Son dakika sürprizi:

Son dakika sürprizi: Merinos`u açmayacak  Başbakan Erdoğan`ın bugünkü Şehreküstü Mitingi ve sonrasındaki açılışlar için hazırlıklar sürerken Ankara`dan sürpriz bir haber geldi. Erdoğan, inşaatlar bitlmediği gerekçesiyle Merinos`u programdan çıkardı…

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendi istediği bir programla ve kendi istediği miting için bugün Bursa’ya geliyor.

O nedenle…

Adalet ve Kalkınma Partisi teşkilatı, İl Başkanı Sedat Yalçın önderliğinde gece-gündüz çalışıyor. Dün akşam saatlerinde hem meydan düzenlemesi, hem mitinge katılım organizasyonu, hem de miting sonrası Çelik Palas Otel’de teşkilatla yenecek 200 kişilik yemek için son hazırlıklar yapılıyordu.

Bu yemek…

AK Parti İl Teşkilatı’nın özel isteğiyle gerçekleştiği için çok önem veriliyor.

Yemeğe…

İl yönetim kurulunun yanısıra milletvekilleri, ilçe başkanları ve tüm belediye başkanları davetli.

Ayrıca…

Partinin vefası anlamında; eski il başkanları, aralarında Murat Akdeniz ve Hasan Tuğcu gibi isimlerin de aralarında bulunduğu eski il başkan yardımcıları ile eski milletvekilleri de yemeğe davetli.

Ancak…

Daha önce AK Parti’nin başka etkinliklerine çağırıldıklarında arayıp “Bizi listeden çıkarın” dedikleri için, Başbakan eski yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır ve eski milletvekili Şerif Birinç bugünkü yemeğe davet edilmediler.

••••••••••

Yanısıra…

Teşkilatın bugüne yönelik en büyük hedefi, mitinge en yüksek katılımı sağlamak.

Bunu gerçekleştirmek için de hava durumu bile göz önüne alınıyor. Yağış ya da havanın açık olma ihtimallerine göre ayrı ayrı hazırlıklar planlanıyor.

••••••••••

Bir de…

Belediyelerin gerçekleştirdikleri hizmet ve yatırımların açılışlarıyla ilgili program var.

Programda…

Büyükşehir Belediyesi’nin tamamladığı hizmetler doğal olarak ilk sırada. Ayrıca, Osmangazi ve Yıldırım belediyelerinin de tamamladıkları önemli hizmetlerin açılışları bugün Başbakan Erdoğan tarafından yapılacak.

O nedenle…

Dün akşam saatlerinde, Başbakan’ın miting meydanından video-konferans yoluyla yapacağı açılışlarla ilgili son hazırlıklar da gözden geçiriliyor, açılacak tesisle açılışın yapılacağı Şehreküstü Meydanı arasında iletişim bağlantıları kuruluyordu.

Ancak…

Bu hazırlıkların yapıldığı saatlerde Ankara’da da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugünkü Bursa programını bizzat inceliyordu.

Bursa’ya kadar ulaşan söylentilere göre…

İncelemesini tamamlayınca, “Merinos’un açılış programsından çıkarılmasını” istemiş.

Gerekçesini de şöyle açıklamış:

“Ben Merinos projesine çok önem veriyorum. Orasının Londra’nın dünyaca ünlü Hayde Park’ı gibi olmasını arzuladığım için Merinos’un Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesini istemiştim. Ama görüyorum ki burada yapımına başlanan inşaatlar dahla bitmemiş. Onun için şimdi açmayalım.”

Sonra da şunu eklemiş:

“İnşaatlar bittiğinde gelip açaılışını yaparız.”

Doğrusu…

Bursa için çok özel öneme sahip Merinos fabrikasının Özelleştirme İdaresi’nden Büyükşehir Belediyesi’ne devri bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifiyle gerçekleşmiş, Erdoğan tüm süreci yakından izlemişti.

Hatta…

Israrla, “Merinos’un Hayde Park gibi düzenlenmesini ve üzerinde yapı olmamasını” istemiş, bunun nasıl yapılabileceğini görmeleri için de, aralarında Büyükşehir belediye Başkanı Hikmet Şahin’in de bulunduğu bir heyeti Londra’ya göndermişti.

Ayrıca…

Erdoğan’ın yaz başındaki son gelişinde Merinos için “Orası daha bitmedi mi? Ben Hayde Park yapın diye vermiştim” dediği söylentileri var.

Onun için…

Başbakan Erdoğan’ın bugünkü mitingi ve sonrasında yapacağı açılışlar içinde Büyükşehir Belediyesi’nin çok önemsediği Merinos Atatürk Kültür Merkezi ve Parkı projesinin bizzat Başbakan tarafından programdan çıkarılması çok büyük sürpriz oldu.

