Şahin`in hedef aldığı Altepe projesi ve genel izlenim

Şahin`in hedef aldığı Altepe projesi ve genel izlenim  Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin yeni dönem projelerini açıkladığı basın toplantısında nasıl izlenim verdi? Projeleri neler? Hangi proje ne düşündürüyor? Altepe`nin hangi projesini hayal ilan etti?

Hikmet Şahin, 5 yıldır Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Bursa’yı yönetiyor. Bu 5 yıllık dönemi Bursa’nın en çok hizmet gördüğü dönem kabul edenlerdeniz.

Ancak…

Şahin’in 5 yıllık döneminin özellikle ikinci yarısındaki tek başına hareket etme ve karar verme eleştirilerini de önemsemek gerektiğini düşünüyoruz.

Kimbilir…

Belki de daha önce seçildiği partisinin bu kez tercih etmemesinin nedeninde, onlar vardır.

Gerçi…

“2009-2014 Projelerimiz – Seçim Beyannamesi” adı altında önümüzdeki döneme ilişkin vaadlerini açıkladığı dünkü toplantıda Şahin de buna değindi ve “Eleştirilerinize cevap vermedim ama dikkate aldım” dedi.

Seçmene yaptığı konuşmalarda vurguladığı “maeğdur edilme” konusuna dün hiç girmedi.

Bununla birlikte…

Şahin’in dün hedef aldığı bir de Recep Altepe projesi vardı: Dişli tren.

Kaplıkaya’dan yukarı kurulmak istenen dişli trenin İskoçya’da bulunduğunu ve en uzununun 1.8 kilometre olduğunu belirtip, “Dağları nasıl çıkacak, çukurları nasıl aşacak? Hayali proje varsa dişli trendir” dedi.

Buna karşın…

Altepe’nin hayal olarak tanımladığı Hanlar Bölgesi projesinin “dişli trenden daha kolay” olduğunu söyledi.

Toplantıdan izlenime gelince…

Şahin elbette 5 yılı boş geçirmedi ve şimdi de büyük bir enerjiyle çalışıyor.

Fakat…

“Baba ocağı” dese bile, yeni partisi Demokrat Parti’yle tam bir kaynaşma sağladığını söyleyebilmek kolay değil.

Eskisi kadar neşeli değildi, “biraz durgun” gördük.

Bursa için hayallerinin bitmediğini söyleyen Şahin, Hanlar Bölgesi projesine önem veriyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’in, yeni döneme ilişkin proje vaadlerini tanıttığı dünkü basın toplantısında dikkatimizi çeken şu oldu:

Belediye başkanları, yeni bir döneme aday olurken, görev yaptıkları süre içindeki belediye işleyişini programlarına yansıtıyorlar.

Nitekim…

Geride kalan dönemde gerçekleştirilen projelerin yanında, “daha fazla altyapı” ve “belediye otobüslerinin elektronik takibi” gibi işleyişle ilgili konular da dün Şahin’in açıklamalarına yansıdı.

Bununla birlikte…

“Bursa için hayallerim bitmedi” diyen ve projeler demeti sunan Şahin’in en çok Hanlar Bölgesi üzerinde durduğunu gördük.

“Düşünün bir kere… Ulucami’den Zafer Plaza’ya kadar, ya da tarihi belediye binasından Cumhuriyet Caddesi’ne kadar yapılar temizlenmiş ve tarih ortaya çıkmış” derken gerçekten de bunu çok istediğini belli etti.

Aslında…

Bursa ve Demokrat Parti tabanı için bu proje yabancı değil. 1999 yerel seçiminde Doğru Yol Partisi Adayı olan Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu gündeme getirmişti.

Anımsıyoruz da…

O süreçte, “belediyenin parasının böyle bir kamulaştırmaya yetmeyeceği” eleştirileri gelmişti.

Şahin kaynak sorununu kafasında çözmüş.

Bir kerede bitirilecek bir proje olmadığını vurguladı. Bu yıl bütçeye 37 trilyon lira koyduklarını, her yıl 50 trilyon ayırarak bitirebileceklerini açıkladı.

Dahası…

Projeyi tamamlayan meydanlar, otoparklar ve yeşil alanlar da Şahin’in planlarında yerini almış.

Yanı sıra…

Seçim Beyannamesi adını taşıyan dergide yer alan kimi projelerin diğer adaylarla benzerlik gösterdiğini vurgulamak gerekiyor.

Örneğin…

Bursaray’ın üniversite etabı yanında Geçit, Kestel ve Terminal’e uzatılması bunlardan biri.

Ama…

Bursaray’ı Merinos İstasyonu’ndan itibaren Stadyum-Altıparmak-Atatürk Caddesi güzergahından Setbaşı’na çıkarmak Şahin’in projesi.

