Recep Altepe kararını verdi:

Recep Altepe kararını verdi: Büyükşehir Seçimde her yer önemli ama, herkesin gözü Büyükşehir`de. Çünkü Büyükşehir seçimin vitrini. AK Parti`de Büyükşehir için ilk aday adaylığı açıklaması Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe`den gelecek…

Siyasi partilerin seçimlerdeki en büyük hedefi Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmak.

Bu yarışta…

Milliyetçi Hareket Partisi adayının Mehmet Gazioğlu olması kesinleşti. Demokrat Parti, seçimde Anavatan Partisi’nin de desteğini almak için Feridun Pehlivan’la temas sağladı.

Diğer partiler ise arayışlarını sürdürüyorlar.

Buna karşılık…

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin herkesten farklı bir durumu var. O da, seçime genel ve yerel iktidar girmesi.

Yani…

AK Parti zaten Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı elinde bulundurduğu için, diğer partiler gibi aday aramasına gerek yok.

O bakımdan…

AK Parti’nin adayı dendiğinde akla önce, halen Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevinin başında bulunan Hikmet Şahin geliyor ki, bu da son derece doğal.

Fakat…

Bursa kamuoyunda bir süredir, Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de Büyükşehir adaylığı için beklenti vardı.

Her yerde konuşulmasına, hatta beklentiye dönüşmesine karşın Altepe doğrudan kararını belli etmiyordu.

Ta ki…

Geçen hafta Çekirge’deki bir törene kadar. “Benden sonra göreve gelecek belediye başkanı…” diye başlayan ifadesinden, Altepe’nin rotasını Büyükşehir’e çevirdiği anlaşılmıştı.

Dün sürpriz bir gelişme oldu ve Recep Altepe kararını netleştirdi:

29 Mart 2009 için Osmangazi’ye aday olmayacak. Bu kez, Büyükşehir için önce parti içinde yarışacak.

Kararını da…

Yani, Büyükşehir aday adaylığını da pazartesi günü kamuoyuna açıklayacak.

Konut mağduru 11 bin soydaşın yüzünü bu yasa değişikliği güldürecek

Henüz hafızalardan silinmedi… 80’li yılların ikinci yarısında, Bulgaristan’daki Jivkov rejimi, bu ülkede yaşayan Türk asıllılara karşı, tüm dünyanın gözü önünde müthiş bir asimilasyon uyguladı.

Sonrasında…

Milyonlarca soydaşımız Türkiye’ye göçe zorlandı. İnsanlar gayrimenkulleri bir yana, hiçbir değerli eşyalarını alamadan, paralarını bile bırakarak kendilerini bir gece yarısı Türkiye sınırında buldular.

Gerçi…

Zorunlu göçle gelen soydaşlarınmıza Türkiye kucak açtı ama, yine de büyük sıkıntılar yaşandı.

Özellikle…

Bursa gibi, gelenlerin büyük bölümünün tercih ettikleri kentlerde ikamet sıkıntısından ihtiyaçların karşılanmasına, iş bulmaktan eğitim ve sosyal haklara kadar pek çok konu sorun haline geldi.

O yıllarda…

Barınma sorununu çözmek için devlet eliyle konutlar yapılmıştı. Ama bu konutların, her başvuru sahibine verilemedi.

••••••••••

Yıllar geçti…

Soydaşlar, kurdukları Bal-Göç aracılığıyla sorunlarını çözmede önemli aşamalar kaydettiler. 1999’da bir arada yapılan genel ve yerel seçimlerin sonucu üzerinde de çok etkili oldular.

Son olarak…

Osmangazi Bal-Göç kongresi sırasında, kongreye katılan siyasilerin önüne üç maddelik sorunlar paketi koydular:

Bir…

Soydaşlardan alınan konut fonu düşürülsün.

İki…

Bulgaristan’da hakedilen emeklilik hakları ve sosyal güvenceler burada da geçerli olsun.

Üç…

Devlet tarafından yapılan konutlara peşinat yatırdığı halde sahip olamayanların sorunu çözülsün.

O kongrede…

Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Emin Tutan vardı. Konuşmasında da, sorunların takipçisi olma sözü verdi.

Önce…

Bulgaristan’a giden soydaşlardan alınan konut fonu 15 YTL’ye indirildi. Ardından, emeklilik hakları ve sosyal güvencelerk iki ülke arasındaki görüşmelerle belli bir noktaya geldi.

Son olarak…

Aralarında Tutan’ın da bulunduğu bir grup milletvekili tarafından, soydaş hakları konusunda Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yeni bir yasal düzenleme için önerge verildi.