Ama yine de…

Bir başka son dakika değişikliği daha yapıp Merinos’u yine açılış programına alma olasılığını da gözardı etmemek gerekiyor.

Osmangazi’de büyük yarış

Geçmişte siyasi partiler, Seçim Kurulu’na bildirme gününe kadar başkan adaylarını deklare etmezler, son günü beklerlerdi.

Bu kez çok farklı bir süreç işliyor. Seçime 3.5 aya yakın süre olmasına karşın partiler adaylarını neredeyse belirlediler.

Galiba…

Bu süreci, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın il başkanları toplantısında adayların yılbaşından önce belli olmasını istemesi başlattı.

Diğer partiler de, bir yandan kendi adaylarını belirlerken, diğer yandan da AK Parti adaylarını izlemeye çalışıyorlar.

AK Parti’nin kendi içindeki yarış da ilgiyle izleniyor. Özellikle Osmangazi’de çok büyük bir çekişme var.

Recep Altepe’nin Büyükşehir’e yönelmesi, geri dönmeyeceğini açıklaması bu yarışı Osmangazi’de yoğunlaştırdı.

Nitekim…

Rıfat Bakan, Abdurrahman Tığ, Metin Çağlar, Yakup Aktaş gibi isimlerin yanısıra, adaylığı konuşulan eski milletvekilleri Mustafa Dündar ve Niyazi Pakyürek’in her biri bir ilçede belediye başkanlığı yapabilecek potansiyele sahipler.

Zaten…

Aralarındaki çekişme ve rekabet de bu yüzden büyük oluyor.

CHP’de adaylık takvimi başlıyor

29 Mart 2009’da yapılacak yerel seçimler için Cumhuriyet Halk Partisi tempoyu arttırıyor.

Nilüfer’de Mustafa Bozbey’in devam kararının ardından Büyükşehir için Sena Kaleli ile anlaşan, Gemlik’te Fatih Mehmet Güler’le yola çıkan CHP’de, diğer ilçeler için de çalışmalarda sona gelindi.

Ancak…

Adayların belirlenmesine başlamasına karşın, resmi başvuruların takvimi henüz kesinleşmemişti. O da Genel Merkez’in dün parti örgütüne gönderdiği genelgeyle belli oldu.

Buna göre…

CHP’de tüm adaylıklar 22 Aralık Pazartesi günü başlayacak ve 30 Aralık Salı akşamı mesai bitiminde sona erecek.

Başvurular sırasında, kadın adaylardan alınacak ücrette yüzde 30, engelli adaylardan alınacak ücrette ise yüzde 50 indirim yapılacak.

Bununla birlikte…

CHP’de Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olacaklar 7.500 YTL öderken, nüfusu 100 binin üzerindeki ilçelerin belediye başkanlığına aday adayı olacaklar 3.750 YTL, nüfusu 50 bin ile 100 bin arasındaki ilçeler için 2.250 YTL, yine nüfusu 15 bin ile 50 bin arasındaki ilçeler için 1.500 YTL alınırken, nüfusu 15 binin altındaki ilçelerin belediye başkan aday adayları başvuru sırasında 750 YTL ödeyecekler.

Büyükşehir sınırları içindeki ilçelerde il genel ve belediye meclisi üyeliklerine aday olmak isteyenlerin de 1.500 YTL yatırmaları gerekiyor.

90 bin şehit anılıyor

Yakın tarihimizin en önemli trajedilerinden biri Sarıkamış’ta yaşandı.

94 yıl önce 90 bin Mehmetçik’in donarak şehit olduğu faciayı pazar günü saat 13.00’te Fethiye Kültür Merkezi’nde anıyoruz.

Son 3 yıldır Uludağ Üniversitesi adına anmayı düzenleyen Prof. Dr. Volkan Akyol’un hazırlğına göre; Akyol Hoca, Rektör Mete Cengiz ve Bursa Valisi Şahabettin Harput’un açılış konuşmalarının ardından, Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu tarafından Osmanlı’nın Birinci Dünya Savaşına Girişi konulu, Prof. Dr. Birgür Sönmez tarafından da 1914 Sarıkamış Harekatı konulu konferanslar verilecek.

Tıp’ta yeni dekan: Kılıçturgay

Prof. Dr. Müfit Parlak’ın istifasıyla boşalan Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı için dün seçim yapıldı.

Prof. Dr. Sadık Kılıçturgay, tek aday olarak katıldığı seçimde Tıp Fakültesi’nin yeni dekanı oldu.

1980’de Bülend Ulusu hükümetinde Sağlık Bakanı olarak görev yapan Prof. Dr. Kaya Kılıçturgay’ın oğlu olan Prof. Dr. Sadık Kılıçturgay yeni görevine hemen başlayacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 20-12-2008

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*