Altepe de sahaya çıkıyor, asıl seçim yarışı başlıyor AK Parti Adayı Altepe yarın sahaya çıkacaktı.

Altepe de sahaya çıkıyor, asıl seçim yarışı başlıyor AK Parti Adayı Altepe yarın sahaya çıkacaktı. Erdoğan adayları çağırınca program salıya kaldı. Bakan Çelik`in katılımıyla çarşıdan kampanyayı başlatacak olan Altepe çarpıcı projeler hazırladı. Örneğin…

Aslında… Adalet ve Kalkınma Partisi Büyükşehir Adayı Recep Altepe kampanyasını 7 Şubat 2009 Cumartesi günü başlatacaktı.

Ancak…

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yarın için tüm adayları Ankara’ya çağırdı. Genel Merkez’deki toplantıda, AK Parti’nin seçim stratejisi anlatılacak.

O bakımdan…

Altepe de sahaya çıkışını 10 Şubat Salı gününü erteledi.

Üstelik…

Halen Osmangazi Belediye Başkanı olarak görevini sürdüren AK Parti Büyükşehir Adayı Recep Altepe kampanyasının başlangıcını oluşturacak görkemli bir hazırlık planladı.

Buna göre…

Salı günü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in de katılımıyla Uzun Çarşı ve Okçular Çarşısı’ndaki yeni düzenlemelerin açılışları yapılacak.

Buradaki mesaj şu:

Cumhuriyet Halk Partisi Adayı Sena Kaleli kampanyasını Terminal’den başlatmıştı. Demokrat Parti Adayı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ise hal binasını seçmişti.

Altepe de…

Osmangazi Belediyesi’nin çok önem verdiği ve en büyük ilgiyi gören çarşılar projesi ile yola çıkacak. Böylece asıl seçim yarışı başlayacak.

Bu arada…

Hazırlıklarını tamamlayan Altepe, yeni dönem için Bursalılar’ın karşısına adeta proje bombardımanıyla çıkacak.

Ulaşımın yine ağırlıkta olduğu bu projelerden, kent merkezinde düşünülen tramvay hatları dünkü gazetelerde yer aldı.

Altepe ve ekibi, Uludağ ulaşımı konusunda da teleferik için Şahin’in planladığından çok farklı bir proje geliştirdi.

Yep yeni teknikle yep yeni tesis: Osmangazi’nin çadır havuzu Türkiye’ye örnek oldu

Gökdere’den aşağıya doğru inin… Ankara Yolu’nun altından geçtikten sonra sağınıza Zafer Spor Tesisleri’ni alarak devam edin…

Karşınıza Atlı Spor Kulübü gelecek.

Onu da sağınıza alarak ilerlediğinizde yarım kalmış bir inşaata rastlayacaksınız.

O inşaat…

1995 yılında Doğru Yol Partisi Bursa Milletvekili olan Şükrü Erdem’in Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı sırasında temelini attığı olimpik kapalı havuzun inşaatı.

Öylece duran inşaatın hemen yanında ise golf topuna benzeyen dev bir kubbe gibi beyaz örtü içinde bir başka tesis yer alıyor.

O da…

Osmangazi Belediyesi’nin yaz sonunda yapımına başladığı ve 4 ayda bitirip kullanıma açtığı çadır kaplı yüzme havuzu.

Yani…

İki kapalı havuz yan yana. Biri 1995 yılından beri bitirilmeyi bekliyor. Diğeri 4 ayda açılmış, cıvıl cıvıl küçük sporcular yüzüyor.

Bu görüntüyü ister ironik bulun, ister trajik yorumu yapın. Önemli olan yep yeni bir teknik, yep yeni bir havuz ve içinde küçük sporcular.

••••••••••

Doğrusu…

Osmangazi Belediyesi’nin ilkini Yeni Karaman’da gerçekleştirdiği çadır havuzlarla dün tanıştık.

Atıcılar’daki ikinci tesis. Bir de Soğanlı’da şu sıralar üstünün kaplanmakta olan havuz var. Dördüncüsü Fatih Mahallesi’nde yapılacak.

İçeriye girdiğimizde gerçekten etkilendik. Pırıl pırıl soyunma odaları, mükemmel duş kabinleri, kafeteryası, ısıtılmış suyu ve hacimleri, çok şık duran çadırıyla farklı bir atmosfer.

Aynı zamanda Adalet ve Kalkınma Partisi Büyükşehir Adayı olan Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe’yi bu farklı tesis nedeniyle kutladık.

