Baykal Bursa`yı merkez yaptı, 7 ili açıklayacak Baykal sürpriz yapıp 6 ilin adaylarının açıklanmasını da Bursa`ya aldı.

Baykal Bursa`yı merkez yaptı, 7 ili açıklayacak  Baykal sürpriz yapıp 6 ilin adaylarının açıklanmasını da Bursa`ya aldı. Bursa`yı siyasi merkez haline getiren karar, Akdoğan-Irkörücü ikilisinin yeniden yapılandırdığı CHP örgütüne de güven anlamı taşıyor…

Sürpriz haber dün öğle saatlerinde geldi… Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Gürhan Akdoğan o sırada, Bursa Milletvekili Abdullah Özer, Parti Meclisi Üyesi Ali Nihat Irkörücü ve İl Sekreteri Selim Lümalı ile birlikte, bugünkü organizasyonun gerçekleştirileceği Fethiye Kültür Merkezi’nde inceleme yapıyordu.

Çünkü…

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal bugün Bursa’ya Büyükşehir adayı Sena Kaleli ve ilçelerin adaylarını kamuoyuna tanıtmak, Uludağ Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran başta olmak üzere eski DSP milletvekili Ali Arabacı ile Makina Mühendisleri Odası Başkanı Nedret Yayla, Ziraat Müheandisleri Odası Başkanı İlhan Demiröz ve üniversiteden 35 kadar bilim adamının, bazı işadamları örgütlerinin, hatta Ziraat Odası başkanlarının ve çarşı liderlerinin CHP’ye katılımları için gelecekti.

Program da buna göre hazırlanmıştı.

Oysa…

Ankara’dan gelen haber, programın büyüdüğünü ve genişlediğini haber veriyordu.

Üstelik…

Bizzat Baykal programın genişletilmesini istemişti. İsteğini de şu sözlerle ortaya koymuştu:

“Bursa çok önemli. Oradan Türkiye’ye bir mesaj verelim. Onun için, belli olan diğer illerin adaylarını da Bursa’da açıklayalım. ”

Bu durumda…

CHP’nin; Bursa’nın yanısıra Çanakkale, Bolu, Sakarya, Kütahya, Uşak ve Yalova’nın belediye başkan adayları da bugün Baykal tarafından Fethiye Kültür Merkezi’de açıklanacak.

••••••••••

Bu nokta gerçekten çok önemli.

Çünkü…

Baykal, 7 ilin belediye başkan adaylarının açıklanması için yaptığı tercihle Bursa’yı siyaseten bir merkez haline getirmiş oldu.

Kuşku yok ki…

Yalnızca Bursa’nın Büyükşehir ve belli olan ilçe belediye başkan adaylarını açıklamak için gelecekken Baykal’ın programına 7 ilin adaylarının açıklanmasını da alması, CHP Bursa İl örgütü açısından da önem taşıyor.

Bir kere…

Bursa’nın, son dakika bile olsa böyle bir organizasyonun altından kalkabileceğine Baykal’ın inandığını, bir anlamda İl Başkanı Akdoğan ve ekibine güvendiğini gösteriyor.

İkincisi…

Bursa’yı merkez haline getirecek olan bu organizasyonla aynı zamanda Türkiye’ye de mesaj veriliyor ve Bursa’nın önemi ortaya konuyor.

Doğrusu…

Bu tür organizasyonlar daha bir yıl öncesine kadar CHP Bursa örgütü için hayal bile edilemezdi.

Şimdi ise…

Baykal’ın Bursa’ya bakış açısını da farklılaştıran, siyasi merkez sorumluluğu yükleyen bir durum var.

Bunu da…

CHP örgütünün 17 Şubat 2008’deki il kongresiyle göreve gelen İl Başkanı Gürhan Akdoğan-Parti Meclisi Üyesi Ali Nihat Irkörücü ikilisinin, milletvekillerinin desteğini de alarak sergiledikleri uyumlu çalışma sağladı.

Dönüp baktığımızda…

Akdoğan-Irkörücü ikilisinin bir yandan içeride siyasi restorasyon adımları attığını, yıllarca partiye uzak kalmış kimi isimleri yeniden kazandırdıklarını, bir yandan dışa dönük görüntüyü düzeltirken, CHP’yi olması gereken yere çıkarmak için çalıştıklarını, genel kabul gören Sena Kaleli gibi bir Büyükşehir adayıyla da parti imajını düzelttiklerini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Gerçi…

Osmangazi İlçe ile zaman zaman soğukluk yaşansa bile, parti örgütünde barışı da sağladılar.

Bütün bunlar…

Akdoğan ve Irkörücü’nün özverili olduğu kadar bilinçli çalışmalarıyla ortaya çıktı.

••••••••••

Nitekim…

Adayı açıklanacak il sayısı 7’ye çıktıktan sonra, bugünkü organizasyonun dört dörtlük olması için de yoğun bir çalışma başladı.

