Bursa’ya armağana hazırlanan Cavit Çağlar en büyük hayalini açıkladı: 25-30 bin öğrenci kapasiteli üniversite kuracak

CAVİT ÇAĞLAR 1
CAVİT ÇAĞLAR 1
CAVİT ÇAĞLAR

Yakından tanıklık ettiğimiz için biliyoruz, zor bir süreç oldu. İnterbank’tan kaynaklanan borç nedeniyle Cavit Çağlar büyük sıkıntı yaşadı, cezaevi gördü.
Yaşamı boyunca tek ilkesi “Bursa’ya daha fazla yatırım, daha çok kişiye ekmek” olan Çağlar yanında çalışan bizlerin motivasyonun yükselten anlayışla mücadelesini tamamladı ve borcun kat kat fazlasını ödeyip TMSF ile helalleşti.
Yine de…
Hakkında spekülasyonlar çıkarmak isteyenlere suskunluğunu da pazar günü Hürriyet gazetesinde yayınlanan röportajıyla bozdu. Hem yaşananları anlattı, hem yeni hedeflerini açıkladı.
Örneğin…
Mudanya Yolu üzerinde, kapatmak zorunda kaldığı iki fabrikasının yerinde gerçekleştirmek istediği en büyük hayalini şu sözlerle dile getirdi:
“Şu anda en büyük hayalim olan üniversite kurma işine odaklandım. Projesini hazırladık, Cumhurbaşkanımıza sunduk. Vakıf kuruluşu için de harekete geçtik.”
Şu bilgileri verdi:
“Bursa’da şehrin merkezinde yer alan iki eski fabrikamızın yeri var. Burası 500-600 bin metrekarelik bir alan. Buraya 25-30 bin öğrenci kapasiteli bir üniversite kuracağız. Büyük bir kompleks olacak.”
Devam etti:
“İçinde İstinye Park gibi bir alışveriş merkezi, hastane ve bir de aşevi kurmak istiyorum. Altında da 10 bin araçlık bir otopark yapacağız. Özellikle Rusça eğitimi konusunda iddialı bir üniversite düşünüyoruz.”
Şunu da ekledi:
“Ayrıca tıp fakültesi, hukuk fakültesi de olacak. En büyük hayalim bu, o nedenle çok heyecanlıyım, bütün tecrübelerimi bu projeye aktaracağım.”
Ardından…
Yaşamının yeni dönemine ilişkin şu düşüncelerini aktardı:
“6 fabrika vardı, birini devrettik, Yeşim Tekstil devam ediyor, diğerlerini kapattık. Yeşim Tekstil’i bilabedel 20 yılda hep yanımda olan, kale gibi arkamda duran ortağım ve kuzenim Şenol Şankaya’ya devrettim.”
Ardından…
Çağlar Grubu kapsamında bundan sonra turizm ve medyada yola devam edeceğini vurgulayıp şunu da katardı:
“Şu anda biri İstanbul’da biri de Bursa’da iki otelimiz var. Şimdilik bunlarla yolumuza devam ediyoruz.”
Röportajda…
Rusya ile uçak krizinin aşılmasındaki rolünü borcunun kapanmasında devletin jesti görenlere de cevap verdi:
“Ne jesti, aksine ben TMSF’ye jest yaptım. Çünkü artık bu meseleyi kapatmak, kurtulmak istiyordum. 317 milyon dolar borcum vardı. 20 senede 3 katından fazla para ödedim.”
Şunun da altını çizdi:
“Rusya meselesine gelince… Bu tarz ilişkileri olan herkes elinden geleni yapar. Benim de durumum bu. Rusya krizini iki liderin sağduyusu ve ülkelerinin geleceğini düşünmeleri çözmüştür.”