden bir gün sonra, hedefteki örgütün bir militanı dönemin Adalet Bakanı’nı öldürmek istedi. Amacına uaşamaması tesellimiz oldu.

Ardından, Şemdinli’de taciz ateşiyle bir askerin şehit oduğu haberi geldi.

Aynı şekilde…

2 gün önce hücre evine yapılan baskında, Türkiye’nin gözü önünde polisle saatlerce çatışan teröristi de unutmamak gerekiyor.

Türkiye gerçekten zor bir sürece girdi. Sahi, 3 günde 4 terör olayı gerçekten tesadüf olabilir mi?

AK Parti il kongresi kesinleşti: 17 Mayıs

Adalet ve Kalkınma Partisi kadrolarından dün Ankara’da olanların sayısı hayli fazlaydı.

Bir kere…

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, pazar günü il başkanları ve il belediye başkanlarıyla yaptığı toplantının ardından dün de ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanlarıyla bir araya geldi.

Önceki toplantı gibi burada da önümüzdeki süreçle ilgili yol haritası verdi, çalışmalarında dikkat etmeleri gerekenler için uyarılarda bulundu.

Bu arada…

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın da, il kongresiyle ilgili görüşmelerde bulunmak üzere dün Ankara’daydı.

Yalçın önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’i ziyaret etti. Çelik ve Yalçın buradan birlikte Meclis’e geçtiler ve milletvekilleriyle bir araya geldiler.

Ardından…

Genel Merkez’e geçen Yalçın, genel başkan yardımcıları ve parti üst yöneticileriye il kongresini görüştü.

Görüşmelerde…

AK Parti Bursa İl kongresinin tarihi 17 Mayıs Pazar olarak kesinleşti.

Ayrıca…

Gerek milletvekilleri görüşmesinde, gerek Genel Merkez’de parti yöneticileri buluşmasında Sedat Yalçın göreve devam için vizeyi aldı.

Yanı sıra…

Teşkilattan ve bazı milletvekillerinden gelen “Aday ol” çağrısı üzerine harekete geçen eski milletvekili Zafer Hıdıroğlu da dün Ankara’daydı. O da bazı milletkvekilleriyle görüşüp il kongresine yönelik değerlendirmeler yaptı.

Siyasetten eğitime düşünce ve alternatif üretecekler: Salı Toplantıları Derneği gün sayıyor…

Süreç 2007 sonbaharında başladı… Kıvılcımı da; 2007 seçimine kadar Doğru Yol Partisi, sonra Demokrat Parti Osmangazi İlçe Başkanı olarak görev yaparken, seçim sonuçlarından herkesin kendisine düşen sorumluluğu yerine getirmesi için istifa eden Kamil Goral çaktı.

O süreçte…

Goral yönetiminde yer alanlar her hafta salı günleri toplantılar yapmayı sürdürdüler.

Zaman içinde…

Yapı büyüdü ve DYP/DP dışına çıkıp gruba dönüştü. Toplantılar da daha planlı ve gündemli hale geldi.

Hatta…

Bir çeşit düşünce topluluğuna dönüşüldü, think-thank çalışması içine girildi.

Üstelik…

Başka dernek ya da oluşumlarda olmayan, değişik bir toplantı yönetimi anlayışı gelişti.

Toplantılarda…

Her şey konuşuluyor. Siyaset, ekonomi, kent sorunu gibi fgündemdoe ne varsa o konuda görüşler açıklanıyor, tartışmalar yapılıyor. Herkes sırayla söz alıyor ve konuşma yeteneğini geliştiriyor

••••••••••

Bu yapı şu sıralar farklı bir heyecan yaşıyor.

Çünkü…

Salı Toplantıları Derneği adı altında dernekleşme kararı aldılar. Kurucuları da son hazırlıklarını yaptılar.

Listenin ilk sırasında

Sağlık İl Müdür Yardımcılığı ve DP İl Yönetim Kurulu Üyeliği ile Gemlik Belediye Başkan Aday Adayı olan Adnan Bıyıklı var.

DYP/DP Osmangazi eski ilçe başkanı Kamil Goral ile Bursa’nın tanınmış İngilizce öğretmenlerinden 6 kitap sahibi Ali Özdemir onu izliyorlar.

Emekli Albay ve Uzman Veteriner Cevdet Tosun, çeşitli çevre derneklerinde çalışan ve DYP Osmangazi yönetim kurulu üyeliği yapan Ender Karaelli ile Burak Küntay döneminde DYP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı yapan İlkan Külçe listede yer alıyorlar.

Yine…

Bursa siyasetine uzun yıllar Anavatan Partisi’nde Yıldırım İlçe Başkanı ve il yönetim kurulu üyesi olarak hizmet veren Uludağ Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı İrfan Derici hareketin önemli isimlerinden.

Mehmet Top, DYP Osmangazi’nin eski esnaf komisyonu başkanı Mesut Ünlü, DYP Osmangazi eski ilçe başkan yardımcıları Müjdat Dikici ve Nedim Yoldaş, Gürsu Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürü Ramazan Genç, Genç Sosyologlar Derneği  üyesi Yakup Koçaslan, emekli Türkçe öğretmeni Zafer Erakkuş, DSİ ve Makina Mühendisleri Odası’nda önemli görevler üstlenen Sabri Atlıoğlu, İnşaat Mühendisleri Gemlik Temsilcisi Hasan Hamaloğlu da derneğin kurucuları arasında.

••••••••••

Dernek adına…

Kamil Goral, İrfan Derici, Cevdet Tosun ve İlkan Külçe ziyaretimize geldiklerinde uzun uzun sohbet ettik.

“Biz kesinlikle siyasi bir yapı değiliz. Aramızda her siyasi görüşten ve meslekten insan var” dediler. Bir siyasi oluşumun parçası olarak hareket etmeyeceklerini de taahhüat ettiler.

Doğrusu…

Bursa’da bu tarz düşünce üreten yapılara ihtiyaç var.

Ana caddelerde bahar havası…

Bir süredir dikkatimizi çekiyor… Bursa’nın ana caddelerinde yoğun bir bakım-onarım çalışması var.

Öyle ki…

Delik deşik olmuş, tümsekler oluşmuş kent içi ana caddelerde asfalt düzeltiliyor ve yamalar yapılıyor. Yolların aşınan şerit çizgileri yenileniyor.

Yanı sıra…

Mudanya Yolu, geçenlerde meslektyşımız İhsan Aydın’ın ayrıntılarını aktardığı gibi adeta yeni baştan ele alındı ve güzelleşti. Orta refüjün yemyeşil hale gelmesi, ağaç fidanları dikilmesi, “güzelliğe açılan kapı” konumundaki Mudanya’ya gidiş-gelişleri daha keyifli hale getirdi.

Kısacası…

Bursa’nın ana caddelerinde bahar havası esmeye başladı. Küçük de olsa yollarda yapılan düzeltmeleri Bursalılar memnuniyetle izliyorlar.

Doğal olarak…

Bu tür çalışmaların ara caddelere de yansımasını sabırsızlıkla bekliyorlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 30-04-2009

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*