Bursa ekonomisine 31 milyon lira taze para sürprizi…

Bursa ekonomisine 31 milyon lira taze para sürprizi…  Nergis işçilerine müjdeli haber Çağlar`dan geldi. 1600 işçiye bir kerede ödenecek 31 trilyon lira, ekonomiye taze para dopingi demek. Çağlar, 3 yılda 5 bin kişi işe almak için de Başbakan`a seslendi…

Bursa uzunca bir süredir, Nergis Grubu’nun 1600 işçisinin tazminatlarını alabilmek için verdikleri mücadeleyi izliyor.

Dün sürpriz bir gelişme oldu ve Nergis Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Çağlar basının karşısına çıkıp şunu söyledi:

“31 milyon lira tutarındaki tazminatları defaten ödüyoruz. 5-10 taksit yapmadan, ibraname karşılığında tazminatları bir kerede vereceğiz.”

Bugünden itibaren 1600 işçiye Yeşim Tekstil’deki merkezden ödemelerin başlaması şu anlama geliyor:

Bursa ekonomisine bugünden itibaren 31 milyon lira, eski deyişle 31 trilyon lira nakit giriyor.

İşyerlerinin kapandığı, işsizliğin arttığı bir süreçte çok önemli bir katkı.

Yine…

“Bursa’ya bile gelemiyordum. Dün gece gözüme uyku girmedi. İşçilerimizden özür diliyorum. Geç oldu ama, daha önce ödeme imkanımız yoktu. Ailemiz elinde ne varsa ortaya koydu” diyen Çağlar da üzerinden büyük bir yük kalktığını söyledi.

Sonra da…

Sorunun çözümü için katkı koyan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk ve yönetimine, sendikalara ve işçilere teşekkür etti.

“Krize karşı hükümetimiz doğru kararlar alıyor ama seçim atmfosferinde olmamız talihsizlik” dedikten sonra Başbakan Erdoğan’a şu kritik süreçte somut bir öneriyle seslendi:

“49 ildeki Teşvik Yasası kapsamına bizi de alın. Eğer alırsanız bu yıl 2 bin, bundan sonraki üç yıl için de her yıl bin işçi almayı taahhüt ediyorum. Sözümü yerine getirmezsem bizi uygulamadan çıkarın.”

Nilüfer’deki seçim yarışında Maydaer’den kadınlara yönelik Osmangazi’de tarihi eser turu

Seçim yarışı her yerde farklı özelliklerde ve farklı güzelliklerde sürüyor.

Ama…

Nilüfer’deki seçim yarışını başka yerlere göre çok özel kılan farklılıklar var.

Bir yanda…

İki dönem Nilüfer Belediye Başkanı olarak görev yapan ve bu süre içinde Nilüferliler’le kurduğu sıcak bağ nedeniyle çok sevilen Mustafa Bozbey var.

Zaten…

Cumhuriyet Halk Partisi Adayı Bozbey’i daha yarışın başında Nilüfer’in favorisi yapan da bu.

Buna karşın…

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin sürpriz bir şekilde aday gösterdiği Işıl Zeliha Gençoğlu Maydaer’in önce kendisini tanıtmak için inanılmaz tempoyla çalışmasını izliyoruz.

Burada da avantaj Bozbey’den yana gözüküyor.

Çünkü…

Onun bilinirlik ya da tanınırlık sorunu olmadığı gibi, vatandaşla kurduğu güçlü ilişki yelkenlerini rüzgar olarak şişiriyor.

Onun için…

Maydaer’in önce kendini tanıtması, sonra kabul ettirmesi ve bu aşamada da yarışır hale gelmesini önemsemek gerekiyor.

Dahası…

Adaylığının açıklandığı günden buyana kendini tarıtmaya ağırlık veren Maydaer daha yeni yeni seçime yönelik çabalar gösteriyor.

Yapacaklarını anlatırken, Nilüfer’de yanlış olduğunu düşündüğü işleri dillendiriyor.

Bunları yaparken…

Temposuyla birlikte oranını da sürekli yükseltiyor. Bu da Nilüfer yarışını daha heyecanlı ve daha çekişmeli hale getiriyor.

••••••••••

Bu arada…

AK Parti Adayı Işıl Zeliha Gençoğlu Maydaer’in başlattığı değişik bir uygulama daha var.

Hafta sonları…

Mahallelerden kadınlar için gruplar halinde Osmangazi Belediyesi’nin gerçekleştirdiği tarihi canlandırma eserlerine gezi düzenleniyor.

