Baykal sürpriz isimlere rozet takmaya geliyor

Baykal sürpriz isimlere rozet takmaya geliyor  CHP Genel Başkanı Deniz Baykal sürpriz bir programla cumartesi günü Bursa`ya geliyor. Büyükşehir Adayı Sena Kaleli`yi açıklayacak olan Baykal, sürpriz isimlere rozet takacak, taşınan Yıldırım İlçe`yi açacak…

Cumhuriyet Halk Partisi İl Sekreteri Selim Lümalı imzasıyla gelen basın duyurusu tam bir sürpriz bilgi veriyordu:

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 10 Ocak 2009 Culmartesi günü Bursa’ya geliyor.

Program ayrıntılarının daha sonra açıklanacağı kaydedilen duyuruyu okuyunca, kulağı delik CHP’lilere, Baykal’ın sürprizinin nedenini sorduk.

Öncelikle…

“Büyükşehir ve ilçelerdeki adaylarımızın tanıtımını yapacak, onun işi geliyor” dediler.

“Kimi açıklayacak?” sorumuza ise net bir cevap verdiler:

“Parti örgütümüzün isteği doğrultusunda Sena Kaleli’yi Bursa kamuoyuna adayımız olarak duyuracak.”

Ancak…

Uludağ Üniversitesi Fethiye Kültür Merkezi’ndeki toplantıda CHP’ye katılacak önemli isimlere rozetlerini Baykal takacak.

Örneğin…

Uludağ Üniversitesi’nin eski rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran’ın cumartesi CHP’ye girmesi bekleniyor.

Yanısıra…

CHP kökenli olan, 1999-2002 arası DSP Bursa Milletvekili olarak görev yapan Ali Arabacı da rozet takılacaklar arasında.

Ayrıca…

Makina Mühendisleri Odası Başkanı Nedret Yayla ve Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı İlhan Demiröz ile bazı öğretim üyelerine CHP rozetleri takılacak.

Bir de…

İl Başkanlığı ile aynı yerde olan CHP Yıldırım İlçe’nintaşınması var.

İhtisas Hastanesi’nden Tezok Caddesi’ne dönüşte hemen sol tarafta yeni bir yer kiralayan CHP Yıldırım İlçe’nin, taşınma yetişirse Baykal tarafından açılması söz konusu.

Bu program gerçekleşirse, ilçe önündeki konuşma mini mitinge dönüşecek.

MHP Osmangazi Basri Sönmez…

Milliyetçi Hareket Partisi merkezde Büyükşehir ve Yıldırım’dan sonra Osmangazi adayını da netleştirdi: Basri Sönmez.

Bu konuda…

Bir süredir devam eden görüşmeler dün akşam saatlerinde sonuçlandı ve MHP İl Yönetim Kurulu toplantısına katılan Sönmez, adaylık formunu doldurdu.

MHP’nin ısrarlı önerisini kabul eden Sönmez’in kararı çok kişi için sürpriz ama, MHP’nin kamuoyu önüne sevilen ve saygınlığı olan bir isimle çıkması bakımından önemli.

Çünkü…

Bursa Belediyesi’nde Fen İşleri Müdürlüğü yapan, Bursa’nın tarihi kent kimliğine yönelik çok önemli çalışmalara imza atan, 1994-1999 döneminde Anavatan Partisi’nden Osmangazi Belediye Başkanı seçilen Basri Sönmez, 2004 sonrası tarihi eserlerin kazanılmasında Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe’ye danışmanlık yapıyordu.

Pehlivan’ı üzen kardeş ayrılığı

Feridun Pehlivan her zaman Bursa siyasetinin önemli isimlerindendir.

Hafta sonuna kadar, Demokrat Parti Büyükşehir Adayı olarak adı geçiyordu. Ama o sayfa geride kaldı, defter kapandı.

Dün sabah sesinde üzüntü vardı. Adaylığıyla ilgili ilk adımları açık yüreklilikle anlattı:

“40 gün önce Celal Gül geldi. ‘Elçiye zeval olmaz’ diyerek oturdu. Seçim Komisyonu Başkanı sıfatıyla, DP ailesinin ricasını bana iletti ve Büyükşehir adayı olmamı istedi.”

Devam etti:

“Ben de, tek partiyle seçim kazanılamayacağını, DP ve Anavatan’ın iki kardeş olarak seçime birlikte girmeleri gerektiğini, ancak bu şekilde değerlendirebileceğimi anlattım.”

Şunu ekledi:

“Ertesi gün Sayın Harun Akın aradı ve geldi. O da, ‘Yaptırdığımız araştırmada siz çıkıyorsunuz’ dedi ve aynı ricayı iletti. Ona da aynı şeyleri söyledim.”

