Şener’in kuracağı parti için dört ayrı koldan hazırlık yapılıyor

Şener’in kuracağı parti için dört ayrı koldan hazırlık yapılıyor  Seçim sonrası yeniden yapılanma sürecine giren siyasette gözler Abdüllatif Şener’in kuracağı partiye çevrildi. Şener’in partisi için Bursa’da dört ayrı koldan 4 ayrı grup hazırlık yapıyor…

Siyasette yeni oluşum hazırlığı içinde olanların gözü yerel seçimdeydi. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin oy kaybetmesi beklendiği için de hazırlıklar, boşaltacağı alana yönelikti.

Ne var ki…

Oy kaybetmiş olsa ve tepeyi aşıp inişe geçmiş görüntüsü verse bile, AK Parti pek fazla alan boşaltmadı.

Bu durum…

Arayış içindeki kimi çevrelere fren yaptırırken, kimi hazırlıkların da ivme kazandığı görülüyor.

Örneğin…

Abdüllatif Şener yola çıkma noktasına geldi. Haberlere bakılırsa, Şener partisinin kuruluşunu önümüzdeki hafta, ya da mayıs başında açıklayacak.

Doğal olarak…

Şener ile birlikte siyasette yeni heyecan arayanlar, başka yerlerde olduğu gibi Bursa’da da harekete geçtiler.

Hatta…

Kulağımıza gelenlere göre, Şener için Bursa’da dört ayrı grup altyapı hazırlığı yapıyor.

Bir…

Yaklaşık bir yıldır yemekli buluşmalar yapan Merkez Demokrat Grup içinde yer alan ve bazı eski milletvekillerinin de olduğu grup ilçelerde Doğru Yol Partisi eski teşkilatlarına teklif götürüyor. Grupta, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden bir doçent de yer alıyor.

İki…

Yine eski milletvekillerinin de yer aldığı bir grup cuma akşamlarıı Baro salonunda toplantılar yapıyor.

Üç…

Hareketin işadamı-sanayi ayağını oluşturmak için Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir tekstil fabrikasında özel buluşmalar gerçekleşiyor.

Dört…

Anavatan Partisi’nin Bursa’daki kuruluşunda görev almış kimi eski siyasetçiler de bir çiftlik evinde toplanıyorlar.

AK Parti Yıldırım Afyon’da toplandı

Seçimin ardından siyasi partiler iç bünyede seçim değerlendirmesi toplantıları yapmayı sürdürüyorlar,

Bu konuda ilk adım geçen hafta Cumhuriyet Halk Partisi’nden geldi. CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan’ın organizasyonuyla gerçekleştirilen örgüt toplantısında nerelerde nasıl kazanıldığı ve nerelerde neden kaybedildiği tartışılırken herkes eteğindeki taşı döktü.

Ardından…

İkinci adım Adalet ve Kalkınma Partisi Yıldırım İlçe Teşkilatı’ndan geldi.

Ancak…

AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Mümin Demir, partinin seçim performansına yönelik değerlendirme yapmak için Afyon’u seçti.

Böylece…

Hem Bursa’daki meraklı gözlerden ve uzanan kulaklardan uzakta, biraz daha rahat ortamda seçime yönelik teşkilat değerlendirmesi yapma, hem de Afyon’un termal havuzlarında seçimin yorgunluğu ve stresini atma fırsatı bulundu.

Toplantıya…

AK Parti Yıldırım’ın ilçe yönetimi, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri ve mahalle temsilcileri katıldılar.

Milletvekillerinin de hazır bulundukları Yıldırım’ın seçim değerlendirme toplantısında en büyük sürprizi ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik yaptı.

Bakanlığının İzmir’deki açılış ve toplantılarına katılan Çelik’in, resmi programın ardından Afyon’a geçip AK Parti Yıldırım kampına katılması yüzleri de güldürdü.

Körfez Köprüsü’nün peşini bırakmayan siyasetçiler Meclis’e taşıdı, gözler Faruk Çelik’te…

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu kapsamında İzmit Körfezi’ne yapılacak 1.5 kilometrelik asma köprüden demiryolu şeritlerinin kaldırılmasıyla ilgili gelişmeyi geçen hafta bu sütunlardan Bursalılar’a duyurduk.

İlk tepki İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Necati Şahin’den geldi.

