Açık Öğretim sınavında felakete yol açan garip uygulama

Açık Öğretim sınavında felakete yol açan garip uygulama  Açık Öğretim`de gençler yakındaki okul yerine uzakta sınava giriyorlar. Uygulama cumartesi günü ikisi öğrenci üç gencin canına maloldu. CHP Milletvekili Demirel garip planlamayı Meclis`e taşıyacak…

Cumartesi sabahı Bursa trafik faciasına ağlayarak güne başladı.

Kestel’de oturan ve Bursa siyasetinin tanınmış isimlerinden, Kestel’in efsane belediye başkanlarından Mehmet Ali Dersimli’nin yeğenleri, gazetemizin Şehir Haberleri Editörü Bülent Sezgin’in de kuzenleri olan iki genç Açık Öğretim Fakültesi sınavı için Görükle’deki Uludağ Üniversitesi Kampusu’na gidiyorlardı.

Araçları Polis Okulu Kavşağı’nda kaza yaptı. Sınava yetişme stresindeki iki genç ile onları yetiştirme telaşındaki sürücü yaşamlarını yitirdiler.

Kaza…

Açık Öğretim sınavlarındaki garipliği ortaya çıkardı:

Kestel’de oturanlar neden Görükle’de sınava giriyorlar?

Bu soru…

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Kemal Demirel’in de gündeminde.

Kendisi de AÖF öğrencisi olan Demirel dün şunu söyledi:

“Nilüfer İhsaniye Mahallesi’nde oturuyorum. O sabah ben de Yıldırım’daki Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi’nde sınava girdim.”

Şu bilgiyi de verdi:

“Görükle’de oturan birini de kentin göbeğindeki Mithatpaşa İlköğretime vermişler.”

Söylediği şu:

“Sınavı planlayanlar önce yakın çevredeki okullara vermeli. Öğrenciler uzak yerlerdeki okullara verildiğinde, sınav stresi ve telaşıyla felaketler yaşanabiliyor. Bunu önlemek de Milli Eğitim Bakanlığı’nın görevi.”

Şu günlerde…

CHP Milletvekili Demirel hem cumartesi yaşanan kaza, hem de AÖF sınav uygulamasyla ilgili bilgi topluyor.

Hazırlığını bitirince TBMM gündemine taşıyacak.

Siyasete devam kararı alan Sena Kaleli’den net tavır: “Partide kimsenin oyuncağı olmayacağım”

Sena Kaleli başarılı bir işkadını ve sosyal çalışmalarıyla tanınıyor ve saygı görüyordu. En eski şehirlerarası taşıma firması olan Kamil Koç’u, kardeşiyle birlikte Türkiye’nin en tanınan markası haline getiren yöneticiydi.  29 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir Adayı olarak kamuoyu karşısına çıktı.

Üstelik…

Aldığı yüzde 27 oyla, seçimi kaybetmesine karşın başarılı oldu.

Çünkü…

Bu oran, CHP’nin Bursa’da aldığı en yüksek oy olmanın yanında, ilk kez Türkiye ortalamasının üstüne çıkıyordu.

Seçim öncesi ve sonrası Sena Kaleli ile ilgili düşüncelerimizi bu sütunlarda paylaştık. Önceki akşam basına verdiği yemekte de kendisine bir kez daha tekrarladık:

Sosyal bir insan, iyi bir yönetici ve başarılı işkadını olmasının yanında, siyasete çok kolay adapte oldu ve kendini kabul ettirdi.

Gelinen noktada…

Biz Sena Kaleli’yi, Bursa siyasetinin kazanımı görüyoruz.

Siyaset çıtasının daha yükseğe çıkarılması için de siyasette kalması gerektiğine inanıyoruz.

Gördük ki…

Seçimlerin geride kaldığı şu süreçte, ileriye yönelik planlarında siyasete de yer ayırmış.

Onun için de…

Bir çeşit sosyal sorumluluk kabul ettiği siyasete devam kararı almış. Kararını da kendine yakışan açıklıkta tavırla dile getirdi:

“Partide kimsenin oyuncağı olmayacağım. Laf götürüp getirmeyeceğim. Gölge meclis oluşturarak Bursa’da olan her şeyi yakından takip edeceğim.”

Akla gelen soru şu:

Siyasete devam kararı alan Kaleli’nin ileriye yönelik hedefi var mı? Örneğin 2011’deki genel seçimde milletvekili adayı olur mu? Ya da 2014 yerel seçiminde karşımıza yeniden Büyükşehir Adayı olarak çıkar mı?

Cevabı şu:

“Belli olmaz… Bakarsınız 2014’te yeniden aday olurum. Ama olmasam bile Bursa için çalışmayı sürdüreceğim.”