Hatta…

Düzenlemeyle ilgili önceki gün yapılan görüşmelerde Meclis kürsüsünden Tutan konuştu. Oylama sonunda da yasa değişikliği kabul edildi.

Buna göre…

Zorunlu göçle gelip de devletin yaptırdığı konutlardan yararlanmak için peşinat yatıran, ancak sayı yeterli olmadığı için konut alamayan yaklaşık 11 bin soydaşa verdikleri peşinat tefe ve tüfe farkları ödenerek iade edilecek.

Ya da…

Hak sahipleri eğer bugün için gerekli koşulları taşıyorlarsa, TOKİ’nin yeni yapacağı ve ayda 100 milyon lira taksitle satacağı ucuz konutlardan verilecek.

Sarıgül ekibi kararı verdi

Telefonun ucunda, Mustafa Sarıgül hareketinin Bursa’daki siyasi öncüsü olan Şenol Seven var…

Sesi de çok heyecanlı çıkıyor.

“Şu anda Şişli Belediyesi’ndeyiz. Burada Türkiye’nin her bir yanından gelen heyetler var. Biz de az önce ziyaret ettiğimiz Mustafa Sarıgül başkanımıza hayırlı olsun dileğimizi ilettik.”

Ardından…

Aday olmak için DSP’ye geçen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ü kutlamak için Bursa’dan giden heyetle ilgili bilgi verdi:

“Buraya 52 arkadaş geldik. Pazar günü büyük bir törenle Sarıgül başkanımıza rozet takılacak. Arkadaşlarımız bu törene de katılacaklar.”

Sonrasında…

Sarıgül hareketiyle ilgili bilgi verdi:

“Başkanımız Bursa’daki yapılanmamıza çok önem veriyor. Biz de çalışmalarımız hakkında kendisini bilgilendirdik.”

Şunu söyledi:

“Türkiye Değişim Hareketi olarak heyecanımız hiç eksilmeden sürüyor. Yıldırım’ın 66, Osmangazi’nin 90 mahallesinde örgütlendik. Her mahallede 5 kişilik kurulumuz var. 12 ilçemizde de örgütlenmemizi tamamladık ve köylerde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Konuşurken…

Sarıgül’ün DSP’ye geçmesinden sonra Türkiye Değişim Hareketi’ni oluşturan yapının nasıl bir karar vereceğini sorduk.

Seven de cevapladı:

“DSP’den aday olan arkadaşlarımız var. CHP’den de aday arkadaşlarımız var. Biz öncelikle, aday olan kendi arkadaşlarımızı destekleyeceğiz.”

DYP 7 ilçede teşkilatını kurdu

22 Temmuz 2007 seçimleri öncesinde, Doğru Yol Partisi’nin Anavatan Partisi ile birleşmek için Demokrat Parti adını alması üzerine Çetin Özaçıkgöz liderliğinde kurulan Doğru Yol Partisi teşkilatlanmayı sürdürüyor.

İl Başkanı olarak İbrahim Erol’un atanmasının ardından Nazmi Bektaş Osmangazi’nin, İsa Atav Yenişehir’in, Mehmet Veysi Çakar Gemlik’in, Ünal Yaldız İnegöl’ün, Gürkan Mustafa Sedef Mudanya’nın, Feyzullah Turan Orhaneli’nin, Süleyman Buğrahan da Orhangazi’nin kurucu ilçe başkanı oldular.

Gemlik, termik santral istemiyor

Ülkemizin ucuz enerjiye ihtiyacı var. Bunda herkes  hemfikir. Ancak, kömürle çalışan termik santrallar için öyle yerler seçiliyor ki, buna da herkes karşı çıkıyor.

Geçen yıl, Keles Kozağacı vadisinde kiraz bahçelerini yok edecek termik santrala karşı toplumsal duruş sergilenmiş ve başarıya ulaşılmıştı.

Şimdi gündemde Gemlik’e planlanan termik santral var.

Gemlikliler’in tepki gösterdiği, akademik odalar ve sivil toplum örgütlerinin karşı çıktığı termik santral için bugün saat 13.00’te Mert Çay Bahçesi’nde panel var.

Doğader, Ekoder ve Gemlik Yaşam Atölyesi Derneği ortak organizasyonu panele konuşmacı olarak Çan Belediye Başkanı Ali Sarıbaş, Halk Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Kayıhan Pala, Ziraat Müheandisi Orhan Sarıbal ve Çevre Mühendisi Zerrin Kartal katılacaklar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 29-11-2008

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*