DP miting yapmayacak,Soylu ilçeleri gezecek

DP miting yapmayacak,Soylu ilçeleri gezecek  DP Genel Başkanı Süleyman Soylu dün aradı ve açıkladı: Yalnızca 5 miting yapacak. Bursa`da miting yok ama, ilçeleri dolaşacak. Salı akşamı yemeğe gelecek olan Soylu ayrıca, Akın`ın pozisyonunu da düzeltecek…

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu’yu bize Harun Akın tanıştırdı. Yine, Akın aracılığıyla birkaç kez aradı ve telefon sohbetlerimiz oldu.

Dün sabah…

17 Şubat günü bu sütunlarda “Demokrat Parti’de herkesi şaşırtan görev değişikliği” başlığıyla yayınlanan ve DP Başkanlık Divanı’nda kasım kurultayından bu yana Genel Muhasip olarak yer alan Harun Akın’ın görevinin değiştiğini, sadece Kadın ve Gençlik Kolları Başkanı olarak listede yer aldığını duyuran yazımız nedeniyle aradı.

Söze de…

“Harun benim çok yakın dostum” diyerek başlayıp, değişikliğin 20-25 günlük konu olduğunu söyledi.

Ardından…

“1.5 ay önce konuştuk… Genel Muhasibin sürekli Ankara’da olması gerekiyor. Harun’un da Bursa’da çalışması lazım. İki görev vermiştim, bu nedenle birini bırakması gerekliliği doğdu” dedi.

Sıkıntının…

Başkanlık Divanı’nın küçültülmesinden doğduğunu söyledikten sonra, dikkatimiz için teşekkür edip şunu açıkladı:

“Hemen talimat veriyorum, Harun’un internet sitemizdeki listede yeri Genel Başkan Yardımcısı olarak düzeltilecek.”

Bu arada…

Pazartesi günü 50 ili kapsayan geziye çıkacağını, salı akşamı da teşkilat yemeğine katılmak üzere Bursa’ya geleceğini bildirdi.

Seçim sürecine ilişkin de şu bilgiyi verdi:

“İstanbul’un Gaziosmanpaşa ve Kartal ilçeleriyle Samsun-Bafra, Karabük ve Kırıkkale dışında miting yapmayacağız.”

Şunu ekledi:

“Bursa’da da büyük miting yapmayacağız. Ama ben gelip ilçe ilçe gezeceğim.”

CHP’de Sevigen gitti, Osmangazi dayanamayıp istifa etti ve sosyaldemokratlar kaygı bildirdi

Bursa’ya dün, meslektaşımız Özlem Buğday Yağmur’un köşesinden duyurduğu olayın ilginç bir gelişimi var.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde, pazartesi akşamı Osmangazi İlçe yönetimini düşürme amaçlı darbe girişimi başarıya ulaşmadı ama, İl yönetimi Osmangazi yönetimini, istifa eden 4 üye hariç topluca tedbirli olarak disipline verdi.

Bunu yaparken de…

İstifa edilmesi halinde disiplinin işlemeyeceği mesajı iletildi. Fakat Osmangazi İlçe Başkanı Sa.bit Şerbetçioğlu kabul etmedi.

Böylece…

Disipline tedbirli sevkedilen Osmangazi düştü.

Ancak…

Gelen haberlere göre, belediye meclisi listesinden 10’a yakın isim çekilme kararı almış. Benzer sorun sandık kurulu listesinde de yaşanmış..

İşte…

Özlem’in duyurduğu gelişme tam bu noktada geldi ve disipline sevkedilen CHP  Osmangazi İlçe Başkanı Sabit Şerbetçioğlu yönetimiyle birlikte istifa etti.

Dün…

Şerbetçioğlu’na, ilk anda değil de neden şimdi istifa ettiğini, daha doğrusu pazartesi akşamından buyana ne değiştiğini sorduk.

Şunu söyledi:

“İstifam bir pazarlık konusuydu ve benden istendi. İsteği kabul etmeyerek, arkadaşlarımla birlikte duruş sergiledik. Fakat meclis listesinden ve sandık kurulu görevlilerinden çekilmeler olunca partimin zarar gördüğünü hissettim. Onun için de kendi isteğimle istifa ettim.”

Bir de not:

Şerbetçioğlu’nun yerine Osmangazi İlçe Başkanlığı’na Zeynel Kirte’nin getirileceği konuşuluyor.

••••••••••

İlginçtir…

Osmangazi’de bunlar olurken, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın açıkça koruduğu Genel Sekreter Yardımcısı Mehnmet Sevigen dün akşam saatlerinde televizyona çıktı ve “Genel Başkanımı, partimi, arkadaşlarımı korumak için istifa ediuyorum” dedi.