Yine…

Gemlik ve Buttim kavşakları, Çiçek Caddesi’nin devamı, Paşa Çiftliği-Beşyol-Gökdere yolunun tamamlanması, Çalı-Kayapa yolunun genişletilmesi, Vişne Caddesi’nde kamulaştırma ortak projelerden.

Buna karşın…

İzmir Yolu’nun Acemler’den sonra 4 şerite, Geçit-Mudanya yolunun da 3 şerite çıkarılması Şahin’in vaadleri. Vaadler arasında Bademli Kavşağı da var.

Ayrıca…

Santral Garaj ve Yalova Yolu kentsel dönüşüm projeleriyle Gökdere Vadisi peyzaj ve çevre düzenlemesi, Tophane yamaçları da Şahin’in Altepe ile ortak projeleri arasında.

Üzerinde tüm adayların uzlaştığı konulardan biri de stadyumun yerinde yapılması olarak dikkat çekiyor.

Projeler bir yana, Başkan Şahin şu mesajı verdi:

“Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır.”

AK Parti yaklaşımı ve Şahin’in bakışı

AK Parti sözcüleri, daha çok hizmet alınabilmesi için genel iktidarla uyumlu adaylar seçilmesini isterken, muhalefet partileri bunu “seçmene baskı” kabul ediyorlar.

Dün de…

DP Adayı olarak seçime giren Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin açıklamalarının son bölümünü bu konuya ayırdı ve şunu söyledi:

“Belediye gelirleri yasalarla belirlenmiştir. Belediye başkanı ister iktidar, ister muhalefet partisinden olsun, gelirlerinde değişiklik söz konusu olamaz.”

Devam etti:

“Halkının takdirini ve desteğini kazanmış belediye başkanı gücünü halktan ve yasalardan alır. Yasaların kendisine sağladığı belediye gelirlerini bilgisi ve tecrübesiyle değerlendirerek kentine ve ülkesine hizmetlerde bulunmayı sürdürebilir.”

Şunu ekledi:

“Ben de öyle yapmak istiyorum.”

DP Gemlik’te listeye tepki var

Demokrat Parti’nin Gemlik belediye meclisi listesinde çok özel bir sorun yaşandığı kulağığmıza geldi.

Aktarılanlara göre, Gemlik’teki Erzurumlular’ı temsilen bir ismin belediye mecliesi listesine alınması kararlaştırılmış.

Fakat DP Gemlik İlçe yönetimi, daha önce Gençlik Kolu Başkanlığı da yapan ilçe yönetim kurulu üyesi Serdar Özaydın’ı yedinci sıraya yazmış.

Bunun üzerine Özaydın çekilince hiç Erzurumlu kalmamış. Gemlik’teki 5 bini aşkın Erzurumlu’nun liste tepkisi sürüyormuş.

Obama üzerine ufuk turu

Cumartesi gününden bu yana kamuoyu, Amerika Başkanı Obama’nın önümüzdeki ay Türkiye’ye geleceği haberiyle çalkalanıyor.

Gerçekten de…

Çiçeği burnunda Amerikan başkanının, ilk ziyaret programına Türkiye’yi alması önemli bir durum.

Bu da nedensiz değil…

Amerika, bölgemizle yakından ilgileniyor. Irak’ta sonuca ulaşamadı. Afganistan’da sorunlar yaşıyor. Suriye ve İran’a özel niyetleri olduğu biliniyor. Filistin-İsrail sorunundan da rahatsızlık duyuyor.

Özellikle…

Irak’tan çekilme yolu olarak Türkiye’ye ihtiyacı olduğu ortada. İran ve Afganistan projelerinde ise Kafkasya’da Kırgızistan ve Kazakistan üslerini kaybettiği için eli kolu bağlandı.

Bütün bunlar Türkiye’yi kilit haline getiriyor ve Amerika açısından önemini arttırıyor.

Bu noktada “komplo teorisyenlerine” katkı yapmak istiyoruz:

Bilindiği gibi…

Evangelist olan Bush döneminde Amerika ile İslam dünyası karşı karşıya geldi ve Amerika imaj kaybetti.

Babası müslüman Obama’nın Amerikan başkanlığına giden yolda “İslam dünyası ile ilişkileri düzeltme” amaçlı devlet politikası var mıdır bilemeyiz ama, “ilk zenci başkan” olarak dünyada müthiş sempati topladığı ortada.

Bu konumdaki Obama’nın sorun çözme ve ilişki geliştirmeye Türkiye’den başlaması tesadüfe benzemiyor.

Burada…

Amerika’nın yeni devlet politikasının izlerini aramakta yarar var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 10-03-2009

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*