Özbek’in BBP’den adaylığı reddedildi

Özbek’in BBP’den adaylığı reddedildi  Aday listesi zamanında İlçe Seçim Kurulu’na verilmediği için SP Yıldırım Adayı olamayan Ayhan Özbek’in BBP’den adaylığına bu kez SP itiraz etti. Siyasi parti temsilcilerinin de olduğu kurul Özbek’in adaylığını 3’e karşı 4 oyla reddetti…

Süreci dün özetledik… 17 Şubat akşamı ilginç gelişmeler nedeniyle liste İlçe Seçim Kurulu’na süresinde verilemediği için Saadet Partisi Yıldırım Adayı olamayan Ayhan Özbek, hakkındaki spekülasyonlardan kurtulmak için Büyük Birlik Partisi’nin adayı olmak için anlaştı.

Bu anlaşma “SP-BBP ortak kararı” olarak lanse edilince SP yönetimi “böyle bir anlaşma olmadığını” açıklayıp ayaklandı.

Bu arada…

BBP de Ahmet Yılmaz’ın adaylığını geri çekip Ayhan Özbek’i önceki akşam aday olarak bildirdi. Buna da “aldatılmışlık” duygusuyla SP ve bağımsız aday Sinan Beydilli itiraz etti.

İtirazı görüşen Yıldırım İlçe Seçim Kurulu, daha önce SP adaylığı kesinleştiği gerekçesiyle Özbek’in BBP adaylığını reddetti. Siyasi parti temsilcilerinin de olduğu kurulda karar 3’e karşı 4 oyla alındı.

İstanbul, Ankara ve İzmir’de son durum

Seçim yaklaşırken, sürece özel paradokslar da ortaya çıkar.

Örneğin…

Herkes son kamuoyu araştırmasını merak eder. Ama çıkan sonuç hoşa gitmediğinde genelde hem anketi yapanı hem de yayınlayanı suçlama yoluna gidilir.

Yıllardır bunlara alışığız. O bakımdan, sağlıklı eleştirileri dikkate alarak güvendiğimiz araştırmalara yer vermeyi sürdürüyoruz.

Bu kapsamda…

Selçuk Köylüoğlu güvendiğimiz araştırmacılardan biri. 2002’den bu yana sütunlarımızda onun yaptığı araştırmalara yer veriyoruz. Hepsinin doğru çıktığını, Köylüoğlu’nun sonucu milimi milimine bildiğini okurlarımız da görüyor.

İnanmayanlar mutlaka çıkacaktır, onlar da arşivlere bakabilirler.

Bütün bunlar bir yana…

Bursa’nın yanı sıra Türkiye genelinde de sürekli kamuoyu araştırmaları yapan Selçuk Köylüoğlu’na, merak edilen 3 büyük ildeki son durumu sorduk.

O da…

Hafta içinde tamamladığı son anketi bizimle paylaştı.

Buna göre…

İstanbul’da son durum şöyle: AK Parti yüzde 55.8, CHP yüzde 31.1, MHP yüzde 4.6, SP yüzde 2.3, DP yüzde 1.2, DSP yüzde 1, diğerleri yüzde 4.

Ankara’daki tablo: AK Parti yüzde 45.1, CHP yüzde 32.3, MHP yüzde 19.1, SP yüzde 0.6, DSP yüzde 0.6, DP yüzde 0.2, diğerleri yüzde 2.1.

İzmir’de durum şu: CHP yüzde 52.6, AK Parti yüzde 31.7, MHP yüzde 8.2, DP yüzde 2.4, DSP yüzde 1.4, SP yüzde 0.8 ve diğerleri yüzde 2.9.

Yıldırım’daki yarış proje savaşına döndü, son hamlesiyle Karlık tempoyu yükseltti

29 Mart’ta yapılacak yerel seçimin çok daha çekişmeli geçtiği yerler var ki, bunlar arasında Yıldırım öne çıkıyor.

Görüntüde…

5 yıldır Yıldırım Belediye Başkanı olarak görev yapan Adalet ve Kalkınma Partisi Adayı Özgen Keskin ile, 1994-1999 döneminde Yıldırım Belediye Başkanlığı yapan Milliyetçi Hareket Partisi Adayı Cüneyt Karlık arasında seçim yarışı yaşanıyor.

Ama…

Seçimin AK Parti ile Cüneyt Karlık arasında geçtiğini de herkes kabul ediyor.

AK Parti Adayı Keskin geçtiğimiz hafta yeni döneme ilişkin projelerini açıkladı. Kentsel dönüşüme ağırlık verilen projeler arasında çok önemli olanlar ve ilginç bulunanlar var.

Buna…

MHP Adayı Cüneyt Karlık’tan, bombardıman tarzında karşılık geldi.

10 yıl aradan sonra eski koltuğuna dönmeyi hedefleyen ve inanılmaz bir tempoyla çalışan Karlık, son hamlesinde “Yaşanabilir Yıldırım” başlığı altında şu sözleri veriyor:

“Ne kadar boş alan varsa ya yeşil alan, ya da spor alanı olacak. Çöp transfer istasyonları kurularak haftanın 3 günü değil her gün çöp toplanması sağlanacak.”

