MHP belediyeleri hiç bu kadar istemedi

MHP belediyeleri hiç bu kadar istemedi  Hep parti içinden adaylarla yerel seçime giren MHP, ilk kez bu seçime dışarıdan oy getirecek isimlerle hazırlanıyor. Bahçeli`nin sert mesajları da, MHP`nin bu kez belediyeleri ne kadar çok istediğini gösteriyor…

Bu başlığı ikinci kez atıyoruz… Arşivimize baktık, ilk 25 Haziran 2008 günü Milliyetçi Hareket Partisi’nin aday arayışlarıyla ilgili kulis notları aktarırken kullanmışız.

Ardından…

MHP Genel Başkanı Drevlet Bahçeli’nin bayramda önce İstanbul, sonra İzmir konuşmalarını izlerken kafamızda bir kez daha aynı düşünce oluştu:

MHP, belediyeleri hiç bu kadar istemedi.

Baksanıza…

İlk kez bir yerel seçimde parti kadroları arasına sıkışmadan, parti sadakati taassubuna girilmeden dışarıya açılma starejisi izlendi. Bu stratejiyle, kemikleşmiş taban oylarının üstüne, dışarıdan oy getirecek bir isim bulundu:

İçişleri eski bakanlarından Mehmet Gazioğlu.

Yine…

Yıldırım’da parti oylarının üstüne oy getirecek bir isim aday olarak ilan edildi: Cüneyt Karlık.

Bütün bunlardan sonra Bahçeli’nin teşkilatlara sert mesaj halinde gösterdiği hedef önemli:

“Bu seçimi kazanamayacağımızı düşünenler varsa yol yakınken hemen ayrılsınlar.”

Bu sözlerle, yerel seçimde başarılı olunamayacağını düşünen MHP yöneticilerine kapıyı gösterirken, motivasyonu da elden bırakmıyor:

“Kömüre ve bir paket makarnaya mı kaybedeceksiniz?”

Gördüğümüz şu:

Bahçeli ilk kez yerel seçimleri hedef gösteriyor.

Gerçi, gösterdiği hedef konuştuğu İstanbul ve İzmir olarak algılandı ama, adaylara ve aylar öncesinden Bursa kamuoyuyla paylaşılan teknik çalışmalara bakılırsa şunu çok rahat söyleyebiliriz:

MHP belediyeleri hiç bu kadar istememişti.

Başbakan, Büyükşehir adayını Bursa’da mı, daha önce mi açıklayacak?

Sürpriz gelişmeyi dün bu sütunlardan ayrıntılarıyla birlikte duyurduk…

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün akşam saatlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Sedat Yalçın’ı aradı. 28 Kasım’da uluslararası görüşmeler ve milletvekillerinin Kızılcahamam kampı nedeniyle gelemediği için ertelenen Bursa programını bu ay gerçekleştirmek istediğini söyledi.

Tarih olarak da…

20 ya da 21 Aralık’ın kendisi için uygun olduğunu, teşkilatın bu iki tarihten birini seçip büyük bir miting hazırlanmasını istedi.

Bunun üzerine…

İl Başkanı Yalçın hemen telefonla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile AK Parti Bursa milletvekillerini aradı.

Yapılan durum değerlendirmesinde, mitingin 20 Aralık Cumartesi günü saat 13.00’te olmasına karar verildi.

Ancak…

Yeri konusunda henüz net bir karar alınamadı.

Çünkü…

Bursa’da geleneksel olarak siyasi mitingler Şehreküstü Meydanı’nda yapılıyor. Partiler buna göre hazırlanıyor, kentte yaşayanlar da miting günleri önlemlerini buna göre alıyor.

Ancak…

Erdoğan telefon görüşmesinde İl Başkanı Yalçın’a, açılışı için geldiği Kent Meydanı’nda olabileceğini söyledi.

Oysa…

Başbakan Erdoğan’ın sözünü ettiği, Sedat Yalçın’ın da il başkanı olarak ilk büyük sınavını verdiği Kent Meydanı’ndaki miting bazı sıkıntıları ortaya koymuştu.

Öncelikle…

Burası alışılmış öçülerde meydan olarak düşünülmediği için “dağınık görüntü” veriyor. Kürsünün yeriyle halkın toplanacağı alan arasındaki bağlantıda sorun çıkıyor.

Ayrıca…

Kent Meydanı’nda yapılan son miting için Fevzi Çakmak, Gazcılar, Darmstadt ve Uluyol gibi işlek caddeler trafiğe kapatılmış, Gençosman’dan yukarı araç çıkışına izin verilmemişti.

Bu da…

O gün Bursa’da trafiğin ve kentin kilitlenmesine neden olmuştu.

