Sürecin sonuna geliniyor, Erdoğan kararını veriyor

Sürecin sonuna geliniyor, Erdoğan kararını veriyor  Kimi Büyükşehir, kimleri ilçelerde belediye başkanı görmek istediklerini Başbakan`a yazarak veren milletvekilleri dün akşam son toplantıyı yaptı. Kararın, il başkanları toplantısı sonrası açıklanması bekleniyor…

Sık sık tekrarlıyoruz… Yalnızca Adalet ve Kalkınma Partisi değil, diğer partiler de AK Parti Bursa Büyükşehir adayını merakla bekliyor.

Gerçi…

Süre uzadıkça spekülasyonlar artıyor ama, AK Parti teşkilatlarında büyük bir sessizlik var ve çekişme yansımaları görülmüyor.

Sürece gelince…

Dün de, AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Tunçak’dan aktardığımız gibi, “ince eleyip sık dokuyan” bir uygulama söz konusu.

Bursa gibi bir kentin Büyükşehir Belediyesi’nin teslim edileceği ismi belirlemek için teşkilatta iki kez temayül yoklaması yapıldı. Defalarca kamuoyu araştırmalarıyla halkın görüşü öğrenilmeye çalışıldı.

Milletvekillerinin üç kez görüşü alındı. Son görüşmeyi önceki akşam bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

Görüşmede…

Şehir dışındaki Mehmet Emin Tutan ve Ali Kul dışındaki milletvekillerine birer kağıt dağıtıldı ve kimi Büyükşehir, kimleri de ilçelerde belediye başkanı görmek istediklerini yazmaları istendi.

Böylece…

Erdoğan son değerlendirmeyi milletvekillerinin görüşlerine göre yapmış oldu. Milletvekilleri dün akşam da kendi aralarında toplandı.

Ankara’dan yansıyan hava değişim gösteriyor.

Açıklanmasının da cuma günü planlanan il başkanları toplantısından sonraya kalması bekleniyor.

Çünkü…

İl başkanları toplantısına, büyükşehir belediye başkanları da katılıyor.

Yani…

AK Parti’nin yeni adayını öğrenebilmek için muhtemelen cumartesi günü Başbakan Erdoğan’ın açıklamasını bekleyeceğiz.

Belediye başkanları genelde park yapar, Acaroğlu ise kader değiştiriyor

Halkın belediye başkanlarından beklenrisi bellidir. Çöplerin düzenli toplanması, yolların iyi olması ve güzel parklar istenir.

Zaten…

Belediye başkanları da bu istekler doğrultusunda çalışma programlarını hazırlarlar. Beklentileri karşılayacak şekilde günlük gereksinimleri yerine getirmeye öncelik verirler. Bunun yanında yönettikleri kentin modernleşmesine ve güzelleşmesine katkı yapmayı önemserler.

Fakat…

Büyükorhan Belediye Başkanı Kamil Mehmet Acaroğlu’ndan hem beklentiler, hem de onun öncelikleri çok farklı.

Çünkü…

Büyükorhan gibi yoksul ve geri kalmış bir dağ ilçesinde modern kentleşme adına yapılabilecekler ne yazık ki sınırlı.

Buna karşılık…

Yöre halkının ufkunu ve önünü açacak, geleceğini organize edecek çalışmalar daha önem kazanıyor.

İşte…

Acaroğlu da bu noktadan yola çıkarak kader değiştirecek bir yolculuğa öncülük etti. İlk adımı da 2004 yılında attı.

Anımsanacaktır…

Büyükorhan’ın köylerinden liseye gitmek isteyen, ancak ilçe merkezinde kalabilecekleri yer olmadığı için bunu başaramayan 25 kız öğrenci için evini yurt haline getirdi.

4 yıl önce Büyükorhan’da Belediye Başkanı Kamil Mehmet Acaroğlu’nun kız öğrenci yurdu haline getirdiği evde konaklayarak liseye başlayan 25 kız öğrenciden 6’sı bugün üniversiteye gidiyor.

Gerçi…

Büyükorhan ilçe merkezinden üniversiteye giden kız öğrenciler olmuştu ama, köylerinden üniversiteye ilk kez kız öğrenci gitmiş oldu.

Üstelik…

Bu öğrenciler bir de büyük yürüyüş başlattı.

Şimdilerde…

14 kız öğrencinin daha üniversiteye hazırlanması söz konusu.

Köylerde yaşayan bu kız öğrenciler her hafta cumartesi ve pazar günleri Bursa’ya gelip Tan Dersanesi’nde üniversiteye hazırlanıyorlar. Kız öğrenciler cumartesi gecesi de Muradiye’deki Turizm Otelcilik Meslek Yüksek Okulu’nda kalıyorlar.