Konuya bakışı net:

“Ben iki partinin birlikte olması gerektiğine inanıyor ve savunuyorum. 22 Temmuz öncesi de Ankara’da bunun için mücadele etmiştim. Bu birlikteliğin becerilebilmesi halinde aday olabileceğimi söyledim.”

Sonrasındaki gelişmeler şöyle:

“DP İl Başkanı Füsun Yaşar geldi. O buradayken Anavatan İl Başkanı Ahmet Kömbe de geldi. Anavatan 5 ilçe istedi. Sonra iki ilçede karar kıldı. Sonra da bütün bunlar geride kaldı.”

Dediği şu:

“İki kardeş parti bir kez daha bir araya gelemedi, yazık oldu.”

Kadın adaylara özel mülakat

Adalet ve Kalkınma Partisi’ne belediye başkan adaylığı için dört kadın başvurusu var:

Nilüfer’de Cennet Cankılıç ve Işıl Zeliha Gençoğlu Maydaer, Gemlik’te Habibe Oral ve Orhaneli Karıncalı’da Hayriye Özdemir Kazancı.

Kadın adaylar için özel bir çalışma hedefleyen AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığı, kadın adaya destek projesi hazırladı.

Bunun için de…

Nilüfer’de adaylık olasılığı güçlü görünen Cennet Cankılıç ve Işıl Zeliha Gençoğlu Maydaer’i dün özel mülakat için Ankara’ya davet ettiler.

Seçime hazırlanan siyasilere, Yısiad’dan Yıldırım için kalkınma reçetesi

Tüm siyasi partilerin ilgilerini adaylık çalışmalarına yoğunlaştırdığı bugünkü süreçte, siyasilere rehber olacak bir öneri demeti, kısa adı Yısiad olan Yıldırım Sanayici ve İşadamları Derneği’nden geldi.

Daha doğrusu…

Yısiad Başkanı Atilla Karagöz, bir süredir yaptıkları araştırmaların ışığında hazırladıkları kalkınma reçetesi ile Yıldırım’da seçmenin karşısına çıkacak siyasi partiler için çok önemli hedefler gösterdi.

On maddelik reçetenin ilk sırasında üniversite var:

“Bursa’ya kazandırılacak ikinci üniversitenin adresi mutlak suretle Yıldırım İlçesi olmalı.”

İki…

“Toki’nin Kestel’de yapacağı 7 bin işyerinden oluşan ticaret merkezinin benzeri Yıldırım’a yapılmalı.”

Üç…

“Yıldırım’daki sosyal projeler yalnızca çocuk parklarıyla sınırlı kalmamalı. İnsanların hafta sonlarını ayırabilecekleri alışveriş merkezleri ve dinlenme tesisleri yapılmalı.”

Dört…

“Şu an gündemde olan ek adliye binası gibi kamu kurumları Yıldırım’a kaydırılmalı.”

Beş…

“Yıldırım’da, merdiven altı denilen türde kayıtdışı üretim yapan çok sayıda işyeri var. Bu işletme ve işyerlerinin, haksız rekabeti önlemek üzere resmiyet altına alınabilmeleri için denetimler arttırılmalı.”

Altı…

“Hazırlanacak Yıldırım İlçesi Kalkınma Planı tüm kamuoyuna sunulmalı ve bu yolla sivil toplum örgütleri başta olmak üzere halkın görüşleri mutlaka alınmalı.”

Yedi…

“Yıldırım İlçesi’nin modern bir kimliğe bürünebilmesi için konutlaşmada gecekondu anlayışını ortadan kaldırmaya yönelik adımlar atılmalı ve gerekli altyapı sağlanmalı.”

Sekiz…

“Yıldırım İlçesi’nde Kent Konseyi oluşturuldu. Yıldırım dışından kimi sivil toplum örgütleri bu yapıya alındığı halde Yısiad alınmadı. Yıldırım Kent Konseyi’ne Yısiad’ın da davet edilerek görüş ve önerileri alınmalı.”

Dokuz…

“Yıldırım’da faaliyet gösteren işadamları ve girişimcilerin önleri açılmalı, ticari açıdan destek verilmeli.”

On…

“Yıldırım’da işsizlik oranının en alt seviyeye indirilebilmesi için; farklı sektörlerdeki firmalara destek sağlayacak hibe projeler, AB fonları, Tubitak projeleri ve kalkındırma kredileriyle ilgili eğitim-bilgilendirme yapacak birimler Yıldırım Belediyesi’nde oluşturulmalı.”

••••••••••

Bu arada…

Yıldırım’daki etkinliği her geçen gün artan Yısiad, hazırladığı yeni bir yayınla da üyelerinin karşısına çıktı.

Efektif adıyla ilk sayısı yayınlanan dergi, bundan böyle düzenli olarak Bursa ve Yıldrırım’ın ekonomik yapısını irdeleyecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 06-01-2009

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*