Şahin`in tercihi, Kırat`ın kazancı ve grup sürprizi Şahin`in DP tercihi iki taraf için de neler getirir?

Şahin`in tercihi, Kırat`ın kazancı ve grup sürprizi  Şahin`in DP tercihi iki taraf için de neler getirir? Kırat`ın seçime 2 ay kala belediyeler kazanması ne anlama geliyor? AK Parti`de dünkü Büyükşehir Grup toplantısının yeri ve katılım nasıl yorumlanmalı?

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin aday göstermediği Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin kararını verdi Demokrat Parti adayı oldu.

Bu tercih elbette önemli.

Öncelikle…

Hikmet Şahin’in yarışa girmesi, kampanyayı renkli ve hareketli hale getirecek. Sakin ve hoşgörülü davranan Şahin’in kampanya stratejisini ise zaman gösterecek.

Şimdilerde, yeni partisinin kadrolarına uyum adımları atıyor. Dün akşam da DP’nin üst yöneticileri, il yönetimi, ilçe başkanları ve başkan adaylarına yemek verdi.

Kırat cephesinde ise Genel Muhasip Harun Akın ve İl Başkanı Füsun Yaşar’dan başlamak üzere büyük bir mutluluk var.

Çünkü…

Hiç sıkıntı yaşamayacakları bir kampanya geçirecekler, adaylarının iddiası nedeniyle izlenen parti haline gelecekler.

En önemlisi…

Büyükşehir, Mustafakemalpaşa ve Emek’i 2 ay kala olsa bile seçimsiz aldılar. Gemlik ve Güzelyalı yolda.

AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Ali Cakalıoğlu’nun Yıldırım adaylığı da proje aşamasında.

Buna karşın…

Dün sessizlik gözlenen AK Parti’de kritik bir adım atıldı ve Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grubu ilk kez İl Başkanlığı’nda tam kadro toplandı.

Büyükşehir’deki toplantı yerine partideki toplantıya giden Meclis üyeleri de işaret vermiş oldular.

Bugün DP’ye geçecek olan Emek Belediye Başkanı Yakup Aktaş ise grupta arkadaşlarıyla vedalaştı.

Son bir not:

DYP eski yöneticilerinden, AK Parti Osmangazi kurucularından Güngör Özhan da Sölöz AK Parti adayı oldu.

Anavatan da atağa kalktı

Adalet ve Kalkınma Partisi aday olarak Recep Altepe’de karar kıldı. Hikmet Şahin bunun üzerine Demokrat Parti adayı oldu. Cumhuriyet Halk Partisi yola Sena Kaleli ile çıktı. Milliyetçi Hareket Partisi ise Mehmet Gazioğlu ile çalışmaya bile başladı.

Peki…

Bir dönemin yerel ve genel iktidarı Anavatan Partisi ne yapıyor? Adayı kim?

Soruyu…

Anavatan Genel Merkezi Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Orhan Efe’ye yönelttik.

“Az önce Genel Başkanımız Salih Uzun ile Bursa’yı konuştum” dedi ve şunu söyledi:

“Anavatan Partisi Bursa’daki seçim yarışında her zaman iddialı şekilde oldu. Bu yerel seçimde de iddiamızı tekrarlayacağız.”

Ya aday?

“Hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Herkesin tanıdığı ve saygı duyduğu çok önemli bir isimle Bursalılar’ın karşısına çıkacağız. Adayımız  seçimin sürprizi olacak.”

Büyükataman’dan Çelik’e KÇÖ sorusu

Ekonomik sıkıntı nedeniyle başta otomotiv ve yan sanayii olmak üzere firmalar işçi çıkarıyorlar.

Bazı firmalar ise “Büyükler çıkarıyor, bizim de tasarruf için bir şeyler yapmamız lazım” düşüncesiyle işçi çıkarma kervanına katılıyorlar.

Böyle bir ortamda…

Toplumu saran işsizlik ve alınan önlemler Milliyetçi Hareket Partisi Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman tarafından TBMM gündemine taşındı.

Büyükataman soru önergesinde, Bursa’da 2007 Temmuz’unda 285 işyeri kapanırken 2008 Temmuz’unda bu sayının 1.113’e çıktığını, 2007 ve 2008’in Ağustos aylarında ise rakamın 251’den 622’ye yükseldiğini, sadece Bursa’da 2008’de 56 bin 700 kişinin işinden olduğunu vurguluyor.

