Gazioğlu siyasette en mutlu günlerini yaşıyor

Gazioğlu siyasette en mutlu günlerini yaşıyor Büyükşehir adayı olduğu MHP`yi değerlendiren Mehmet Gazioğlu, gördüğü ilgiden çok memnun. Mutluluğunu da, “Bugüne kadar çok seçime katıldım. Ama hayatımda hiç bu kadar ilgi görmedim” diyerek ifade ediyor…

Geçmiş dönemlerde, belediye başkan adayları genelde partilerin Seçim Kurulu’na başvuru yapacakları günün gecesi belirlenirdi.

Bu kez süreç çok farklı işliyor.

Aslında…

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kasım ayında yapılan Adalet ve Kalkınma Partisi il başkanları toplantısında “adayların yılbaşına kadar belirleneceği” açıklaması süreci tetikledi.

Fakat…

Herkes AK Parti’nin adaylarını erken belirlemesini beklerken, yola çıkan diğer siyasi partiler adaylarını daha erken açıkladılar.

Buna karşın…

Diğer partileri harekete geçiren AK Parti henüz kendi adaylarını açıklayabilmiş değil.

Yola ilk çıkan da Milliyetçi Hareket Partisi oldu.

Adalet Partisi/Doğıru Yol Partisi/Demokrat Parti misyonunun Bursa’daki efsane isimlerinden Mehmet Gazioğlu’nu 29 Mart 2009’daki yerel seçimde Büyükşehir adaylığına ikna eden MHP, diğer partiler arayışını sürdürerken sahaya bile çıktı.

••••••••••

Dün…

İçişleri eski bakanlarından, MHP Büyükşehir Adayı Mehmet Gazioğlu’nu aradık ve “Neler yapıyorsunuz?” diye sorduk.

Sesinde mutluluk vardı.

“Çalışmaya erken başladık ve çok da mesafe aldık” diye başladı ve şöyle sürdürdü:

“Derneklerin neredeyse hepsini ziyaret ettim. Yaptığım ziyaretlerden hem olumlu izlenimlerle ayrıldım, çok güzel sesler aldım.”

Tespitini aktardı:

“İnsanlar bana ilgi ve sevgi gösteriyorlar ama ülkenin durumu hiç iyi değil. Her yerde işçi çıkarılıyor. Toplumu sıkıntılı görüyorum.”

Sonra…

“İşin en güzel tarafı şu: Gittiğimiz yerlerde kendimizi tanıtmak zorunda kalmıyoruz. Nereye adım atsam sevgi ve saygı görüyorum” dedikten sonra şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bütün samimiyetimle şunu söylüyorum: Bugüne kadar çok seçime katıldım. Ama hayatımda hiç bu kadar ilgi görmedim.”

Devam etti:

“Eskiden gider oy vermeleri için insanlara yalvarırdık. Oysa şimdi herkes geliyor ve görev istiyor, bize yardım etmek istiyor. Ben böyle bir şey görmedim.”

Bunun üzerine…

MHP camiasına katılırken “tedirgin olup olmadığını” sorduk.

Açık yüreklilikle şunları söyledi:

“Yıllarca siyaset yaptığım partide rekabete dayalı çekişme vardı. Burada böyle bir şey yok. Büyük bir sevgi, ilgi, saygı gördüm. Beni bir ağabey olarak kabul ettiler ve sevdiler. Eski bir bakan olarak da saygı gösterdiler. Hiç tedirgin olmadım.”

Şunu ekledi:

“İlk günden itibaren, beni hiç dışarıdan görmediklerini söylediler. Ben de onlara, her şeye rağmen dışarıdan geldiğimi, Büyükşehir adaylığının önemli bir makam olduğunu, MHP içinde daha fazla hak eden biri varsa seve seve onun için çalışabileceğimi söyledim. Buna karşılık olarak da, benim katılmamdan memnuniyetlerini anlattılar.”

Şunun da altını çizdi:

“Sayın Devlet Bahçeli ile görüşmemizde de benzer sözleri duydum. Sayın Bahçeli ‘Bize katılarak şeref verdiniz’ dedi ve beni çok onore etti. Bu yaşadıklarımı asla unutamam.”

Aynı açık yüreklilikle şunu söyledi:

“Siyasette en mutlu ve huzurlu günlerimi geçiriyorum.”

••••••••••

Her fırsatta tekrarlıyoruz…

Mehmet Gazioğlu, tabandan tavana yaptığı yolculuk ve mütevazı geri dönüşüyle Bursa siyasetinin hem önemli isimlerinden, hem emekçilerinden, hem de beyefendilerindendir.

