Temayül yoklamasından ilginç sonuçlar çıktı

Temayül yoklamasından ilginç sonuçlar çıktı AK Parti`li belediye başkanları için yapılan temayül yoklaması sonuçları çok ilginç. Yüzde 90`nın üzerine yalnızca Osmangazi çıktı. Onu İnegöl ve Keles izliyor. Yeni katılan Karacabey de başarılı. Büyükşehir ise…

Adalet ve Kalkınma Partisi, yerel seçim öncesi görevdeki belediye başkanlarını teşkilata sormak, daha doğrusu teşkilatın belediye başkanlarına bakışını belirlemek amacıyla 2 Aralık 2008 günü temayül yoklaması yaptı.

Bursa’da AK Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin gözetiminde yapılan temayül yoklamasında teşkilatın Büyükşehir ve ilçe belediye başkanları için ortaya koydukları düşünceyi içeren oy pusulaları doğruca Ankara’ya götürüldü.

İşte…

Ankara’ya giden bu zarflardan çıkan sonuçların dökümü belli oldu.

Buna göre…

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’i başarılı bulup bulmadıkları sorusuna teşkilat yüzde 60 oranında evet, yüzde 37 oranında hayır, yüzde 3 oranında da fikrim yok cevabı vermiş.

Şahin’le ilgili genel kanaat olarak yüzde 46 olumlu, yüzde 48 olumsuz, yüzde 6 fikrim yok cevabı çıkmış. Halkla ilişkileri için yüzde 36 evet, yüzde 59 hayır, yüzde 5 fikrim yok oyu kullanılmış.

Teşkilat ilişkileri ise en kötü puanı oluşturuyor:

Yüzde 29 başarılı, yüzde 66 başarısız, yüzde 5 fikrim yok.

Tablo genel itibariyle “olumsuz puan” yansıtıyor.

Buna karşın…

İl yönetim kuruluyla, ilgili ilçe yönetim kurulu, gençlik ve kadın kolunun oy kullandıkları ilçe belediye başkanları arasında en başarılı Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe çıkmış.

Hatta…

Yüzde 90’ın üzerine çıkan tek ilçenin Osmangazi olduğu görülüyor.

Teşkilat Altepe’yi yüzde 93 başarılı bulurken, yüzde 6 başarısız, yüzde 1 de fikrim yok demiş. Genel kanaat olarak yüzde 91 olumlu, yüzde 7 olumsuz, yüzde 2 fikrim yok kullanılmış. Halkla ilişkileri için yüzde 90 başarılı, yüzde 8.5 başarısız, yüzde 1.5 da fikrim yok çıkmış. Altepe teşkilat ilişkilerinde de yüzde 86 başarılı, yüzde 12 başarısız, yüzde 2 fikrim yok oyu almış.

Ardından…

İkinhci başarılı ilçe olarak İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş geliyor.

Aktaş için teşkilat yüzde 82 başarılı, yüzde 16 başarısız, yüzde 2 fikrim yok derken; genel kanaatte yüzde 82 olumlu, yüzde 14 olumsuz, 4 de fikrim yok cevabı alınmış. Halkla ilişkileri için yüzde 82 başarılı, yüzde 15 başarısız, yüzde 3 fikrim yok denirken, teşkilat ilişkileri yüzde 81 başarılı, yüzde 15 başarısız, yüzde 4 de fikrim yok şeklinde ortaşa çıkmış.

İnegöl’ün yanısıra yüzde 80’in üzerine çıkan ikinci ilçe Keles olmuş.

Keles Belediyle Başkanı Mustafa Bektaş için teşkilat yüzde 83 başarılı, yüzde 11 başarısız, yüzde 6 fikrim yok derken, genel kanaat olarak yüzde 82 olumlu, yüzde 12 olumsuz, yüzde 6 fikrim yok kullanılmış. Halkla ilişkiler yüzde 79 başarılı, yüzde 14 başarısız, yüzde 7 fikrim yok çıkarken, teşkilatla ilişkiler yüzde 76 başarılı, yüzde 15 başarısız, yüzde 9 da fikrim yok şeklinde.

Üçüncü grubun ilk sırasında Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil var. Teşkilat Cingil için yüzde 68 başarılı, yüzde 27 başarısız, yüzde 5 fikrim yok derken, genel kanaati yüzde 67 olumlu, yüzde 31 olumsuz, yüzde 2 fikrim yok şekmlinde kullanmış. Halkla ilişkilerde yüzsde 65 başarılı, yüzde 31 başarısız, yüzde 4 fikrim yok denirken, teşkilatla ilişkiler için yüzde 67 başarılı, yüzde 30 başarısız, yüzde 3 fikrim yok çıkmış.

Yıldırım’da Özgen Keskin için çıkan tablo ise şöyle: Yüzde 59 başarılı, yüzde 38 başarısız, yüzde 3 fikrim yok. Genel kanaat olarak yüzde 59 olumlu, yüzde 38 olumsuz, yüzde 3 fikrim yok. Halkla ilişkilerde durum yüzde 65 başarılı, yüzde 33 başarısız, yüzde 2 fikrim yok çıkarken, teşkilat ilşkileri için yüzde 68 başarılı, yüzde 30 başarısız, yüzde 2 de fikrim yok denmiş.

