Altepe kolları sıvadı, kadro hazırlığı başladı

Altepe kolları sıvadı, kadro hazırlığı başladı  Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni dönemde çalışacağı kadroları oluşturmaya başladı. Osmangazi’den Büyükşehir’e iki kişi geldi, üçüncü yolda. Genel Sekreter dışarıdan gelecek. Başkanvekili ise…

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe kolları sıvadı ve ilk adımı, yeni dönemin yeni kadrolarını oluşturmak için attı.

İlk görevlendirme Başkan Danışmanı sıfatıyla Semih Pala için yapılmıştı.

Ardından…

Osmangazi’den Başkan Yardımcısı Bayram Vardar ile Plan Proje Müdürü Aziz Elbas’ın atamaları yapıldı. Genel Sekreter Yardımcısı olmaları beklenen ekibe, Osmangazi Başkan Yardımcısı Seyfettin Avşar da eklenecek.

Genel Sekreterlik için, Bursa dışından iki isim üzerinde duruluyor.

İlki, İstanbul Büyükşehir’degörev yapıyor ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Altepe’ye önerildi.

İkincisi Ankara’da ve yatırımcı bir bakanlıkta üst düzeyde görev yapıyor.

Yanı sıra…

Başkanvekilliği için dört kişi üzerinde ilk çalışma yapıldı: Abdullah Karadağ, Recai Ekmekçi, Recep Demirhan ve Fahrettin Yıldırım.

Ancak…

Deneyimleri nedeniyle Recai Ekmekçi’nin Osmangazi’de, Fahrettin Yıldırım’ın Yıldırım’da başkan yardımcısı olmaları öne çıktı. Büyükşehir Başkanvekilliği için Abdullah Karadağ ile Recep Demirhan arasında tercih yapılacak. Belki de dönüşümlü vekillik uygulanacak.

Bu noktada…

Altepe’nin Semih Pala’nın deneyim ve bilgisinden yararlanma isteğini önemsiyoruz. Proje seven başkanla, proje ve öneri üretmeyi seven danışmanın uyumundan doğal bir şey olmamalı.

Dahası…

Devir-teslimden iki gün önce çalışmaya başlayan Pala’nın da her günün her saatini belediyede geçirmeye hevesli olduğunu sanmıyoruz.

Sıcağı sıcağına seçim analizi

Yerel seçimin üzerinden tam bir hafta geçti… Aylardır seçim kampanyalarında yorulan adaylar ve oradan oraya koşturan parti teşkilatları dinlenme fırsatı bile bulamadılar.

Böyle bir ortamda…

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Gürhan Akdoğan sıcağı sıcağına bir hamle yapıyor.

Buna göre…

CHP’nin seçilmiş belediye başkanları, belediye ve il genel meclisi üyeleriyle parti kadroları bugün değerlendirme toplantısına davet edildi.

Uluyol’da, Adliye Sarayı’nın tam karşısındaki Burçman Otel’de saat 15.00’te başlayacak toplantıda, seçilen başkanların yanı sıra, Büyükşehir Adayı Sena Kaleli başta olmak üzere, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey dahil, merkezi oluşturan 7 ilçenin adayları da tam kadro halinde hazır bulunacaklar.

Gördüğümüz kadarıyla…

CHP oylarının Bursa’da ilk kez Türkiye ortalamasının üstüne çıkması, Harmancık’ın kaybedilmesine karşın Gemlik gibi önemli merkezin alınması, Nilüfer’in korunması, Büyükşehir’de de çok ciddi oy artışı sağlanması CHP kadrolarına büyük moral vermiş.

Bu moralle de…

Bugünkü toplantı için ayrıntılı seçim cetvelleri hazırlandı. Cetvellerde, hangi mahallede CHP’nin kaç oy aldığı yer alırken, en düşük oy alınan mahalleler ve en yüksek oy alınan mahalleler kategorize edildi.

Toplantıda bunların “nedenleri” üzerinde de durulacak ve araştırmalar yapılacak.

Spor tesisi projesinde kullanım planlamasının önemi ve bir anekdot

Hafta içinde Olay gazetesinin spor sayfalarında Olay TV Spor Müdürü Burak Uçar’ın bir yazısı yayınlandı.

Sevgili Burak yazısında, Atatürk Stadyumu ile ilgili gündeme gelen projeler konusuna değiniyor ve kamuoyuna da yansıyan özel tasarım çizimlerinin uygulanabilirliği üzerinde duruyordu.

Ardından da…

Çizimlerin etkileyiciliğine karşın ilk tartışmalar sırasında pas geçilen, ama uygulama adına çok önemli olan bir soruyu gündeme taşıyordu:

“Bu stadyum projelerini hazırlayanlar acaba daha önce hiç spor tesisi yaptılar mı?”

Fiziksel tasarıma bakarak tercih belirtilen ve çizgilere göre heyecan duyulan bir süreçte, bu soruyu önemsedik.

Gerçekten de…

Bir spor tesisiyle ilgili karar verebilmek için yalnızca dış görünümüne ya da yansıttığı çizgiye bakmamak gerekiyor. İşlevselliği ve amaca yönelik kullanımının aslında tartışmaların odak noktasını oluşturması gerekiyor.

Çünkü…

Teknik anlamda spor projesi hazırlanırken, sportif kullanım alanları bazen unutulabiliyor. Ya da projeyi hazırlayan ekip, sportif gereksinimlerin farkına varamayabiliyor.