O da…

Bu noktaya nasıl geldiklerini anlattı:

“Üzeri çadır kaplı havuz projesi yalnızca İstanbul’daki Fenerbahçe Spor Kulübü tesisinde vardı. Gidip inceledik ve geliştirerek uygulamaya karar verdik. Yeni Karaman ilk projemizdi. Eksiklerimizi gördük ve Atıcılar havuzu ilkine göre daha iyi oldu.”

Şu noktada heyecanlı:

“Bursa’da devlete ait yalnızca bir yarı olimpik kapalı havuz var. Sporcularımız için özel okulların havuzlarını kullanıyorduk. Şimdi yılın 12 ayı kullanılabilen bu havuzları Bursa’ya kazandırdık.”

Mutluluğu da şuradan kaynaklanıyor:

“Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü gelip inceleme yaptı ve bizim çadırlı havuz projemizi Türkiye’ye örnek proje olarak illere önerdi.”

Yapılan her güzel işi takdir etmek gerekiyor. Biz de Osmangazi Belediyesi’nin çadırlı havuzuna hayran kaldık.

Bununla birlikte…

Yeni Karaman havuzundan yararlanmak için yapılan abone kaydında 5 bin kişinin üzerine çıkıldığını öğrendik. Bu da yapılan işin toplumda nasıl kabul gördüğünü gösteriyor.

Mudanya ve Demirhisar…

Erol Demirhisar’ı 1983 yılında Anavatan Partisi’nin Mudanya kuruluşunda, Mehmet Karadağ başkanlığındaki yönetimin başkanvekili olarak tanıdık.

Sonra…

Karadağ’ın aday olmasıyla ilçe başkanlığını üstlendi.

1984 yerel seçimlerinde Hasan Aktürk’ü Mudanya Belediye Başkanı yapan ekibin başındaydı. 1989’da Ali Narin Demirtaş’lı döneme de imzasını attı.

1994’te Mudanya Belediye Başkanı oldu. 1999’da koltuğu, bu kez Demokratik Sol Parti’den seçime giren Hasan Aktürk’e bıraktı. 2004’te ise siyasette inanılmaz bir geri dönüşü gerçekleştirdi ve tüm partilerden oy alarak ikinci kez Mudanya Belediye Başkanı oldu. Hizmetiyle, insan yaklaşımıyla kendini herkese sevdirdi.

2009’a gelince…

Erol Demirhisar da, Hasan Aktürk de üçüncü kez seçilmek istiyorlar. Ancak, Demirhisar üçüncü seçimine de Anavatan adayı giriyor. Aktürk ise üçüncü partisi Adalet ve Kalkınma Partisi adayı.

Haberler…

Mudanya seçiminin, Demirhisar’la AK Parti arasında geçeceği, ama Demirhisar’ın bir adım önde olduğu yolunda.

Nitekim…

Geçtiğimiz hafta sonu Güzelyalı’da seçim kulislerine kulak kabarttık. Beldeliği iptal edildiği için 29 Mart’ta Mudanya’nın bir mahallesi olarak oy kullanacak Güzelyalı seçmeninin, Selçuk Mutlu’nun da aday olamamasından sonra Demirhisar’a yakın durduğunu hissettik.

Mudanya seçimi gerçekten çok ilginç olacak.

Skal’da başkan Halil Güleç…

Skal, merkezi İspanya’da olup dünya genelinde örgütlenen ve turizm profesyonellerinin oluşturduğu bir dernek.

Skal Bursa Şubesi 5 yıl önce, Bursa turizminin duayeni Halit Cura’yı bünyesinden Türkiye Milli Komite Başkanı, yani dernekçiliğin alışılmış deyişiyle Türkiye Genel Başkanı çıkardı.

Turizm sektöründe önemli bir yere ve etkinliğe sahip olan Skal Bursa’nın başkanlığını Rüştü Dilmen uzun yıllardır başarıyla yürütüyordu. Ancak, pazartesi akşamı yönetim kurulu toplantısı sırasında başkanlıktan affını istedi.

Bunun üzerine yönetim kurulu içinde yeniden görev bölümü yapılırken, Skal Bursa Başkanlığı görevini Halil Güleç üstlendi. Haluk Beceren başkan yardımcısı, Mustafa Sezencan sekreter, Cengiz Tokatlı sayman olurken, Rüştü Dilmen de üye olarak hizmetini sürdürecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 06-02-2009

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*