Temayül yoklamasının en ilginç sonucu Karacabey’de çıkmış.

AK Parti’ye daha yeni katılan Karacabey Belediye Başkanı Ergun Koç’u teşkilat yüzde 59 başarılı, yüzde 31 başarısız bulurken, yüzde 10 fikir beyan etmemiş.

Genel kanaat olarak yüzde 59 olumlu, yüzde 33 olumsuz, yüzde 8 fikrim yok çıkarken, halkla ilişkilerde yüzde 57 başarılı, yüzde 29 başarısız, yüzde 14 fikrim yok cevabı alınmış. Koç ayrıca teşkilat ilişkilerinde yüzde 43 başarılı, yüzde 35 başarısız bulunmuş. Yüzde 12 de fikrinin olmadığını belirtmiş.

Miting için Meclis’te bütçe gününü değiştirdi

Her şey, Başbakan Recep Tayyep Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta Adalet ve Kalkınrma Partisi İl Başkanı Sedat Yalçın’ı telefonla arayıp, bu ay içinde Bursa’ya gelmek istediğini, geldiğinde de hem büyük bir miting yapmak, hem de daha önce ertelenen açılışları gerçekleştirmek istediğini söylemesiyle başladı.

Başbakan’ın isteği siyasette emirdir.

O nedenle…

AK Parti İl Başkanı Yalçın hemen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve milletvekilleriyle temasa geçti.

Miting günü olarak 20 Aralık 2008 Cumartesi günü belirlendi.

Özellikle…

AK Parti’nin 29 Mart 2009 yerel seçimi için Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday göstereceği ismin merak edildiği bu süreçte Başbakan’ın mitingi daha da önem kazandı.

Bir anlamda…

Seçimler için son tura girilirken, Bursa’daki miting sezonu da böylece Başbakan tarafından açılmış olacak.

Ancak…

Mitingin 20 Aralık Cumartesi günü yapılacak olması, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik için sıkıntılı bir durum oluşturdu.

Çünkü…

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde salı günü başlayan 2009 bütçesi görüşmelerinde, cumartesi günü sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na gelecek.

Yani…

Başbakan cumartesi günü Bursa’da miting yaparken, Faruk Çelik de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak Meclis’te bütçesini savunuyor olacak.

O nedenle…

Mitingle bütçe takviminin cumartesi günü çakışması, Çelik için başka bir sıkıntının nedeni oldu.

Grup Başkanvekilliği yapmış olmanın da avantajıyla harekete geçen Faruk Çelik, çözümü Bayındırlık Bakanlığı ile bütçe gününü değiştirerek buldu.

Buna göre…

Cumartesi günü TBMM’de, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yerine Bayındırlık Bakanlığı’nın bütcesi görüşülecek. Pazartesi günü de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçesi ele alınacak.

Böylece…

Çelik de cumartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte Şehreküstü Meydanı’ndaki mitingde hazır bulunacak, miting sonrası video-konferans yoluyla gerçekleştirilecek toplu açılış törenine de katılabilecek.

Bir de…

Çok emek harcadığı. Sorunlarının çözümüne katkı koyduğu Toki ile Esnaf Odası’nın esnaf sanayi sitesi imza töreninde yerini alabilecek.

Araç muayenesi çileye döndü

Araç sahipleri için fenni muayaneler daima sorun olmuştur.

İlginç olan şu:

Araç sayısının az olduğıu yıllarda Bursa’da fenni muayeneler Acemler’de, şimdi otobüs ve minibüs duraklarının olduğu alanda yapılırdı ve vergi belgesi dışında çok da büyük sorun olmazdı.

Araç sayısı çoğalınca doğu ve batıda iki ayrı fenni muayene istasyonu oluşturuldu. Her ilçede de muayene başladı.

Böyle olunca, artan araç sayısına karşın belli bir hızla muayeneler yapılabildi.

Ne var ki…

Özelleştirmeyle Bursa’da yalnızca bir istasyon oluşturuldu. O da Kestel Organize Sanayi Bölgesi’nin Ankara Yolu’nun altındaki bölümünde.

Gelin görün ki…

Bu istasyonun önünde inanılmaz kuyruklar oluşuyor. Zaman zaman Ankara Yolu’nda bile kuyruk meydana geliyor.

Oysa…

Araç muayeneleri özelleştirildiğinde, işlemlerin daha hızlı ve daha kolay olacağı düşünülmüştü. Araç sahipleri ya da sürücülerin çok zaman yitirmeyecekleri zannedilmişti.

Ama ortaya tam bir çile tablosu çıktı.

Merkezdeki araçların yalnızca bir istasyona sıkıştırılması, orada da muayenelerin çok uzun süre alması insanları canlarından bezdiriyor.

Her gün çalan telefonlarımızdan, uzayıp giden araç muayenesi kuyruğuna tepkiler dinliyoruz.

Bu işe kim karışır bilemiyoruz ama, hemen el konmasını ve insanlara daha fazla eziyet edilmeyecek önlemlerin alınmasını bekliyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 18-12-2008

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*