Şehreküstü’de yapılan mitinglerdeyse, Fevzi Çakmak ve Haşim İşcan caddeleri kapatılmasına karşın, halk yıllar içinde kendi önlemini geliştirdiği için ciddi bir trafik kilitlenmesi yaşanmıyor.

O bakımdan…

Başbakan’ın aklında Kent Meydanı kalmasına karşın, AK Parti teşkilatı Şehreküstü’den vazgeçemiyor. Bu nedenle de son karar hafta içine bırakıldı.

••••••••••

Ancak…

Başbakan Erdoğan’ın büyük bir mitingle Bursa’ya gelmek istemesi, aday beklentileri nedeniyle teşkilatı da hareketlendirdi.

Merak edilen şu:

Acaba Başbakan, herkesin merak ettiği Büyükşehir adayını 20 Aralık’ta geldiğinde mi açıklar?

Miting sırasında, Hikmet Şahin-Recep Altepe ikilisinden birininin, ya da sürpriz bir ismin kolunu kaldırıp “İşte adayımız” mıder?

Yoksa…

Adaylık açıklamasını daha önce mi yapar?

Konuyu…

Ankara boyutunda biraz soruşturduk. Aldığımız izlenim şu:

Eğer, yalnızca Bursa’yı ilgilendiren bir konu olsaydı, Bursa Büyükşehir adayını 20 Aralık’taki miting sırasında açıklardı.

Ama…

12 Büyükşehir’den 8’inde mevcut başkanlarla yola devam eğilimi ortaya çıktı. Aralarında Bursa’nın da bulunduğu 4 ilin Büyükşehir adayları için de daha özel bir değerlendirme söz konusu.

O bakımdan, genel bir açıklama yapması bekleniyor.

Yani…

Başbakan’ın Bursa’ya gelmeden, diğer 3 il ile birlikte Bursa Büyükşehir adayını da açıklamış olması bekleniyor.

Geldiğinde de…

Bursa Büyükşehir adayını yanına alır ve halkın destek olmasını ister.

Bursa Rotary’nin Düş Konvoyu

Dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Uluslararası Rotary, 2008-2009 dönemi için “Düşleri Gerçekleştirin” sloganını seçti.

Uluslararası Rotary’nin dönem başkanı Dong-Kum Lee de mesajında “toplumların en önemli kaynağı olan çocuklara odaklanılmasını” istedi. 2008-2009 dönemi Federasyon Başkanı Mehmet İyigüllü de bu mesaj doğrultusunda harekete geçti.

Bu nedenle…

Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla ve İzmir illerini kapsayan 2440 Bölge’sinde, çocuklar ve aileleri için daha mutlu, daha sağlıklı ve daha barışçı bir dünya amacına yönelik olarak, Düş Konvoyu adıyla yeni proje geliştirildi.

Proje…

Hazırlanan tırların bölgedeki tüm kent ve kasabaları dolaşarak sağlık taramaları yapmasını, ihtiyaç sahibi öğrencilere de malzeme desteğinde bulunulmasını öngörüyor.

Amaç doğrultusunda hazırlanan Düş Konvoyu’nun Bursa programı da belli oldu.

Buna göre…

16 Aralık Salı günü saat 08.00’de Şehit Bülent Arslan İlköğretim Okulu’nda, saat 10.30’da ise Şehit Piyade Onbaşı Orhan Tezcan İlköğretim Okulu’nda sağlık taraması yapılacak.

Aynı gün…

Saat 13.30’da Keles’teki Bursa Rotary İlköğretim Okulu’nda ilçe protokolunun katılımıyla tarama yapılırken, Esence İlköğretim Okulu’na da sağlık karavanı gidecek.

Tırlar daha sonra Balıkesir’e doğru yola çıkacaklar.

Lütfi Hoca’nın mesajları…

Bursa’da son dönemin en medyatik din adamı denildiğinde, bizim aklımıza hemen Tuna Camii İmamı Lütfi Taşçı geliyor.

Bir kere…

Görev yaptığı cami cemaatı dışında da hareketli ve sosyal yanı çok güçlü. Modern bir din adamı. Sivil toplum örgütlerinde görev üstleniyor, cemiyetlerde bulunuyor.

Her an her yerde Lütfi Taşçı Hoca ile karşılaşmak mümkün.

Dahası…

Bursa medyasıyla da çok güzel bir ilişkisi var. Gazeteleri ziyaret ediyor, gazetecilerle dostluklar kuruyor. Herkes de onu seviyor.

Bursa Hakimiyet’te her cuma “dini sohbetler” yazıyor.

Dün de…

11-17 Aralık tarihlerinin Mevlana Haftası olması nedeniyle büyük Türk düşünürü ve alimi Mevlana’nın ünlü “Ne olursan ol, yine gel” çağrısını yorumluyordu.

Kısacası…

Tuna Camii İmamı Lütfi Taşçı’nın yıldızı her geçen gün daha da yükseliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 13-12-2008

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*