Yanı sıra…

AK Padti İl Başkanı Sedat Yalçın ve Anavatan İl Başkanı Ahmet Kömbe basın toplantısıyla değerlendirmeler yaptılar.

Sonra da devreye milletvekilleri girdi.

İlk harekete geçen de, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Kemal Demirel oldu.

Bursa’nın konularını Meclis’e taşımasıyla bilinen Demirel, bu önemli konuyla ilgili olarak da Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın cevaplandırması isteğiyle soru önergesi verdi.

İMO araştırmalarından da yararlanarak hazırladığı önergede Demirel, demiryolu yearine karayolunun dayatılmasını sorguluyor.

Ankara-İstanbul arasında yapımı süren hızlı tren projesiyle ilgili gazergahlara ilişkin teknik ayrıntıların ardından şuna dikkat çekiyor:

“Bu konunun, yalnız ihale şartları ve Yap-İşlet-Devret sistemi koşulları yönünden değerlendirilmesi doğru değildir.”

Şu nokta önemli:

“Demiryolu hattının getireceği maliyet artışı devlet tarafından finanse edilebilir. Köprü üzerindeki raylı sistemin getireceği maliyet artışı, Türkiye’nin bundan dolayı elde edeceği gelecekteki ekonomik ve sosyal yararın önemi karşısında  belirleyici olamaz.”

İsteği net:

“Bunun bilincine varıp, demiryolunun yeniden Körfez Köprüsüne  dahil edilmesi kaçınılmaz bir gerekliliktir.”

Sonra da projenin iptaliyle ilgili sorularını yöneltti.

••••••••••

Ardından…

Bursa’nın sorunlarının Meclis’teki takipçilerinden Milliyetçi Hareket Partisi Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman da yine Ulaştırma Bakanı Yıldırım’ın cevaplaması isteğiyle soru önergesi verdi ve üç sordu yöneltti:

Bir…

“Bakanlığınızın Ağustos 2008’de yayınladığı 1 no’lu zeyilname ile Körfez Köprüsü’ndeki demiryolu şeritlerini kaldırdığı iddiaları doğru mu?”

İki…

“Demiryolu şeridi yapılmazsa, gelecekteki en önemli projelerden biri olan İstanbul-Bursa-Balıkesir-İzmir Hızlı Tren projesinin gündeme bile gelemeden çöpe gideceği doğru mu?”

Üç…

“Bu projeden vazgeçilmesi ‘Otoyolların Türkiye’ye dayatıldığı’ iddialarına haklılık kazandırmayacak mı?”

Önergeler dışında bir değerlendirme de Demokratik Sol Partisi’nin Büyükşehir Adayı Gürkan Kanbir ve Osmangazi Adayı Kemal Müezzinoğlu ortak açıklamasıyla geldi.

Şuna dikkat çekiyorlar:

“Bursa’nın demiryolu ağına bağlanması gerekiyor. Bu talebimizi Körfez Geçişi projesi   çözecekti.”

Şu nokta gerçekten önemli:

“Körfez geçişi projesi Bursa için bir şans. Bunu iyi kullanmamız gerekiyor. Bakan Sayın Faruk Çelik başta olmak üzere tüm milletvekillerini bu projeye ilgi göstermeye davet ediyoruz.”

Böylece…

Gözler, Bursa’nın her önemli konusunda olduğu gibi bir kez daha Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e çevrildi.

AÖF sınav yerleri TBMM gündeminde

Açık Öğretim sınavı için Kestel’den Görükle’ye giden iki genç ve onları sınava yetiştirmeye çalışan araç sürücüsünün trafik kazasında yaşamlarını yitirmesi belki de milat oldu.

Şimdilerde AÖF sınavları için öğrencilerin neden en yakın okula değil de kentin öbür ucuna yönlendirildikleri tartışılıyor.

Nitekim…

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Kemal Demirel de konuyu TBMM’ye taşıdı ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in cevaplandırması isteğiyle soru önergesi verdi.

Önergede Demirel üç soru yöneltiyor:

Bir…

“Sınavlara gireceklerin, ikamet ettikleri yerlerde girmelerinin sakıncası ne?”

İki…

“Sınava girecekler hangi sisteme göre dağıtılarak, sınav yerleri belirleniyor?”

Üç…

“Sınava yetişemediği için mağdur olan ya da kaza geçirenler için ne yapıldı?”

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 19-04-2009