Böylece…

Medyada hafta başından buyana giderek yükselen Sevigen gerilimi dün akşam beklenen sürprizle sona erdi.

Fakat…

Bu noktaya gelinirken, Bursa’da bir grup sosyaldemokrat tarafından yapılan açıklamayı da görmek gerekiyor.

Yükselişe geçen CHP’ye bu konuların zarar vereceği kaygısı dile getirilen açıklamada, Sevigen’in asırlık CHP’den daha önemli olmadığı vurgulanıyor.

Osmangazi için de şu görüşe yer veriliyor:

“CHP İl başkanlığı ile Osmangazi İlçe arasındaki sürtüşme yersiz ve gereksiz, hatta talihsizdir. Parti içinde akılcı, sorumlu, sağ duyulu girişimlerle çözülmesi gerekirken, seçim öncesi görevden alma ve disipline sevk gibi uygulamalara gidilmesi düşündürücü ve üzücüdür. Hukuki olarak sorun yaratmaktadır.”

Açıklamada…

Yaşananların “seçim sonrası kongre hazırlığı olduğu” izlenimi verdiği de kaydediliylor.

Yıldırım’da Saadet’e şok

Saadet Partisi Yıldırım aday listesi İlçe Seçim Kurulu’na zamanında verilemedi. SP’nin itirazı, Kurul Başkanı’nın şerhine karşın, siyasi parti temsilcilerinin oyuyla kabul edildi.

İl Seçim Kurulu başka bir itiraz üzerine, SP’nin Yıldırım’da seçime giremeyeceği kararı verince

Ayhan Özbek ve SP dün büyük şok yaşadı.

Mustafa Bayrak sahaya iniyor

Bursa onu Doğru Yol Partisi Yıldırım İlçe Başkanı olarak tanıdı. Görevi süresince Yıldırım’ın yanısıra Bursa siyasetine de Mustafa Bayrak’ın önemli katkıları oldu.

Taban siyasetinin yanısıra, sahip olduğu siyasi öngörüyle kent sorunlarına çözümler geliştirdi.

DYP İl yönetimlerinde de görevler üstlenen Mustafa Bayrak’ın Demokrat Parti’den istifasını bu sütunlardan duyurmuştuk.

Belediye ya da il genel meclisi üyeliği için her hangi bir partiye başvuru yapmayan Bayrak, 29 Mart seçimlerinde Yıldırım Belediye Başkanı ve AK Parti’nin Yıldırım Adayı Özgen Keskin’i destekleme kararı aldı.

Bu amaçla da…

Keskin’le birlikte mahallelere giderek çalışacak.

Böylece…

Son iki yıldır yerel siyaseti köşesinden izleyen Bayrak, bu seçim için Özgen Keskin’in yanında yeniden sahaya iniyor.

Yenisölöz’de Güngör Özhan rüzgarı

Yıllarca Doğru Yol Partisi’nde siyaset yaptı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Osmangazi İlçe yönetiminde görev aldı.

Bursa’nın sevilen isimleri arasında yer alıyor.

Güngör Özhan, 29 Mart seçimleri için aldığı davetle AK Parti’nin Yenisölöz Belediye Başkan Adayı olmuştu. Bugün saat 18.00’de seçim bürosunu açıp çalışmalarına resmen başlıyor.

Bu çok özel gününde Güngör Özhan’ın yanında olmak için de AK Parti’nin önemli isimleri Yenisölöz’e akın etmeye hazırlanıyorlar.

Tutanaklar çıktı, kaza sayısı azaldı

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Kemal Demirel, son iki yılda Bursa’da meydana gelen trafik kazalarını bir soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

Önergeye…

İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın cevabında yer alan istatistikler ise bir başka gerçeği ortaya çıkardı.

Buna göre…

Bursa’da 2007’de polis bölgesinde 89, jandarma bölgesinde 31, toplam 120 ölümlü kaza meydana gelirken; 2008’de poliste 78, jandarmada 39, toplam 117 ölümlü kaza oldu.

Aynı şekilde…

2007’de poliste 3 bin 171, jandarmada 678, toplam 3 bin 849 yaralamalı kaza olurken; 2008’de poliste 2 bin 993, jandarmada 728, toplam 3 bin 721 yaralamalı kaza oldu.

Yani…

Ölümlü ve yaralamalı kazalar iki yıl aynı.

Buna karşın…

2007’de poliste 34 bin 881, jandarmada 3 bin 142, toplam 38 bin 023 hasarlı kaza olurken; 2008’de poliste 14 bin 103, jandarmada 1.654, toplam 15 bin 757’e düştü.

Bu da…

Trafik kaza tutanaklarının sürücüler arasında tutulması nedeniyle ortaya çıkan farkı gösteriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 21-02-2009

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*