••••••••••

2001 yılıydı…

O dönem Yıldırım Belediye Başkanı olarak görev yapan Ramazan Altunöz, yılların ihmalini ortadan kaldırmak ve Yıldırım’ın eksiği yatırımları gerçekleştirebilmek için büyük bir heyecanla Yıldırım’a yeni tesisler kazandırmaya çalışıyordu.

Bunlar arasında…

Yavuz Selim Spor Kompleksi de vardı. Her türlü kullanıma elverişli olan tesis çift tribünlü spor salonu ile birlikte yüzme havuzu ve onun yanındaki açık spor alanlarından oluşuyordu.

Altunöz de…

Haklı olarak gurur duyduğu ve Yıldırım için bir ilk özelliği taşıyan tesisin temellerinin atıldığı günlerde basın turuyla yaptığı hizmetleri tanıtmak istedi.

Gazeteci arkadaşlarımızla birlikte götürdüğü yerler arasında Yavuz Selim Spor Kompleksi inşaatı da vardı. Henüz temel çukurları açılmış inşaatı gezdirirken, proje üzerinde bilgiler de veriyordu.

O sırada…

Açıklamalar yapılırken, spor salonunun özellikleri ilgimizi çekti. Daha doğrusu, Altunöz’ün büyük bir heyecanla Yıldırım’a kazandırmaya çalıştığı tesisin sportif amaçlı rantabl kullanılabilmesi ve atıl kalmaması için daha temel aşamasındayken bazı noktalara dikkat edilmesi gerektiğini düşündük.

Bunun üzerine…

Altunöz bizi bir akşam makam odasında projeyi çizen teknik ekiple buluşturdu.

Buluşmaya…

O dönem Basketbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Genel Sekreteri olan Alpaslan Kara ile birlikte gittik.

Alpaslan Hoca’nın elinde, Basketbol Federasyonu’ndan aldığı örnek projeler ve saha ölçüleriyle kaplama malzemeleri listesi de vardı.

Teknik ekibin daha önce benzer bir projesi yoktu ve bazı araştırmalardan sonra bu projeyi hazırlamıştı.

İlk olarak, “Kaç soyunma odası var?” diye sorduk. “İki soyunma odası var” dediler. “Yeter mi?” dediğimizde “İki takım maç yaptığına göre yeter” cevabı verdiler.

Bunun üzerine…

“İyi ama, salon sporlarında arka arkaya maçlar oynanıyor. İki takım maç yaparken, bir sonraki maçın takımları nerede ve nasıl hazırlanacaklar?” diye sorduk.

Onlar da “İki takım aynı soyunma odasını kullanabilir” dediler.

Sporla ilgilenmeyenler aynı anda iki takımın bir soyunma odasını paylaşabileciğini düşünebilirler. Ama bu pratikte mümkün olmadığı için itiraz ettik:

“Sahada rekabet yaşayan takımlar aynı odada soyunabilir mi? O odaya sokulanlar küçük ve genç takımlar olsa bile, sahadaki gergin mücadeleden etkilenmezler mi?”

Şu noktaya da dikkat çektik:

“Üstelik takımlara son taktikler soyunma odasında veriliyor. Takımların bir birlerinin taktiklerini dinlemeleri normal mi?”

Görüşmeler sırasında…

Alpaslan Kara hocamızla birlikte, teknik ekibi en az dört soyunma odasının gerekli olduğuna ikna ettik.

Dahası…

Teknik projede, hakemler için soyunma odası düşünülmediği de ortaya çıktı. “Hakemler de mi gelip soyunuyor?” diyen ekibe, salon sporlarında bayan hakem sayısının fazla olduğunu da anımsattık. O nedenle, en az iki hakem soyunma odası olması gerektiğini anlattık.

Yıldırım Belediye Başkanı olarak bu projeden büyük heyecan duyan Ramazan Altunöz’ün isteği üzerine projedeki eksikler tamamlandı ve hem sporcular, hem de hakemler için soyunma odaları eklendi.

••••••••••

Sonuçta…

Teknik adamlar her şeyi göz önünde bulunduruyorlar ama, bazen önemsemedikleri küçük ayrıntılar büyük sorunlara yol açabiliyor.

Onun için…

Bir spor tesisi projesi hazırlanırken, dış görünümünden daha çok içindeki kullanım alanlarının doğru planlanması gerekiyor. O projeyi hazırlayanların da, bir spor tesisinde nelere gereksinim duyulduğunu iyi bilmesi gerekiyor.

Kaldı ki…

Konu olimpik stat olunca, sporcular kadar seyirciler açısından da tesisin kullanım planması önem kazanıyor.

Elbette…

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve projeyi hazırlayacaklar ile denetimini yapacak kadrolar bu konuda çok dikkatli olacaklardır ama, bazı uyarıları daha baştan yapmakta her zaman yarar var.

Bu arada…

“Yavuz Selim Kompleksi’ndeki salonda neden maç oynanmıyor?” diye soran olursa şunu söyleyebiliriz:

Alpaslan Kara ile birlikte teknik ekibi tesis kullanımında ikna ettik ama, salon zemini kaplamasında ikna edemedik. Parke yerine, bakımı daha kolay olan plastik zemini tercih ettiler. Onun için de oraya maç verilemiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 05-04-2009

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*