Öyle ki…

7 ilden gelecek adayların yanısıra il başkanları ve parti yöneticileri için salondaki oturma düzeninden, onların geliş gidişlerine kadar her şey ayrıntılı olarak ele alınıyor.

Konuştuğumuzda…

İl Başkanı Akdoğan mutluluğunu “Genel Başkanımız bize güvenini gösterdi. Bu da bizlere daha fazla çalışma gücü verdi. Bunun gururu ve heyecanıyla hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” diyerek belli ediyordu.

MHP’nin kadın adayı ve Bahçeli’ye davet

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Arif Demirören bu sabah Ankara’ya gidiyor.

Çünkü…

Seçim hazınrlıklanrının yoğunlaştığı ve adayların belli olmaya başladığı bu süreçte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  il başkanlarıyla durum değerlendirmesi yapmak istedi.

Bursa’da yapılanları ve planlananları aktaracak olan Demirören’in gündeminde bir konu daha var:

Bahçeli’ye davet.

Kulağımıza gelenlere göre, İl Başkanı Demirören bugün genel başkanını davet etmekle kalmayacak, kendisi için hazırladıkları iki günlük program taslağını da sunacak.

Gördüğümüz kadarıyla…

Büyükşehir’de Mehmet Gazioğlu’nun, Osmangazi’de Basri Sönmez’in, Yıldırım’da ise Cüneyt Karlık’ın adaylıklarını kesinleştiren MHP, şimdilerde Nilüfer’de çalışmalarını sonlandırmak üzere.

Dahası…

MHP Nilüfer’de kadın aday çıkarmak için girişimler yapıyor.

Bunun için de…

Geçmiş dönemlerde Nilüfer Belediyesi’nde Şantiye Şefi olarak görev yapan bir kadın mühendise yapılan teklifin cevabı bekleniyor.

İşte…

Bu teklife cevap alındığında ve Nilüfer adayı belli olduğunda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye bugün İl Başkanı Demirören tarafından yapılacak davet hemen programa dönüştürülecek.

Konuştuğumuz MHP’liler bunun için çok fazla beklenmeyeceğini, muhtemelen önümüzdeki hafta sonuna kadar Nilüfer’in netleşeceğini söylüyorlar.

Nilüfer’in beldeleri DP’nin umudu

Demokrat Parti Nilüfer İlçe Başkanı Ömer Seymen ile DP Nilüfer adaylığını pazar günü açıklayacak olan Salih Tetikcan dün ziyaretimize geldiler.

Sohbet sırasında, ikisini de çok umutlu gördük. “Biz Nilüfer’de bu seçimi kazanacağız” iddiasını taşıyan Seymen ve Tetikcan slogan da bulmuşlar:

“29 Mart’a kadar Mustafa Abi, seçimden sonra Salih Abi.”

Umutlarının neden arttığının yorumunu ise DP Nilüfer İlçe Başkanı Ömer Seymen yaptı:

“Nilüfer’de Çalı, Kayapa, Hasanağa. Akçalar, Gölyazı beldeleri kapatılıyor. Buradaki seçmenler mahalle olarak Nilüfer için oy kullanacaklar. Bu beldelerde en güçlü siyasi parti biziz. Onların 29 Mart’ta Nilüfer’e oy kullanacak olmaları da bizi Nilüfer’de iddialı hale getiriyor.”

Adaylık şansını kimler kaybetti?

Anavatan Partisi İl Başkanı Ahmet Kömbe, ilginç siyaset projelerinin yanısıra, siyasi gelişmeleri çok iyi izlemesiyle de bilinir.

Dün akşam saatlerinde konuşurken, “Bu akşam saat 17.00 itibariyle bazılarının belediye başkan adaylığı tamamen bitti” dedi ve şunu söyledi:

“Aldığım bilgiye göre, bir partide temayül ya da önseçime girenlerin bir başka parti adayı olabilmeleri için bugün (dün) saat 17.00’ye kadar partilerinden istifa etmeleri gerekiyordu. Çünkü Yüksek Seçim Kurulu’nun takvimi böyle.”

Yani…

“Yani, AK Parti’de aday adayı olarak temayüle girip de istifa etmeyenler için bir başka partinin adaylık yolu kapandı.”

Galiba bu durum Kömbe’yi adaysız bıraktı.

Saadetli gençler Golan’a gidiyor

İsrail’in dünyaya meydan okuyarak sürdürdüğü Gazze saldırılarına tepkiler yayılıyor.

Pazar günleri Bursa’nın bilinen türbeleri önünde sabah namazı sonrası Filistin için dua düzenleyen Ali Mollasalih başkanlığındaki Saadet Partisi İl Gençlik Kolu, tepki alanını genişletti.

Bu kez…

Filistin’e destek olmak amacıyla pazar günü İsrail sınırına, Golan tepelerine gidiyorlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 10-01-2009

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*