Ardından…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in, şirketlerin işçi çıkarmak yerine Kısa Çalışma Ödeneği kullanmaları isteğine yönelik açıklamalarını anımsatıp Çelik’e 3 soru yöneltiyor:

Bir…

“Bahsettiğiniz fonda şu an kaç para bulunuyor? Bu fon bahsettiğiniz gibi kullandırılıyor mu?”

İki…

“Fondan GAP’a para aktarıldığı doğru mu? Eğer doğruysa çalışma ödeneği olarak ayrılan fonun GAP’ta kullanılması sizce doğru mu?”

Üç…

“Bursa’da bir çok işyeri, özellikle Tofaş, Renault ve Bosch gibi otomotiv sanayii başta olmak üzere çok fazla işçi çıkarıldı. Buna karşılık hükümetiniz neler yapıyor, ne gibi tedbirler alıyor?”

Saadetli gençler Şam’da Filistin gösterisi yaptı, Hamas’tan mesaj getirdi

Saadet Partisi Bursa İl Gençlik Kolu kadar aktif ve üretken bir başka yapıya rastlamadık.

Son olarak…

Dış İlişkiler Sorumlusu Orhan Mollasalih başkanlığındaki Bursa grubu, Filistin’e destek için Golan’a giden İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Sakarya, Gaziantep, Samsun, Şanlıurfa, Diyarbakır, Trabzon, Rize gibi illerden 3 otobüs ve 150 otomobillik konvoya katıldı.

Cilvegözü kapısından Suriye’ye geçen grubun hedefi, Filistin’e en yakın yer Golan Tepeleri’ydi.

Ancak…

İsrail’in roket saldırısı düzenlendiği şikayeti üzerine Birleşmiş Milletler bölgeyi kapatınca Şam’da kalıp gösteriler yaptılar.

Bursa grubuna önderlik eden Orhan Mollasalih şunları anlattı:

“Hamidiye Çarşısı’nda yerli halkla birlikte Filistin’e destek yürüyüşü yaptık. O esnada elimizde Türk ve Filistin bayrakları vardı. Ama halk Türk bayraklarını hatıra olarak istedi.”

Giderken çok sayıda bayrak götürmelerine karşın, dönüşte hiç kalmadığını, hepsini dağıttıklarını kaydeden Mollasalih, ayrıca Filistin Kampı’nı ziyaret edip sorumlusu Halit Ebu Samara ile görüştüklerini anlattı:

“Sahip çıktığımız için teşekkür etti. Ecdadımızın yaptığını bugün bizlerin tekrarladığını söyledi. Türkiye’nin çok önemli olduğunu ve her zaman Türkiye’yi önemsediklerini ifade etti.”

••••••••••

Oradayken…

SP Bursa gençliğinin, Hamas lideri Halid Maşal’la görüşme isteği kabul edildi.

Ne var ki…

Buluşmaya gelirken Maşal’ı telefonla Başbakan Erdoğan’ın Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu arayınca, yerine 4 yardımcısından biri olan Muhammed Nezel’i gönderdi.

Yarım saat planlanmasına karşın 1 saat 15 dakika süren görüşmede Nezel, önemli mesajlar verdi.

İşte o mesajlardan bazıları:

• “Türkiye’nin tavrı Arap dünyasından çok ötede. Bu bizi mutlu ediyor.”

• “İsrail hedefler koydu: Hamas’ı yok etmek, El Kassam’ın elindeki füaze gücünü yok etmek ve terör altyapısı gibi bir gerekçeyle Gazze’yi yerle bir etmek.”

• “Hamas mücahidleri halkın içinde. Tek bir kaybımız bile yok.”

• “İslam Üniversitesi’ni yıktılar. Fosfor bombası atıyorlar. Üzerimize lav atıyorlar.”

• “Bu savaş, İsrail siyasi, askeri, ahlaki açıdan mağlup olduğunda biter.”

• “Ateşkes için 4 şartımız var: İsrail’in Gazze’den çıkması, ablukanın kaldırılması, Refah Kapısı’nın açılması, yardımların yerine ulaşması.”

• “Türkiye’ye bizi çok dikkate aldıkları için teşekkür ediyoruz.”

• “Bu olayı dünyanın gözünden indirmeyin. Türk hukukçuları Olmert, Livni, Barak için uluslararası mahkemelerde savaş suçlusu davaları açsınlar.”

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 16-01-2009

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*