Bugün MHP Büyükşehir Adayı olarak altına girdiği yeni siyasi şemsiyeye şöyle bakıyor:

“Bugüne kadar hep siyasi mücadeleyle politika yaptım. Ama burada parti içi mücadele hiç yok. Herkes saygı gösteriyor, yardım edebilmek için çabalıyor.”

Mutluluğunu ortaya koydu:

“Günde en az 7 saat çalışmama rağmen 4 kilo almışım, huzurumu buradan anlayın. Yapılanlardan haz duyuyorum, hoşnut oluyorum. Yoruluyorum ama eve mutlu dönüyorum.”

İktidar partisine 93 başvuru

Bursa’da siyasi partiler arasında en düzenli çalışmayı Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yaptığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Nitekim…

İl Başkanlığı Bilgi İşlem biriminin hazırladığı adaylık başvuruları dökümanı dün gazetecilerin elektronik postalarına gönderildi.

Listeye göre, toplam 93 aday adaylığı başvurusu yapılmış.

Büyükşehir’de bilinen 3 başvuru listede. 8 başvuru ile ilçeler arasında rekor Orhangazi’de. Onu, 7’şer başvuru ile Osmangazi, Nilüfer, Kestel izliyor.

Ardından…

6 başvuruyla Gemlik geliyor. Orhaneli ve Gürsu’da 5 başvuru var. Mudanya ise 4 başvuruyla ilgi odağı ilçelerden.

Ayrıca…

Yıldırım, İznik ve Harmancık’ta 3’er aday adaylığı başvurusu var. Yenişehir’de ise 2 başvuru alınmış. Mustafakemalpaşa, Karacabey ve Keles ise 1’er başvuruya sahip ilçeler.

Yanısıra…

Beldelerden en çok başvuru Orhangazi’ye bağlı Yeniköy için yapılmış. Bu beldedeki 4 başvuruyu, 3 başvuru ile Orhaneli’ye bağlı Karıncalı izliyor. Mustafakemalpaşa’nın Tatkavaklı beldesinde de 2 aday adaylığı başvurusu var.

Bunun dışında…

İnegöl’ün Alanyurt, Cerrah, Kurşunlu ve Tahtaköprü beldeleriyle, İznik’in Boyalıca ve Elbeyli beldeleri, Mustafakemalpaşa’nın Çeltikçi, Ovaazatlı, Tepecik, Yalıntaş ve Yeşilova beldeleri, Orhaneli’nin Göynükbelen beldesi, İznik’in Narlıca beldesi için de 1’er başvuru olmuş.

AK Parti’de temayül günü

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin önseçim yerine geliştirdiği temayül yoklaması yönteminde ikinci raund bugün.

AK Parti, 3 Aralık’taki ilk temayül yoklamasında teşkilata Büyükşehir Belediyle Başkanı Hikmet Şahin ve ilçe belediye başkanlarını sormuştu.

Bugün ise…

BUTTİM’de saat 11.00’de başlayacak ikinci temayülde, Büyükşehir ve ilçelerde başkanların dışındaki adayları soracak.

Yazıcıoğlu geliyor

Adaylıklar konusunda hareketlenen partiler arasına Büyük Birlik Partisi de katıldı.

Programa göre…

Bursa’ya önce BBP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Destici gelecek. Aynı zamanda Bursa sorumlusu olan Destici pazar günü il başkanlığında basın toplantısı yapacak.

Ardından…

8 Ocak Perşembe günü BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu gelecek. Geceyi de Bursa’da geçirecek olan Yazıcoğlu o gün partisinin adaylarını kamuoyuna tanıtacak.

CHP Bursa’nın Yurtkuran ziyareti

Partilerin adaylarla ilgili çalışmalarına kendimizi verdiğimiz bir süreçte, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa kadrosunun bir ziyaret haberi ilgimizi çekti.

Habere göre…

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Onur Öymen ve Bursa Milletvekili Abdullah Özer ile, Parti Meclisi Üyesi Ali Nihat Irkörücü ve İl Başkanı Gürhan Akdoğan’dan oluşan heyet, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Ankara’daki genel merkezini ziyaret etmiş.

Ziyarette…

CHP heyetini, ADD Genel Başkanvekili Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran ağırlamış.

Anladığımız kadarıyla…

CHP Bursa kadrosu, bir ay kadar önce ADD Genel Başkanvekilliği görevini üstlenen Uludağ Üniversitesi eski rektürü Yurtkuran’ı unutmadıklarını göstermek istemişler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 03-01-2009

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*