Osmangazi Belediyesi’nin araçlarıyla sabah saatlerinde yapılan turun sonunda, geziye katılan kadınlara Merinos’un altındaki Tren İstasyonu’nda öğle yemeği veriliyor. Bu yemeğe Maydaer de katılıyor ve kısa bir konuşma yapıyor.

Bu şekilde…

Nilüfer’in değişik mahallelerinden bugüne kadar 3 bin kadına Osmangazi’deki tarihi eserler gezdirildi. Seçime kadar 10 bin kadına ulaşılması hedefleniyor.

Kulağımıza geldiği kadarıyla…

Maydaer’in Osmangazi’deki tarihi eser turunun ilgi görmesi üzerine, seçimde yarıştığı rakibi Bozbey de kadınlar için Çanakkale gezisi düzenlemiş.

Görünen o ki bu seçim, Nilüferli kadınlara bol bol gezi getirecek. Bu da seçimin bir başka özelliği olsa gerek.

Anavatan iki ilçede iki miting yapacak

29 Mart’taki yerel seçim için Şehreküstü Meydanı’nda ilk mitingi geride bıraktığımız cumartesi günü Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş yaptı.

Programa göre…

Bu cumartesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi açılışları da gerçekleştireceği mitingi var. 18 Mart Çarşamba günü Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal’ı ağırlayacak olan Şehreküstü Meydanı, son olarak 20 Mart Cuma günü Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi konuk edecek.

Bu arada…

Merkezde büyük miting yerine ilçelere yönelen partiler var.

Örneğin…

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, merkezde büyük miting yerine ilçelerin tamamını gezeceğini bize açıklamıştı.

Dün de…

Anavatan Partisi İl Başkanı Ahmet Kömbe, partisinin stratejisini açıkladı.

Buna göre…

Anavatan Genel Başkanı Salih Uzun, 16 ve 24 Mart tarihlerinde iki kez Bursa’ya gelecek.

İlk gelişinde…

Gemlik’te esnaf ziyaretleri yaptıktan sonra Orhangazi’de miting gerçekleştirecek.

İkinci gelişinde ise Mustafakemalpaşa ilçesinde esnaf ziyareti yapıp Karacabey’de miting düzenleyecek.

Merkez dışındaki dört ilçeyi genel başkanının programına koyan Kömbe, iki ilçedeki miting organizasyonu için “Orhangazi ve Karacabey’de kendimizi iddialı kabul ediyoruz. Onun için buralara özel önem veriyoruz” dedi.

Dişli trenle kablolu tren karışıyor mu?

Ulaşım sistemlerindeki ulaşım araçlarının teknik özellikleriyle ilgili bilgi ve uzmanlığımız yok. Sadece verilen bilgileri aktarmaya çalışıyoruz.

Bu noktada…

AK Parti Büyşükşehir Adayı Recep Altepe, ulaşım projelerinde Uludağ’a “dişli tren” ya da “dağ treni” ile ulaşım vaadetti.

Bunun üzerine…

DP Adayı Hikmet Şahin, en uzunu dişli trenin 1.750 metreyle İskoçya’da olduğunu söyledi ve dişli trenle Uludağ ulaşımını “hayal projesi” ilan etti.

Dün ise…

Adaylar arasındaki söz düellosuna “bu işi bilen” bir isimden küçük bir düzeltme geldi.

Uzmanı diyor ki:

“İskoçya’daki hattın 1.750 metre olduğu doğru ama, o dişli tren değil, İstanbul Cağaloğlu’ndaki Tünel’de olduğu gibi kablolu tren. Dişli trenlerin mesafesi daha uzun olabiliyor.”

Biz de uzmanının yalancısıyız…

Bursa’da yeni bir haber dergisi

Gazeteci arkadaşımız, dostumuz, Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, sahibi olduğu Kolaylı Yayıncılık bünyesinde Bursa’ya yeni bir haber dergisi armağan etti:

Gündem16.

Bir süredir aynı isimle yayın yapan internet haber sitesinin yanında, Gündem16 Haber Dergisi’nin ilk sayısını ilgiyle okuduk.

Seçim nedeniyle ilk sayıda adayların Bursa’ya bakışlarının ele alındığı Gündem16’nın sahipliğini Gül Kolaylı, genel yayın koordinatörlüğünü ise İbrahim Öge yapıyor.

Uzun soluklu olmasını diliyoruz…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 11-03-2009

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*