Villa kentlerde orman köyü sürprizi

Villa kentlerde orman köyü sürprizi

Yoğun villa yapılaşmalarının olduğu Çağrışan, Göynüklü, Aydınpınar ve Altıntaş sakinleri geçen seçim hem Güzelyalı, hem Büyükşehir için oy kullandılar.

Fakat bu seçimde orman köyü statüsüne takılıyorlar…

Gelişmeyi 24 Ekim 2004 günü bu sütunlardan duyurduk. Ali Akman tarafından keşfedilip villa kent haline dönüştürülen Bademli aslında orman köyü statüsündeydi.

Büyükşehir sınırlarının genişlerken, Orman Bakanlığı’nın “orman köyü statüsüne dokunulmaması” şartıyla izin vermesiyle Büyükşehir sınırlarına alındı.

Sonra da…

Ormanlık alan kalmadığı için, yapılan girişimlerle sonucu orman köyü statüsünden çıkarılıp Mudanya’nın mahallesi haline geldi.

Bu süreçte…

Çağrışan da Güzelyalı’ya bağlandı.

Şimdi…

Güzelyalı Belediyesi kapanıyor ve bağlı yerlerle birlikte Mudanya Belediyesi’ne bağlanıyor.

Bu durumda…

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Mudanya ve Büyükşehir belediye başkanlıkları için oy kullanacak yerler yeniden belirlendi.

Orman köyü statüsünden çıkarılan Bademli sakinleri hem Mudanya, hem de Büyükşehir belediye başkanlıkları için oy kullanmaya devam edecekler.

Ancak…

Daha önce Güzelyalı Belediyesi için oy kullanan Çağrışan, Göynüklü, Aydınpınar ve Altıntaş yerleşim birimleri orman köyü gözüktükleri için yalnızca Mudanya Belediye Başkanlığı seçiminde oy kullanabilecekler, Büyükşehir’e oy veremeyecekler.

Dolayısıyla…

Mudanya’nın mahallesi haline gelen, fakat orman köyü kabul edilen bu yerlerdeki villalarda oturanlar Büyükşehir seçimlerine katılamayacaklar.

Yani…

Beldelerin kapanması, yerleşim birimi statülerini değiştirdiği için, ortaya hiç hesapta olmayan orman köyü sorunu çıktı.

Seçime gidilirken Yıldırım’da aktif siyaset ve hedef

Yerel seçimlerin en iddialı partisi denildiğinde akıllara önce Adalet ve Kalkınma Partisi geliyor.

Çünkü…

İktidarda olmasının yanında, kamuoyu araştırmaları ve beklentiler seçim kazanmaya en yakın partinin AK Parti olduğunu gösteriyor.

Aslında…

Seçim kazanmaya en yakın parti olmanın getirdiği iddia, gördüğümüz kadarıyla AK Parti kadrolarında önemli bir mesaja dönüşmüş durumda.

O mesaj da şu:

İl teşkilatı olsun, ilçeler olsun AK Parti kadrolarının öncelikli hedefi oy oranını düşürmemek.

Yani…

Seçimi kazanmak AK Parti’nin tek hedefi değil. “Kazanalım da, kaç oy farkla kazanırsak kazanalım” demiyorlar.

Aksine…

Kazanırken bir önceki seçimde alınan oyun korunmasını, hatta üzerine çıkılmasını çok önemsiyorlar.

Bunun için de…

Belediyeleri ve yerel yönetimlerin yanında, siyasi itibarı koruyacak bir seçim sonucu çalışıyorlar.

••••••••••

Bu noktada…

Kazanma şansının fazla olduğuna inanılan yerlerdeki teşkilatlara biraz daha fazla görev düşüyor.

Örneğin…

AK Parti’nin seçim riski düşünmediği, kazanacağına kesin inandığı ilçeler arasında Yıldırım da var.

Nitekim…

Yönetim kuruluyla birlikte ziyaretimize gelen AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Mümin Demir tam bu noktaya parmağını bastı:

“Başbakanımız bize seçimler için bir hedef gösterdi. Oylarımızı arttırmamızı istiyor. O bakımdan, bizim için öncelikli olan Başbakanımızın gösterdiği hedeftir. Bize düşen de bu hedefe ulaşmak için çalışmaktır.”