••••••••••

Bununla birlikte…

Yemekteki konuşmasında da siyaset değerlendirmesini şu sözlerle yaptı:

“Büyükşehir’de elde edilen oylara bakıldığında, gerçekten siyasete yeni girmiş biri olarak, beni aday gösteren partime katkı sağladığıma inanıyorum.”

Şu da mutluluğu:

“Geçmiş yıllardaki seçimlerle karşılaştırıldığında, hatta bu seçimin bile bazı verileri incelendiğinde bu sonucu görmekten mutluluk duyuyorum.”

Şu sözleri ise yeni rotasını işaret ediyor:

“Seçilen tüm hemşerilerime yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Ama bilsinler ki, Bursa artık eskisi gibi her yapılanı sorgusuz kabul eden bir yapıda olmayacak.”

Yerel basına da küçük bir sitemi var:

“Kazananın da, kaybedenin de gerçekliği bir veya birkaç nedenle açıklanamaz. Projesi olan kazandı, olmayan kaybetti dendiğinde, plânsızlık herkesin işine gelen bir gerçekliktir diye cevap verirsek yeterli doğruya işaret etmiş olamayız.”

Şu sorgulamayı yaptı:

“Kaç kişi gerçekten gelemediği merkeze yapılacak tramvay projesine, kaç kişi stadyum projesine, kaç kişi yanlış yere yapılan veya yapılamayan TOKİ projesine, kaç kişi yenilenen gıcır gıcır tarihe esere oy vermiştir?”

Yorumu şu:

“Düşünmekten, sorgulamaktan, ifade etmekten uzaklaştırılan topluma büyük düşün dendi. Yani sizin için biz düşünürüz emir kipiyle ifade edilmiş oldu.”

CHP de kendini sorguluyor

Seçimlerde CHP Büyükşehir Adayı olarak yarışan Sena Kaleli’nin gazetecilerle yemeğine, İl Başkanı Gürhan Akdoğan, Parti Meclisi Üyesi Ali Nihat Irkörücü ve İl Sekreteri Selim Lümalı da katıldılar.

Böylece…

CHP-Kaleli birlikteliğinin sürdüğü, yola birlikte devam kararı olduğu görüntüsü doğdu.

Kaleli de, teşekkür ilanında milletvekillerine yer vermeyişini, “parti örgütü içinde kabul etmesine” bağladı.

Yemekte…

Parti yönetecileri de olunca, meslektaşlarımız doğal olarak seçim sonuçlarına yönelik sorgulamaları merak ettiler.

PM Üyesi Irkörücü şu değerlendirmeyi yaptı:

“Genel Merkez oy oranı yakalandı. Dolayısıyla başarılı olduk. En büyük eleştiri Mudanya’da. Ne yazık ki buradaki aday adaylarımızdan biri AKP’ye, diğeri Anavatan’a açık destek verdi.”

Devam etti:

“Yıldırım’da Cüneyt Karlık’la ittifak varmış gibi algı oluştu. Adayımız Bahattin Kuşoğlu çok çalıştı, sokak sokak gezdi. Bana göre başarılı da oldu.”

Ardından İl Başkanı Akdoğan söz aldı.

2004 seçiminde Büyükşehir Adayı olduğunu anımsatıp “Ben Tayyip Erdoğan’la yarışmıştım. Çünkü bütün reklam ve bilbordlarda onun posterleri vardı” dedi.

Tespiti ilginçti:

“İnsanımız ‘Ananı da al git’ diyeni seviyor. Televizyona çıkıyorum, program sonrası arayanlar ‘Yahu başkan şöyle bir çaksaydın ya’ diyorlar. İsteneni yapıyorsun, bu kez de ‘CHP çok hırçın’ oluyor.”

Mezarı başında Cenkçiler anıları

Bursa siyasetinin temel taşlarından Abdülkadir Cenkçiler, 12 yıldır her 8 Nisan’da Emirsultan Mezarlığı’ndaki mezarı başında anılıyor.

Dün de…

Ailesinin yanı sıra, dostları dün yine mezarının başındaydı. Yıllarca birlikte siyaset yaptığı Turhan Tayan, siyasette yetişmelerine katkı koyduğu İdris Sevinç, Hüseyin Çiftliklioğlu, İlhan Parseker, Murat Şakir, Orhan Haliloğlu ve çok sayıda DYP eski yöneticisi ile seveni dua ettiler.

Törende…

Aile adına kardeşi Recep Cenkçiler konuştu. Ardından siyaset dostları Turhan Tayan, İlhan Parseker, İdris Sevinç, Işık Uğurtuğ ile oluşumuna katkı koyduğu Rudef Başkanı Şuayip Toprak konuştular.

Mezarı başında Abdülkadir Cenkçiler’le ilgili hoş anıların dile getirildiği törende, bugünkü DP yönetimlerinden kimse olmaması dikkat çekti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 09-04-2009

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*