Öğrencilerin geliş gidişlerini Büyükorhan Belediyesi organize ediyor. Ama üniversite kurslarının ücretini ve konaklama dahil diğer masraflarını Koza Lions Kulübü burs olarak karşılıyor.

Dün bunları anlatırken Acaroğlu’nun gözleri dolu dolu oldu.

“Ben de böyle mutlu oluyorum. Bu çocukları mutlu görmek bana yetiyor. Daha ne isteyeyim ki?” derken de yüreğindeki heyecanı belli ediyordu.

Gerçekten de mutluluk işte böyle bir şey.

Belediye başkanları genelde yol ve park yaparlar. Ama Acaroğlu, yoksul bir dağ ilçesinin köylerindeki kız öğrencilerin kaderini değiştiriyor.

Bundan büyük mutluluk olabilir mi?

Yıldırım için çıkış yolu

Kısa adı Yısiad olan Yıldırım Sanayici ve İşadamları Derneği’nin yeni seçilen yönetim kurulunun tanıtımı nedeniyle düzenlenen toplantı sırasında bir nokta dikkatimizi çekti.

Yeni yönetiminde Murat Karaman ve Feridun Özyüksel gibi DP’de ilçe başkanlığı yapmışlarla halen ilçe başkanı olan Mehmet Emin Turhan gibi isimleri başka siyasi görüşlerle bir araya getiren Yısiad Başkanı Atilla Karagöz dedi ki:

“Toki’nin Kestel’e yapacağı gibi işletmeler Yıldırım’a da yapılmalı. Ama, Yıldırım’ın öncelikle ticaret merkezlerine ihtiyacı var.”

Yol da gösterdi:

“Karlıdağ ve Vişne caddelerinde üretim yapan işletmeler var. Özellikle Vişne Caddesi’nde evden bozma binalarda üretim yapılıyor. Buraları rehabilite edilmeli.”

Sıkıntıyı da ortaya koydu:

“Binalar evden bozma olunca ruhsat alınamıyor. Ruhsat olmayınca üretim izni verilemiyor. Elektrikte bile sorun yaşanıyor.”

Önerisi şu:

“Bölge ticaret merkezi ilan edilsin, herkes rahatlasın.”

Bir de…

“Yıldırım’ın belediye başkanı nasıl olmalı” beklentisi var:

“Yıldırım için doğruyu yapan, sivil toplum örgütleriyle diyaloğu olan, halkla iç içe, sorunları bilen bir belediye başkanımız olmalı.”

Bunları yapabilecek belediye başkanı için vaadi şu:

“Biz de tek ilçe sanayici ve işadamları derneği olarak, Yıldırım’ı yaşanabilir kent yapacak çalışmaların içinde olacağız.”

DP Nilüfer adayı Salih Tetikcan

Bazı ilçelerde belediye başkan adaylarını belirleyip açıklayan Demokrat Parti, merkezde ilk adımı Nilüfer’de atıyor.

DP Nilüfer İlçe Başkanı Ömer Seymen’in önerisini kabul eden Salih Tetikcan, pazar günü geniş katılımlı toplantıyla Nilüfer adaylığını açıklayacak.

Merkezde ikinci adım ise Büyükşehir için Yavuz Yenidünya ile atacak. Yenidünya kararının bugün alınması bekleniyor.

Anavatan Partisi ise İnegöl eski belediye başkanlarından Muhittin Tanoğlu’nu aday olması için ikna etti.

Vahapoğlu ile UEFA finali…

Meslektaşımız, arkadaşımız Ece Vahapoğlu için “on parmağında on marifet” sözü bile yetersiz kalır.

Takvim gazetesi köşe yazarı Vahapoğlu, 5 dil biliyor. 4 kitabının yanısıra, büyük organizasyonlarda sunuculuk yapıyor.

Örneğin…

Geçen yıl Türkiye ve Almanya başbakanlarının katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirilen Türk-Alman İş Konseyi’nin sunucusuydu.

Dün internette haber sitelerini dolaşırken Ece Vahapoğlu’nun gülümseyen yüzüyle karşılaştık.

Bu kez de…

Mayıs ayında İstanbul’daki Rüştü Saraçoğlu Stadı’nda oynanacak UEFA Kupası Final Maçı ile ilgili tüm etkinliklerin sunuculuğu Ece Vahapoğlu’na verilmiş.

Türkçe ve İngilizce anonslar yapacak olan Vahapoğlu adına sevindik. Bu zor görevin altından başarıyla çıkar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 08-01-2009

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*