Devam ediyor:

“Pazar yerlerinin düzen ve temizliğine önem verilecek. Otosansit üzerindeki bölge, halkın güvenle gidebileceği kültürpark olacak.”

Şunları da sıralıyor:

“Apartmanların bahçe ilaçlamaları, baca temizliği belediyece yapılacak. Tayyareci Mehmet Ali Caddesi cazibe merkezi olacak. Vişne ve Karlıdağ caddeleri uluslararası ticaret merkezine dönüşecek.”

Kültür ve sanat projelerini de şöyle açıklıyor:

“Belediye tiyatrosu kurulacak, çocuklar ve halk sanatla buluşacak. Ankara Yolu altına kültür ve sanat merkezi yapılacak. Karamazak Aşık Yunus Türbesi, Meydancık Devlet Hatun Türbesi, İncirli Hamamı, Davutkadı Dökümhünesi gibi tarihi yapılar hayat bulacak.”

Vaadler ise şöyle:

“Yıldırım bölgelere ayrılarak kültür evleri kurulacak. Ücretsiz Lig TV salonu, bayanların günlerini yapabilecekleri salonlar, çağdaş muhtar ofisleri kariyer geliştirme için dil ve meslek kursları, internet ve kütüphaneden oluşan kültür evleri, açık hava şenlikleri yapılacak.”

Bir de…

Spor konusunda hazırlanan projeler var:

“Yıldırım’a stadyum yapılacak. Yıldırım Köşesi de oluşturulacak stadyumun kombine biletleri başkandan olacak.”

Vaadler de şunlar:

“Profesyonel hocalar nezaretinde 15 yaş altı futbol okulları açılacak. Yetenekli sporcuların eğitim dahil masrafları karşılanacak. Engellilerin spor yapmaları sağlanacak. Her bölgeye yarı olimpik yüzme havuzu yapılacak. Belediye amatör spordan çekilip kulüpleri destekleyecek.”

Koza ve ipeğin tarihi Borsa’nın yeni binasında yaşayacak

25 yıl öncesine kadar Bursa’nın özellikleri arasında koza öne çıkardı. Yetiştirilen kozalar ilkbaharda Koza Han’a getirilip satılırken ortaya da fantastik görüntüler ortaya çıkardı.

Ne var ki…

İlaçlı tarım, Bursa kırsalında koza üretimini bitirdi. Kozabirlik o nedenle üretimini hem Bursa’nın Güneydoğusu olan dağ ilçelerine, hem ülkenin Güneydoğusu’na kaydırdı.

Gerçi…

Kozabirlik, ipekçiliği yaşatmak için kente malolmuş tesisleri sahiplenmek ve müzeye çevirebilmek için çok mücadele verdi ama engelleri aşamadı.

Buna karşın…

Bursa’nın tarihten gelen geleneğini gelecek kuşaklara aktarmak için Ticaret Borsa ciddi bir hamleye hazırlanıyor.

O hamle…

Tarihi Koza Han’ın karşısında bulunan ve Osmangazi Belediyesi ile uzlaşma sonucu üst katı yıkılarak yenilenen Ticaret Borsası binasında gerçekleştirilecek.

Hafta içinde Ticaret Borsası Başkanı Rıza Aydın ile Genel Sekreter Nurşen Günaydın bize binayı gezdirdiler. Dış görünümü hem tarihi, hem modern mimariyi harmanlıyor. İçi ise bambaşka birk dünya. İç mimarların çok başarılı çalışma ortaya çıkardıkları yapıya, Günaydın’ın ince zevkinin yansıdığı belli oluyor.

Modern çalışma ofisleri, şık ortam dizaynı yanında; koza ve ipeğin serüvenini yaşatmak için girişte müze havasında oluşturulacak sergi salonuyla Ticaret Borsa’sı bu kente olan sorumluluğunu bir kez daha yerine getiriyor.

Doğrusu…

Gördüklerimizden etkilendik, dinlediklerimizden de heyecanlandık.

Keles Alpagut’a 400 ceviz fidanı

Keles ilçesine bağlı Alpagut Köyü Muhtarı ve aynı zamanda Keles Muhtarlar Derneği Başkanı olarak Mustafa Bayhan üç yıl önce ceviz ağacı kampanyası başlattı.

Çekül’le birlikte dağ köylerine 100 bin ceviz ağacı dikmeyi ve bu yolla yöre insanının ekonomisini geliştirmeyi hedefleyen Bayhan 15 bin ağaca ulaşttı.

Son olarak, kampanya kapsamında Erguvan Lions Kulübü üyeleri ile Tunçsiper Okulları’nın öğrenci ve velileri tarafından 22 Mart günü Alpagut’ta 400 ceviz ağacı fidanı dikilecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 02-03-2009

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*