Şunu da ekledi:

“Kongreden yeni çıktık. Aktif ve genç bir yönetimimiz var. Toplumun her kesiminin temsilcisi olacak özellikler taşıyan bir kadroyuz. Sorumluluklarımızı biliyoruz ve planlarımızı da buna göre yapıyoruz.”

Aslında…

Demir’in sözlerini “liderin gösterdiği hedef doğrultusunda seçime hazırlanan teşkilat yaklaşımı” kabul edip değerlendirmek gerekiyor.

Oysa…

Seçime gidilen şu süreçte hedefe ulaşan yolda aday kimliği de çok önemli.

Üstelik…

Hedefi herkesten daha büyük olan AK Parti halen Yıldırım’da yerel yönetimde iktidarda bulunuyor.

İddialı ve kazanmaya en yakın parti olmasının etkisiyle bu dönem en çok aday adaylığı başvurusunun AK Parti’ye yapılacağı da ortada.

Peki…

Bugün için “liderin gösterdiği hedefe ulaşmak üzere çalışmayı” programlayan AK Parti Yıldırım İlçe acaba nasıl bir aday profili üzerinde duruyor?

Cevabı Başkan Demir verdi:

“Oylarımızı arttırma hedefine Özgen Keskin’le ulaşacaksak adayımız yine o olur. Eğer başka bir adayla hedefe ulaşacağımıza inanırsak, o zaman da oturur en doğru adaya karar veririz.”

Demirhisar’ın mutluluğu

Siyasi partilerin en uygun adayı aradığı şu süreçte, seçime genel ve yerel iktidar partisi olarak giren Adalet ve Kalkınma Partisi bugüne kadar yalnızca bir transfer yaptı.

2004’de Doğru Yol Partisi’nden seçimi kazanan Karacabey Belediye Başkanı Ergun Koç 29 Mart 2009’da AK Parti adayı olacak.

Buna karşın…

AK Parti’den transfer teklifi aldığı konuşulan belediye başkanları var.

Mudanya Belediye Başkanı Erol Demirhisar bu başkanlardan biri.

Üstelik…

AK Parti seçim için Mudanya’da izleyeceği yolu Demirhisar’ın kararından sonra belirleyecek.

Peki…

28 Mart 2004’te tüm partilerin tabanlarından aldığı destekle ve bireysel oylara dayanarak seçimi kazanan Erol Demirhisar yapılan teklifi kabul edip AK Parti adayı olacak mı?

Sorumuza şu cevabı verdi:

“Adayları olmam konusunda birkaç partiden bana teklif var. O bakımdan, öncelikle Mudanyalı hemşehrilerimin ve partilerin bana ilgilerinden çok memnunum, mutluyum.”

Devam etti:

“Mudanyalılar geçen dönem bana ilgi, hassasiyet ve sevgi gösterdiler. Onun gururunu taşıyorum.”

Bir an önce kararını vermesinin beklendiğini biliyor.

“Ben zaten sürekli Mudanya’da gezen bir insanım. Şu anda da geziyorum” dedikten sonra şunu söyledi:

“Arkadaşlarımla konuşuyorum. Herkese tek tek fikrini sorarak en geniş kamuoyu araştırmasını yapıyorum. Ama kararım henüz oluşmadı.”

İpçi ve Bilir yola çıkıyor

Seçimlerde en çok aday adaylığı başvurusu alması beklenen Adalet ve Kalkınma Partisi’nde Nilüfer ve Gemlik için yarın iki aday adayı daha yola çıkıyor.

İlkinde…

AK Parti’de Kurucu Nilüfer İlçe Başkanı olarak görev alan, halen de İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan İsmail İpçi yarın yapacağı açıklamayla Nilüfer Belediye Başkanlığı aday adayları kervanına katılacak ve çalışmalarına da resmen başlamış olacak.

İpçi’nin arkasında, Nilüfer İlçe Teşkilatı açık desteğinin olduğu biliniyor. Bu elbette bir avantaj ama, Nilüfer’de AK Parti’nin arayışları da sürüyor.

Yanısıra…

Geçen dönem AK Parti İl Gençlik Kolu Başkanı olarak görev yapan, 22 Temmuz seçimlerinde de milletvekili aday listesinin son sırasında yer alan Gökay Bilir ise Gemlik Belediye Başkanlığına aday adayı olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 21-11-2008

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*